DOCUMENT Listarea One United Properties, prin majorare de capital cu 10% din acțiuni, la o valoare a ofertei de până la 276 milioane de lei

DOCUMENT Listarea One United Properties, prin majorare de capital cu 10% din acțiuni, la o valoare a ofertei de până la 276 milioane de lei

One Peninsula

scris 17 iun 2021

Listarea One United Properties va fi derulată prin majorare de capital cu 10% din acțiuni, la o valoare a ofertei de până la aproape 276 milioane de lei, conform prospectului prezentat de companie.

Oferta va fi derulată în intervalul 22 iunie-2 iulie, cu subscriere pentru 130 de milioane de acțiuni la un preț între 1,93 lei și 2,12 lei pe acțiune (maximum 275,6 milioane lei valoare a ofertei și, implicit, 2,7 miliarde lei evaluare a întregii companii). Tranzacționarea pe bursă va începe în jurul datei de 15 iulie.

Compania a trecut, recent, printr-o majorare de capital în valoare de 70 de milioane de euro, în urma căreia a fost evaluată la circa 450 de milioane de euro.

Tot recent, Daniel Dines, CEO-ul UiPath a cumpărat 5% din acțiuni, confirmând informațiile anunțate anterior de Profit.ro.

În cazul în care sunt subscrise toate acțiunile oferite, capilalul social va fi majorat cu un număr de 130.007.085 acțiuni, cu o valoare nominală de 0,20 lei fiecare și o valoare nominală totală de 26.001.417 lei, reprezentând o majorare de aproximativ 10% față de nivelul capitalului social la data prezentului prospect, se arată în documentul care poate fi citit integral AICI.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Prin această operațiune, One United Properties oferă, astfel, spre subscriere acțiuni în valoare de 10% din capitalul social al companiei.

One United Properties este unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidențiale, de birouri și mixte din București.

În primăvară, Profit.ro a anunțat că Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu intenționează să listeze pe piața principală a Bursei de Valori București, în luna iunie, un pachet minoritar din acțiunile companiei One United Properties, pe care o controlează.

„Suntem în discuții să vindem un procent minoritar în companie, prin vânzare directă sau creștere de capital, având în vedere că noi am mai avut câteva runde de ridicare de capital, iar 25% dintre acțiuni sunt deținute de acționari minoritari. Decizia o vom lua în urmatoarele săptămâni, în funcție de feedback-ul primit în roadshow-ul cu investitorii instituționali“, a declarat atunci pentru Profit.ro, Victor Căpitanu.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

One United Properties, companie fondată în 2007 de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, domină nișa apartamentelor de lux. La finalul anului trecut, compania a demarat lucrările la One Peninsula, un proiect cu o valoare brută de dezvoltare calculată la 138 milioane de euro, fiind unul dintre cele mai scumpe dezvoltări din portofoliul One United.

One United urmează să finalizeze 3 proiecte care vor pune pe piață circa 440 de apartamente, plus 30 de spații comerciale și un turn de birouri de 24.000 de metri pătrați. Este vorba despre ansamblurile One Mircea Eliade și One Herastrău Towers din București și Neo Mamaia.

Anul acesta este programată finalizarea ansamblurilor Neo Timpuri Noi, componenta de birouri a One Cotroceni Park și One Verdi Park, iar în 2022 vor fi predate Neo Floreasca Lake, One Modrogan și One Peninsula.

În ultimii ani, compania a vândut câte 150 apartamente de lux pe an. Profit.ro a scris în exclusivitate că investitorul a vândut anul trecut un penthouse din cadrul proiectului One Mircea Eliade cu prețul record de 6,8 milioane euro.

În fiecare an, piața rezidențială bucureșteană sporește cu circa 10.000 de locuințe noi. Un procent extrem de mic dintre acestea, adică în jur de 2%, aparțin segmentului de lux. Totuși, valoarea acestei niște depășește 10% din vânzările anuale de apartamente din București.

Fondatorul și CEO-ul companiei IT UiPath, Daniel Dines, are o avere estimată la 6 miliarde de dolari. UiPath a început recent să fie tranzacționată la Bursa de la New York, fiind prima companie fondată în România care ajunge pe New York Stock Exchange.

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
claudio cisullo