Electromontaj, controlată indirect de familia fostului șef SIF Banat-Crișana, preia pachetul majoritar al Electrotehnica Echipamente Electrice SA, cel mai vechi producător român de echipamente electrice, transformatoare și bobine

Electromontaj, controlată indirect de familia fostului șef SIF Banat-Crișana, preia pachetul majoritar al Electrotehnica Echipamente Electrice SA, cel mai vechi producător român de echipamente electrice, transformatoare și bobine
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iul 2022

Electromontaj, cel mai mare constructor de rețele electrice de înaltă tensiune din România, al cărui acționar majoritar indirect este familia omului de afaceri Dragoș Bîlteanu, fost președinte al SIF Banat-Crișana, preia pachetul majoritar (82,68% din acțiunile companiei) al Electrotehnica Echipamente Electrice SA, cel mai vechi producător român de echipamente electrice, transformatoare și bobine.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În luna iunie 2020, Profit.ro a anunțat că H4L Development, compania de dezvoltare imobiliară a familiei Bîlteanu, a cumpărat pachetul majoritar, de 51%, din acțiunile Electromontaj.

„Dorim să facem unități pentru dezvoltarea de producție, toate activele (mai puțin cel din strada Poterași, București) sunt terenuri care se pretează doar pentru construirea unor unități de producție-logistică. Compania Electromontaj are un potențial extraordinar de creștere pe construcția de linii de înaltă tensiune și de stații de transformare, atât în România, cât și pe piețele din Asia, Africa, Europa, UAE, piețe unde Electromontaj este deja prezentă de peste 20 de ani. Pe un termen lung, de până la 5 ani, ne dorim dublarea cifrei de afaceri. De asemenea, studiem dezvoltarea companiei și pe alte nișe de producție, cât și pentru lucrări de infrastructură rutieră pe partea de terasamente drumuri“, a declarat atunci, pentru Profit.ro, Liviu Ioneanu, Co-CEO al H4L Development.

EXCLUSIV Turcii de la Synergy, constructorii centrului medical Enayati, intră pe piața imobiliară cu un parc de retail și locuințe premium, alături de omul care gestionează al doilea mare mall din Turcia CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Turcii de la Synergy, constructorii centrului medical Enayati, intră pe piața imobiliară cu un parc de retail și locuințe premium, alături de omul care gestionează al doilea mare mall din Turcia

La începutul acelui an, Profit.ro a anunțat, în exclusivitate, intrarea pe piața imobiliară a Electromontaj cu intenția de a dezvolta sau vinde un teren pe care a funcționat baza companiei din centrul Bucureștiului, de pe strada Poterași.

Electromontaj este unul dintre principalii parteneri ai Transelectrica. La finalul anului 2019, Electromontaj a câștigat un contract de 287 milioane de lei pentru realizarea unei linii electrice de 160 de kilometri pentru Transelectrica, unul dintre marile proiecte ale companiei.

EXCLUSIV Nemții de la GLL ies la cumpărături după ce tocmai au încasat peste 100 milioane de euro pe cea mai scumpă proprietate a lor din România. Vizează birouri similare cu Victoria Center CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Nemții de la GLL ies la cumpărături după ce tocmai au încasat peste 100 milioane de euro pe cea mai scumpă proprietate a lor din România. Vizează birouri similare cu Victoria Center

Electromontaj are în componență Emfor Montaj, companie specializată în construcția de fundații pentru linii electrice și construcții civilie, Iproeb SA Bistrița, unul dintre cei mai importanți producători naționali de cabluri și conductori electrici precum și unități de producție proprii, o fabrică de stâlpi metalici, o fabrică de cleme și armături electrice și o stație de testări pentru stâlpi electrici, una dintre cele mai mari din lume. Grupul Electromontaj se îndreaptă către finalizarea integrării pe orizontală a întregului lanț de construcții enrgetice, putând produce in house toate componentele structurilor energetice, cu excepția transformatoarelor.

Grupul Electromontaj a înregistrat, la finalul anului 2021, la nivel consolidat, o valoare a activului net (capitaluri proprii) de 471 milioane lei, o cifră de afaceri de 472 milioane lei și un profit net de 25,5 milioane lei.

Dragoș Bîlteanu are o experiență îndelungată pe piața imobiliară, însă, cu precădere, pe segmentele rezidențial și birouri. Odată cu achiziția Electromontaj, omul de afaceri accesează și segmentul industrial-logistic, care a fost cel mai dinamic de la începutul pandemiei.

Planuri imobiliare

H4L Development are 6 proiecte în faze avansate de proiectare sau de începere a construcției, dintre care patru în București și două în Brașov, la care se adaugă un proiect rezidențial în fază incipientă la Constanța. Compania are în plan să finalizeze 35.000 de apartamente până în 2035, pentru care a acumulat mai multe terenuri.
 
Proiectul The Village se va construi pe un teren de 27 de hectare din Pipera cumpărat de la George Becali și Willbrook și va cuprinde, în total, 1.200 de apartamente. Urmează proiectele Millennium din Pipera, ce va avea 718 apartamente, și Holban din Băneasa, cu 265 de apartamente. Un alt proiect planificat, cu un total de 900 de apartamente, se va realiza pe un teren de circa 22.000 de metri pătrați ce a aparținut fabricii Alumil din cartierul bucureștean Rahova. 
 
Familia Bîlteanu a mai cumpărat un teren în zona Politehnica din București de la compania de proiectare și consultanță Metroul SA, pe care intenționează să dezvolte un complex cu circa 650 de apartamente. 
 
Investitorul mai deține două proprietăți și în Brașov. A cumpărat terenul fostei fabrici Vinalcool din centrul Brașovului, pe care vrea să construiască un bloc cu 60 de apartamente. Tot în Brașov, în apropierea Institutului de Cercetare Dezvoltare al Universității Transilvania din vestul orașului, a cumpărat de la niște investitori străini 20 de hectare de teren pe care plănuiește să înceapă construcția unui ansamblu cu 1.000 de apartamente cu grădină, după modelul The Village. 
 
Compania a vândut omului de afaceri Liviu Tudor terenul fostei fabrici de saltele Victoria din cartierul Militari. Familia Bîlteanu voia să construiască aici un cartier rezidențial, iar Liviu Tudor o va folosi pentru extinderea parcului său de afaceri West Gate.
viewscnt
Afla mai multe despre
dragos bilteanu
electromontaj
h4l development
sif banat-crisana