Eurostat: Grecii, românii și germanii sunt cetățeni din UE cu cea mai mare povară a costurilor legate de locuință

Eurostat: Grecii, românii și germanii sunt cetățeni din UE cu cea mai mare povară a costurilor legate de locuință
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mar 2017

Grecii, românii și germanii sunt europenii cu cea mai mare povară a costurilor legate de locuințe, care includ atât chiriile sau ratele la bancă pentru credite imobiliare, cât și cheltuielile pentru întreținere, arată un raport al biroului european de statistică, Eurostat, publicat joi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Datele, valabile pentru anul 2015, analizează proporția cetățenilor din fiecare stat memebru al Uniunii Europene care trăia în gospodării ce cheltuie peste 40% din venituri pentru costuri legate de locuință, scrie News.ro.

Astfel, în 2015, 11,3% din populația UE trăia în gospodării care au cheltuit peste 40% din venituri pentru chirie sau rată la bancă pentru credit imobiliar și pentru costurile cu întreținerea (apă, canalizare, electricitate, încălzire și gaze).

Cea mai mare povară se înregistra în Grecia, unde 40,9% din populație trăia în 2015 în gospodării ce cheltuiau peste 40% din venituri pentru a acoperi costurile legate de locuință, arată datele Eurosat.

Francezii de la Faurecia, unul dintre cei mai mari furnizori de piese auto din lume, deschid o nouă fabrică în România CITEȘTE ȘI Francezii de la Faurecia, unul dintre cei mai mari furnizori de piese auto din lume, deschid o nouă fabrică în România

Pe locurile următoare, dar la mare distanță de Grecia, se află România, unde 15,9% din populație trăia în gospodării afectate de costurile cu locuința, Germania (15,6%) și Danemarca (15,1%).

La popul opus, doar 1,1% dintre locuitorii din Malta, 3,9% dintre ciprioți, 4,6% dintre irlandezi și4,9% dintre finlandezi trăiau în 2015 în gospodării ce cheltuiau peste 40% din venituri pentru locuință.

viewscnt
Afla mai multe despre
costuri locuinta
eurostat