eMAG investește 300 milioane lei în cel mai mare depozit din Sud-Estul Europei, cea mai mare investiție a retailerului

eMAG investește 300 milioane lei în cel mai mare depozit din Sud-Estul Europei, cea mai mare investiție a retailerului

FOTO: Iulian Stanciu, CEO eMAG

Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2017

Retailerul eMAG investește 300 de milioane de lei într-un depozit de 120.000 metri pătrați pentru a-și extinde capacitatea logistică și a acoperi nevoile de livrare către clienți în următorii ani. Noul depozit va fi construit de la zero la până la începutul anului 2019.  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

“Noul depozit va susține creșterea rapidă a eMAG ca brand românesc la nivel regional și va îmbunătăți procesele logistice legate de produsele voluminoase. Este cea mai mare investiție a eMAG de până acum și ne propunem să o finalizăm până la începutul anului 2019,” a declarat Iulian Stanciu, CEO eMAG.

Depozitul va fi dedicat produselor voluminoase medii și mari (televizoare, mașini de spălat, frigidere, aspiratoare, etc.) și va avea o capacitate de 3 milioane de unități, fiind cel mai mare depozit de acest tip din Sud-Estul Europei. Pe lângă spațiul de depozitare, o bună parte din investiție a fost alocată pentru tehnologia de sortare automatizată și predare. Astfel, depozitul va fi dotat cu rafturi de stocare a produselor, un sistem automatizat de benzi conveioare și sortere automatizare. În vârful de activitate, 200 de camioane cu marfă vor putea fi încărcate zilnic la depozit.

DOCUMENT Schimbare: Firmele cu capital social de 45.000 lei și cel puțin 2 angajați primesc dreptul de a opta pentru impozit pe profit în loc de impozit pe cifra de afaceri CITEȘTE ȘI DOCUMENT Schimbare: Firmele cu capital social de 45.000 lei și cel puțin 2 angajați primesc dreptul de a opta pentru impozit pe profit în loc de impozit pe cifra de afaceri

Noul depozit va fi construit într-o zonă cu acces la autostradă, la ieșire din București, în județul Giurgiu, în apropierea depozitului actual. Pentru deschiderea noului depozit, eMAG va angaja peste 750 de specialiști și operatori de logistică în prima etapă de dezvoltare, urmând ca numărul acestora să crească în următorii ani. eMAG a achiziționat o suprafață de 600.000 metri pătrați pentru dezvoltarea proiectului.

Companie românească fondată în 2001, eMAG este un pionier al pieței de comerț online din România și a devenit un lider cu prezență în Bulgaria, Ungaria și Polonia.

eMAG este administrat de Dante International, acționarii companiei fiind grupul sud-african Naspers și omul de afaceri Iulian Stanciu, cu o participație sub 23%.

viewscnt
Afla mai multe despre
emag
depozit