După Dubai, românii caută acum case și în Cipru de Nord și Spania

După Dubai, românii caută acum case și în Cipru de Nord și Spania
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 sep 2022

Apetitul românilor pentru achiziții imobiliare în afara granițelor țării este în creșetere anul acesta cu 50% față de 2021.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Până anul acesta, interesul era concentrat pe proprietăți locale, din zone unde cererea de închiriere era ridicată, generând astfel un randament investițional foarte bun, între 6-8%. Contextul geopolitic al anului 2022 a schimbat focusul către piețe externe, atât sub egida locuințelor de vacanță, cât și în scopul închirierii acestora”, explică Andreea Comșa, Managing Director Premier Estate Management.

Noi ieftiniri. Benzina a coborât sub 7 lei/l în toate stațiile din capitală în urma deciziei Lukoil, MOL și Rompetrol de a urma exemplul Petrom CITEȘTE ȘI Noi ieftiniri. Benzina a coborât sub 7 lei/l în toate stațiile din capitală în urma deciziei Lukoil, MOL și Rompetrol de a urma exemplul Petrom

Cele mai numeroase oferte externe întâlnite în România au fost acelea ale dezvoltărilor din Dubai, dar interesul este pe un trend ascendent și pentru alte zone cu potențial turistic, cum ar fi Cipru și Spania, cele mai căutate fiind proprietățile în ansambluri rezidențiale cu acces facil către plajă.

În Ciprul de Nord, proiectele sunt de regulă de mari dimensiuni, cele situate apoape de plajă (la 400 de metri, de exemplu) având prețuri care pornesc de la 77.000 de lire pentru un studio și 96.500 de lire pentru un apartament cu două camere. 

Dacă vorbim de zona de interes investițional din Spania, cum ar fi de exemplu Malaga, regăsim aici dezvoltări noi, de dimensiuni mult mai reduse decât cele din Cipru, situate la 500 metri de plajă. Dezvoltările noi includ apartamente cu 2, 3 sau 4 camere, cu suprafețe cuprinse între 67 mp construiți pentru un apartament de 2 camere și 123 mp construiți pentru un apartament de 4 camere. Prețurile pornesc de la 238.000 euro + TVA.

viewscnt
Afla mai multe despre
cipru de nord
spania