EXCLUSIV Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, începe un nou ansamblu rezidențial, pe un teren cumpărat de la Holcim, între Plaza și AFI

EXCLUSIV Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, începe un nou ansamblu rezidențial, pe un teren cumpărat de la Holcim, între Plaza și AFI
scris 24 iul 2019

Omul de afaceri Alin Niculae (48 de ani), proprietarul unuia dintre cei mai mari distribuitori independenți de motorină din România, a primit autorizația de construire necesară dezvoltării unui nou ansamblu rezidențial, cu circa 500 de apartamente, pe un teren cumpărat de la producătorul de ciment Holcim, amplasat între mallurile Plaza România și AFI Cotroceni din București.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Firma prin care este efectuată dezvoltarea, al cărei administrator este Alin Niculae, o are ca asociat minoritar pe fiica sa Francesca-Elena Niculae (25 de ani) și ca asociat majoritar o firmă din Cipru, potrivit termene.ro. Investitorul a fost autorizat să construiască două blocuri cu apartamente a câte 11 etaje și parcare.

Planul Urbanistic de Detaliu, aprobat pentru acest teren, propune o suprafață desfășurată construită de circa 50.000 de metri pătrați, de unde rezultă un total de aproximativ 500 de apartamente.

Terenul de 16.415 metri pătrați, amplasat chiar în spatele clădirii de birouri Anchor Plaza Metropol, a fost cumpărat de firma lui Alin Niculae anul  trecut cu circa 3 milioane de euro de la Holcim, potrivit informațiilor Profit.ro. Producătorul de ciment a desființat încă din 2012 stația de betoane existentă pe acest teren.Lotul se învecinează cu amplasamentul fostei fabrici Lujerul, în locul căreia tot Alin Niculae dezvoltă ansamblul Exigent Plaza Residence cu 743 de apartamente. Construcția proiectului este asigurată de firma Pedro Company Constructexim, controlată de omul de afaceri Petre Niculae (59 de ani) – fost acționar al Oscar Downstream și unul dintre cei mai prolifici investitori în locuințe din Sectorul 6.

Lângă Cora Lujerului, tot Pedro Company a construit pentru Oscar Downstream ansamblul 21 Residence Politehnica, care cuprinde 1.500 de apartamente, vândute integral.

„Bulevardul Timișoara a fost setul mai multor tranzacții anul trecut: atât AFI Europe, cât și cei de la Exigent (brandul sub care dezvoltă Alin Niculae, n.red.) realizând tranzacții în segmentul dintre Plaza România și AFI Cotroceni. Cei de la AFI Europe vor realiza cea mai dominantă schemă de retail din țară. Rezidențialul este ajutat de apariția noului parc, cât și de cererea susținută din zonă, poziționarea între Militari și Drumul Taberei beneficiind de cerere structurală, în Sectorul 6 trăind aproximativ 360.000 de locuitori – mai mult decât Timișoara sau Cluj-Napoca“, spune Cătălin Gavrilă, director în cadrul companiei de consultanță imobiliară Crosspoint Real Estate.

Din arest la domiciliu în Londra, Gabriel Popoviciu își vinde un ansamblu rezidențial din Pipera. London Partners cumpără terenuri în două puncte fierbinți de pe harta imobiliară a Bucureștiului CITEȘTE ȘI Din arest la domiciliu în Londra, Gabriel Popoviciu își vinde un ansamblu rezidențial din Pipera. London Partners cumpără terenuri în două puncte fierbinți de pe harta imobiliară a Bucureștiului

Anul trecut, Alin Niculae a ieșit din zona de confort a Sectorului 6, în care și-a dezvoltat până acum proiectele rezidențiale, și a lansat complexul Cloud 9 din Pipera, care presupune construcția a 820 de apartamente și 1.100 de locuri de parcare.


La începutul anului trecut, Romexpo a vândut fiicei lui Alin Niculae un teren de 15.000 metri pătrați în zona Expoziției la un preț de 4,7 milioane de euro. Omul de afaceri a mai plătit 5,6 milioane euro pentru un teren de peste două hectare din cartierul Chitila de la Prospecțiuni SA, firma în insolvență a lui Ovidiu Tender.

Afacerile Oscar Downstream au revenit pe creștere în 2017, după patru ani de scădere. Anul trecut, distribuitorul de motorină a vândut de 558 milioane de euro, o creștere de 24,5% față de 2017. Profitul companiei a scăzut, însă, cu 22,2% până la 12,6 milioane de euro, potrivit datelor înregistrate de Ministerul Finanțelor Publice.

Portofoliul Oscar Downstream include furnizarea de motorină prin două segmente principale: alimentarea pe bază de carduri de carburant în rețeaua proprie de stații și distribuția de carburanți printr-o rețea de peste 1.700 de stații de incintă instalate direct la client, la nivel național, potrivit reprezantanților companiei. Distribuitorul dispune de o capacitate de stocare proprie de peste 50.000 de metri cubi și de o flotă de autocisterne.

EXCLUSIV River Development, controlat de Ion Rădulea, scoate la vânzare proiectul imobiliar mixt The Light și speră la un randament de sub 7%. „Bucureștiul a intrat pe radarul investitorilor.“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV River Development, controlat de Ion Rădulea, scoate la vânzare proiectul imobiliar mixt The Light și speră la un randament de sub 7%. „Bucureștiul a intrat pe radarul investitorilor.“

În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, în ciuda evoluției pieței din ultima perioadă. Numărul tranzacțiilor imobiliare a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. În primele șase luni al acestui an au fost încheiate circa 241.000 de tranzacții, cu 19,5% mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut. De asemenea, după o lună martie în care prețurile s-au majorat ușor, în aprilie pretențiile vânzătorilor de apartamente au scăzut pe plan național, tendință continuată și în luna mai. Suma medie solicitată la nivel de țară pentru o locuință s-a diminuat cu 0,4% în mai față de aprilie, de la 1.228 la 1.223 de euro pe metru pătrat util, potrivit datelor imobiliare.ro. În paralel, oferta este tot mai mare. Anul trecut au fost livrate 11.272 de locuințe în regiunea București – Ilfov, potrivit datelor Institutului Național de Statistică, în creștere cu 18% comparativ cu 2017.

 
viewscnt
Afla mai multe despre
alin niculae
oscar downstream
holcim
apartamente