EXCLUSIV FOTO Electromontaj, cel mai mare constructor de rețele electrice de înaltă tensiune din România, intră pe piața imobiliară

EXCLUSIV FOTO Electromontaj, cel mai mare constructor de rețele electrice de înaltă tensiune din România, intră pe piața imobiliară
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 20 feb 2020

Compania Electromontaj, cel mai mare constructor de rețele electrice de înaltă tensiune din România, intră pe piața imobiliară cu un teren din centrul Bucureștiului pe care vrea să îl vândă unui retailer sau să construiască un bloc cu 120 de apartamente pentru angajați, potrivit informațiilor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Electromontaj deține în apropierea Pieței Unirii din București un teren de 2.800 de metri pătrați pe care au funcționat depozite și birouri pentru personalul TESA al companiei. Aici ajungeau stâlpi metalici de înaltă tensiune, posturi de transformare și tablouri electrice produse în Fabrica de Stâlpi Metalici București pe care Electromontaj o are lângă CET Sud. De curând, sucursala din centrul orașului mai funcționează doar parțial, conducerea fiind mutată în strada Nerva Traian, unde este sediul SSIF Confident Invest, una dintre societățile Electromontaj.

Intenția companiei este ca, într-o primă etapă, să demoleze clădirile existente pe aceste teren, pentru a crește valoarea proprietății, după care are două opțiuni de valorificare a acestuia.

„Noi am solicitat autorizația de demolare și anul acesta sperăm să reușim să curățăm terenul. Ulterior se va decide dacă mergem pe vânzare sau construcție. AGA din luna mai ar putea stabili dacă se va vinde terenul. Aceasta ar fi varianta cea mai rapidă de valorificare. Avem și solicitări de la niște retaileri pentru vânzare. Mai există varianta construirii de locuințe de serviciu, în ideea ca angajații să își poată răscumpăra apartamentele. Am comandat și un raport de evaluare a proprietății“, a declarat, pentru Profit.ro, Dionisie Vălimăreanu, șeful serviciului de investiții al Electromontaj. El spune că decizia de a desființa această sucursală a fost determinată de normele de mediu care interzic accesul mașinilor mari în zone centrale.

Varianta construcției presupune ridicarea unui bloc cu cinci etaje, care va cuprinde un număr de 120 de locuințe, și două niveluri subterane pentru parcări. Investiția în această dezvoltare poate fi estimată la 3,5 milioane de euro, potrivit calculelor Profit.ro.


Electromontaj este unul dintre principalii parteneri ai Transelectrica. La finalul anului trecut, Electromontaj a câștigat un contract de 287 milioane de lei pentru realizarea unei linii electrice de 160 de kilometri pentru Transelectrica, unul dintre marile proiecte ale companiei, conform economica.net.

Compania, care are peste 1.000 de acționari, a raporat în 2018 o creștere de 20% a cifrei de afaceri, până la 51,5 milioane de euro și un profit net de 1,8 milioane de euro, de 70 de ori mai mare decât anul anterior, potrivit datelor transmise de companie Ministerului Finanțelor Publice.

EXCLUSIV Prima fabrică Pepsi devine cartier rezidențial. Dezvoltarea - asigurată de un grup din care face parte unul dintre pionierii internetului românesc CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Prima fabrică Pepsi devine cartier rezidențial. Dezvoltarea - asigurată de un grup din care face parte unul dintre pionierii internetului românesc

Pe piața stâlpilor de înaltă tensiune a activat, până de curând, și CELPI, despre care Profit.ro a scris în exclusivitate că s-a închis și că este în proces de vânzare a terenului către Dedeman, care își va mări astfel magazinul din Berceni.

În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață, sentiment care se reflectă și în volumul de vânzări de proprietăți. Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Anul trecut au fost încheiate circa 540.000 de tranzacții, cu 4,1% mai puține decât în 2018.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
electromontaj
transelectrica
rezidential