Elvețianul Claudio Cisullo, nou președinte CA al One United Properties, mai cumpără 5% din acțiunile companiei, devenind al treilea cel mai mare acționar al companiei. Daniel Dines, CEO-ul unicornului românesc UiPath, va cumpăra tot 5% - surse

Elvețianul Claudio Cisullo, nou președinte CA al One United Properties, mai cumpără 5% din acțiunile companiei, devenind al treilea cel mai mare acționar al companiei. Daniel Dines, CEO-ul unicornului românesc UiPath, va cumpăra tot 5% - surse

One Peninsula

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 21 mai 2021

Elvețianul Claudio Cisullo, membru al Consiliului de Administrație al One United Properties, unul dintre cei mai activi dezvoltatori imobiliari de proiecte rezidențiale, de birouri și mixte din București, preia postul de președinte CA, dar și un pachet suplimentar de 5% din acțiunile companiei, devenind astfel al treilea cel mai mare acționar al companiei. Surse Profit.ro spun de asemenea că Daniel Dines, CEO UiPath, unicornul românesc proaspăt lansat la bursa din New York, va cumpăra tot 5% din One United Properties.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Noile tranzacții imobiliare pregătite și planurile pentru piața de real estate vor fi anunțate la Videoconferința Profit.ro - Cum iese piața imobiliară din criza COVID-19, programată pentru 3 iunie, cu sprijinul Nordis Group, ELCO, Genesis Property și Akcent Development, și care îi va aduna pe cei mai importanți jucători în domeniu, urmând să fie  transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV. Detalii pot fi văzute AICI

În urmă cu zece zile, Profit.ro a anunțat că Daniel Dines discută o tranzacție prin care să cumpere un pachet minoritar din acțiunile companiei One United Properties, care își pregătește listarea la bursa din București.

Surse Profit.ro indică faptul că Dines va cumpăra 5% din acțiunile companiei. În paralel, elvețianul Claudio Cisullo, noul președinte al Consiliului de Administrație, va prelua tot 5%, pe lângă pachetul de acțiuni pe care îl avea deja în cadrul companiei.

eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale CITEȘTE ȘI eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale

Până la acest moment, fondatorii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu au deținut 75% din acțiunile One United. Acum ei sunt indicați cu o deținere de 70%.

Claudio Cisullo este acționar și membru al Consiliului de Administrație al One United Properties din 2020, fondator și președintele al CC Trust Group AG, un business de familie activ la nivel internațional, cu investiții în sectoarele biotehnologiei, mărfurilor, agrementului, produselor farmaceutice, serviciilor profesionale, imobiliarelor și tehnologiei.

Printre altele, el este și fondatorul și președintele executiv al Chain IQ Group AG, președintele ACC One Holding AG, membru al Consiliului de Administrație al Ringier, membru al Fundației de drept și economie la Universitatea din St. Gallen și membru al Consiliului de Administrație al Fundației Elvețiene pentru Antreprenori. 

Elvețianul Claudio Cisullo, nou președinte CA al One United Properties, mai cumpără 5% din acțiunile companiei, devenind al treilea cel mai mare acționar al companiei. Daniel Dines, CEO-ul unicornului românesc UiPath, va cumpăra tot 5% - surse

Luna trecută, Profit.ro a anunțat că Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu intenționează să listeze pe piața principală a Bursei de Valori București, în luna iunie, un pachet minoritar din acțiunile companiei One United Properties, pe care o controlează.

„Suntem în discuții să vindem un procent minoritar în companie, prin vânzare directă sau creștere de capital, având în vedere că noi am mai avut câteva runde de ridicare de capital, iar 25% dintre acțiuni sunt deținute de acționari minoritari. Decizia o vom lua în urmatoarele săptămâni, în funcție de feedback-ul primit în roadshow-ul cu investitorii instituționali“, a declarat atunci pentru Profit.ro, Victor Căpitanu.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

One United Properties era deținută atunci în proporție de 75% de Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, iar restul de 23 sunt acționari tip listă, printre care se regăsesc numele oamenilor de afaceri Ionuț Dumitrescu, Claudio Cisullo, Omer Susli și Răzvan Munteanu (soțul cântăreței Delia Matache).

Compania a trecut, recent, printr-o majorare de capital în valoare de 70 de milioane de euro, în urma căreia a fost evaluată la circa 450 de milioane de euro.

One United Properties, companie fondată în 2007 de bancherii Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, domină nișa apartamentelor de lux. La finalul anului trecut, compania a demarat lucrările la One Peninsula, un proiect cu o valoare brută de dezvoltare calculată la 138 milioane de euro, fiind unul dintre cele mai scumpe dezvoltări din portofoliul One United.

One United urmează să finalizeze 3 proiecte care vor pune pe piață circa 440 de apartamente, plus 30 de spații comerciale și un turn de birouri de 24.000 de metri pătrați. Este vorba despre ansamblurile One Mircea Eliade și One Herastrău Towers din București și Neo Mamaia.

Anul acesta este programată finalizarea ansamblurilor Neo Timpuri Noi, componenta de birouri a One Cotroceni Park și One Verdi Park, iar în 2022 vor fi predate Neo Floreasca Lake, One Modrogan și One Peninsula.

În ultimii ani, compania a vândut câte 150 apartamente de lux pe an. Profit.ro a scris în exclusivitate că investitorul a vândut anul trecut un penthouse din cadrul proiectului One Mircea Eliade cu prețul record de 6,8 milioane euro.

În fiecare an, piața rezidențială bucureșteană sporește cu circa 10.000 de locuințe noi. Un procent extrem de mic dintre acestea, adică în jur de 2%, aparțin segmentului de lux. Totuși, valoarea acestei niște depășește 10% din vânzările anuale de apartamente din București.

Fondatorul și CEO-ul companiei IT UiPath, Daniel Dines, are o avere estimată la 6 miliarde de dolari. UiPath a început recent să fie tranzacționată la Bursa de la New York, fiind prima companie fondată în România care ajunge pe New York Stock Exchange.

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
claudio cisullo