tIMOn: Un investitor din China construiește 24 de vile în Pipera, iar dezvoltatorul Dimri International reia investițiile după criză

tIMOn: Un investitor din China construiește 24 de vile în Pipera, iar dezvoltatorul Dimri International reia investițiile după criză
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 oct 2015

Un dezvoltator din China vrea să dezvolte un cartier de 24 de vile în Pipera și două blocuri de apartamente în zona Unirea și Bulevardul Libertății din București, au anunțat organizatorii Târgului Imobiliar Național –tIMOn.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit acestora, și dezvoltatorul israelian Dimri International, cu planuri ”mărețe” înainte de criza financiară, revine pe piața românească, cu un proiect în cartierul Ghencea, care, la finalizare, ar trebui să cuprindă peste 1.000 de locuințe.

Astfel, dezvoltatorul City Garden Development, controlat de un investitor chinez, va lansa la tIMOn trei poiecte imobiliare totalizând 80 de apartamente și 24 de vile, amplasate atât în centrul Bucureștiului, cât și în zona de Nord a Capitalei.

City Garden Pipera va cuprinde 24 de vile, în timp ce proiectul DownTown 21, din zona Unirii, va avea 50 de apartamente și spații comerciale. La începutul anului viitor, investitorul chinez vrea să construiască un imobil de lux de 30 de apartamente în zona Bulevardul Libertății.

La rândul său, dezvoltatorul israelian Dimri International, care anunța înainte de criză contrucția a peste 5.000 de locuințe în România, a reluat planurile pentru București cu un proiect de 1.045 de locuințe în zona Ghencea.

Dimri West Towers va cuprinde 11 blocuri cu câte 95 de apartamente, la tIMOn fiind disponibil la vânzare un singur bloc de 95 de apartamente.

Compania anunța în 2008 că vrea să dezvolte un proiect cu 3.600 de locuințe, Dimri Ghencea Allegro, amplasat în vestul Bucureștiului, pe Prelungirea Ghencea.

Dimri International mai avea în plan construcția a circa 1.100 de locuințe pe un teren de 50.000 metri pătrați în Pipera și a altor 550-600 de locuințe, pe un teren de 26.000 metri pătrați în Ploiești.

Compania deține trei terenuri în București și unul în Ploiești, dar planurile au fost amânate la acel moment din cauza crizei care a lovit piața imobiliară românească.

Succesul pe care l-au avut cu proiectul Militari Residence, de la periferia orașului, i-a determinat pe dezvoltatorii complexului, investitori români, să se extindă pe piața rezidențială, de astă dată însă cu două proiecte în zona centrală a Bucureștiului, Carol City Park și Tineretului City. Cele două ansambluri vor fi prezentate la târg, fiind amplasate în apropiere de Parcul Tineretului, și vor avea în total aproape 500 de apartamente.

În total, acești investitori vor lansa proiecte noi totalizând aproape 2.000 de locuințe, la ediția din această toamnă a tIMOn.

”Interesul investitorilor imobiliari pentru piața rezidențială din România este în continuă creștere în ultimele 18 luni. Vedem nume noi care vor să profite de condițiile macroeconomice favorabile și să construiască locuințe atât pentru segmental mediu cât și pentru cel de lux. Cel mai bun indicator al intensificării activității pe piața rezidențială este faptul că față de ediția din primăvară a tIMOn numărul expozanților este cu 30% mai mare, astfel că am fost nevoiți să mărim suprafața târgului cu o treime”, a declarat directorul tIMOn, Vlad Vlăsceanu.

Târgul Imobiliar National tIMOn începe joi, 22 octombrie 2015, în pavilionul expozițional din Piața Constituției din Capitală și va fi deschis până duminică, 25 octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
dimri
investitii
locuinte