EXCLUSIV One United a început construcția unuia dintre cele mai scumpe cartiere de lux din România. Primul ansamblu rezidențial major care va capta căldura pământului

EXCLUSIV One United a început construcția unuia dintre cele mai scumpe cartiere de lux din România. Primul ansamblu rezidențial major care va capta căldura pământului
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 19 nov 2020

Dezvoltatorul imobiliar One United Properties, fondat de antreprenorii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, a ajuns la cota zero de fundare cu ansamblul rezidențial de lux One Peninsula, planificat pe malul lacului Floreasca, pe un teren cumpărat de la Telekom. Valoarea brută de dezvoltare a proiectului este de 138 milioane de euro, ceea ce îl face unul dintre cele mai scumpe cartiere din România, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Complexul va cuprinde 125 de apartamente împărțite în 17 blocuri de joasă înălțime, între 3 și 10 locuințe pe bloc, plus 8 vile de lux. Construcția a început în august 2020, iar acum lucrările sunt la cota zero de fundare, cu data de predare vara anului 2022.

One United a precontractat deja peste 40% din complex. Spre comparație, apartamentele din One Peninsula vor avea, în medie, o suprafață aproape dublă față de cele din One Mircea Eliade și vor fi cu circa 20% mai scumpe pe metru pătrat.

„Dezvoltăm acest proiect utilizând pompe de caldură cu sursă geotermală, ceea ce presupune o investiție de 4 milioane de euro”, a declarat Beatrice Dumitrașcu, VP Residential Division One United Properties.

EXCLUSIV FOTO Fostul șef SIF Banat-Crișana Dragoș Bîlteanu s-a asociat cu Vladimir Cohn pentru construcția unui ansamblu rezidențial peste drum de mall-ul Băneasa CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Fostul șef SIF Banat-Crișana Dragoș Bîlteanu s-a asociat cu Vladimir Cohn pentru construcția unui ansamblu rezidențial peste drum de mall-ul Băneasa

Încălzirea prin pompe de căldură cu sursă geotermală este realizată prin execuția a 270 de puțuri forate la 120 metri liniari adâncime, care folosesc schimbul de căldură cu pământul pentru a genera energia necesară obținerii agentului de răcire și încălzire. Sisteme similare de climatizare mai sunt folosite în cazul proiectelor de birouri, precum Floreasca Park sau Oregon Park.

Complexul se dezvoltă pe un teren de 2,5 hectare cumpărat la licitație în 2018 de la Telekom cu 18,3 milioane euro, plus TVA, una dintre cele mai mari tranzacții cu terenuri din acel an.

Valoarea brută de dezvoltare a One Peninsula este calculată la 138 milioane de euro, fiind unul dintre cele mai scumpe dezvoltări din portofoliul One United. Recent, compania a anunțat o creștere de capital de până la 70 milioane de euro, necesară susținerii proiectelor în dezvoltare. În această vară, în acționariatul companiei a fost atras și antreprenorul elvețian Claudio Cisullo.


În următoarele 3 luni, One United urmează să finalizeze 3 proiecte care vor pune pe piață circa 440 de apartamente, plus 30 de spații comerciale și un turn de birouri de 24.000 de metri pătrați. Este vorba despre ansamblurile One Mircea Eliade și One Herastrău Towers din București și Neo Mamaia.

Anul viitor este programată finalizarea ansamblurilor Neo Timpuri Noi, componenta de birouri a One Cotroceni Park și One Verdi Park, iar în 2022 vor fi predate Neo Floreasca Lake, One Modrogan și One Peninsula.

EXCLUSIV Vânzarea complexului Expo Market Doraly, oprită în pandemie. Investitorii vor să vadă impactul pandemiei asupra afacerii evaluate la peste 110 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Vânzarea complexului Expo Market Doraly, oprită în pandemie. Investitorii vor să vadă impactul pandemiei asupra afacerii evaluate la peste 110 milioane euro

One United Properties, companie fondată în 2007 de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, domină nișa apartamentelor de lux. În ultimii ani, compania a vândut câte 150 apartamente de lux pe an. Profit.ro a scris în exclusivitate că investitorul a vândut anul trecut un penthouse din cadrul proiectului One Mircea Eliade cu prețul record de 6,8 milioane euro.

În fiecare an, piața rezidențială bucureșteană sporește cu circa 10.000 de locuințe noi. Un procent extrem de mic dintre acestea, adică în jur de 2%, aparțin segmentului de lux. Totuși, valoarea acestei niște depășește 10% din vânzările anuale de apartamente din București.

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
one peninsula
victor capitanu
andrei diaconescu