TeraPlast suspendă dezvoltarea unui ansamblu de locuințe din cauza creșterii prețurilor materialelor de construcții, coroborate cu evoluția accelerată a costurilor cu energia și combustibilii

TeraPlast suspendă dezvoltarea unui ansamblu de locuințe din cauza creșterii prețurilor materialelor de construcții, coroborate cu evoluția accelerată a costurilor cu energia și combustibilii
scris 19 sep 2022

Producătorul de materiale de construcții TeraPlast suspendă dezvoltarea unui ansamblu de locuințe pe fostul amplasament al fabricii, în apropierea centrului Bistriței, pentru care încheiase și un acord cu Alfa Construct Partners, din cauza creșterii prețurilor materialelor de construcții, coroborate cu evoluția accelerată a costurilor cu energia și combustibilii, care impactează semnificativ costurile cu furnizorii și materialele aferente proiectului imobiliar.

Cele două părți au oprit acordul privind proiectul imobiliar. TeraPlast nu renunță la ideea unei astfel de investiții, dar o amână pentru moment.

„Rămânem deschiși la vânzarea terenului, de circa 2 hectare, în scopul dezvoltării unui proiect imobiliar cu PUZ-ul obținut. Cunoaștem evoluția pieței construcțiilor prin perspectiva segmentelor pe care activăm și vedem companii de antrepriză, chiar din rândul clienților noștri, care întâmpină dificultăți din cauza creșterilor semnificative ale prețurilor din ultimii 2 ani și jumătate. Ne dezvoltăm și fructificăm oportunitățile de piață, dar în același timp ne adaptăm lor pentru a asigura o evoluție echilibrată a afacerilor noastre pe termen mediu și lung”, spune Alexandru Stânean, CEO TeraPlast.

Parteneriatul dintre TeraPlast și Alfa Construct Partners a fost încheiat în al treilea trimestru din 2020. De la momentul acordului până în prezent a fost obținut PUZ-ul, însă nu au fost începute lucrări de construcții.

EXCLUSIV Familia Kemaloglu și Virgil Tornoreanu pregătesc vânzarea clădirii de birouri Vox Technology Park, cea mai importantă investiție imobiliară a lor în Timișoara. Printre cele mai importante tranzacții imobiliare ale anului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Kemaloglu și Virgil Tornoreanu pregătesc vânzarea clădirii de birouri Vox Technology Park, cea mai importantă investiție imobiliară a lor în Timișoara. Printre cele mai importante tranzacții imobiliare ale anului

Cifra de afaceri a Grupului TeraPlast aferentă semestrului 1 din 2022 a crescut cu 37%, la 373,6 milioane de lei. Profitul net a scăzut până la 16,4 milioane de lei (de la 28,7 milioane lei în semestrul 1 din 2021), pe un puternic efect de bază și ca urmare a punerii în funcțiune a noilor investiții, care sunt încă în faza de „ramp up”.

În primul semestru, exporturile au atins nivelul de 63,8 milioane de lei, în creștere cu 79% comparativ cu semestrul 1 2021. Avansul este dublu față de ținta de creștere cu 40% an/an propusă de Grup. Ponderea exporturilor în totalul cifrei de afaceri a urcat de la 13% în prima parte a anului trecut la 17% în semestrul 1 din acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
teraplast
ungaria