EXCLUSIV Cel mai mare berar român, milionarul Vasile Ciobanu, intră pe piața rezidențială

EXCLUSIV Cel mai mare berar român, milionarul Vasile Ciobanu, intră pe piața rezidențială
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 5 feb 2020

Omul de afaceri băcăuan Vasile Ciobanu (52 de ani), proprietarul Albrau Prod – cel mai mare producător de bere cu acționariat român, a decis să intre pe piața rezidențială din București cu un prim proiect amplasat în apropierea hotelului JW Marriott, potrivit informațiilor Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
Personalizarea pieselor vestimentare. Următorul mare trend în business? CITEȘTE ȘI Personalizarea pieselor vestimentare. Următorul mare trend în business?

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Proiectul rezidențial, aflat în curs de autorizare, urmează să cuprindă circa 20 de apartamente, iar dezvoltarea va costa peste 1 milion de euro, potrivit calculelor Profit.ro. Clădirea cu șase etaje va ocupa un teren de circa 700 de metri pătrați.

Licitație teren situat in București CITEȘTE ȘI Licitație teren situat in București

Contactați de Profit.ro, reprezentanții companiei dezvoltatoare au declarat că acesta este primul proiect rezidențial pe care Vasile Ciobanu îl lansează în București și al doilea proiect imobiliar din Capitală, după sediul Albrau Prod de lângă spitalul clinic Sfânta Maria.

Ce așteptări avem de la anul fiscal 2020? CITEȘTE ȘI Ce așteptări avem de la anul fiscal 2020?


În 2017, Vasile Ciobanu a mai cumpărat la licitație, cu 2,1 milioane de euro, și hotelul de trei stele Mirage din Snagov. Antreprenorul nu este străin de piața imobiliară și cea hotelieră. El a mai dezvoltat în 2010 un cartier rezidențial cu case la ieșirea din Onești către Cașin. Totodată, Ciobanu deține și complexul Dobrun din Slănic Moldova, o fostă vilă de protocol a familiei Ceaușescu, care dispune acum de 41 de camere și este completată de un restaurant cu 120 de locuri. Investitorul deține și centrul comercial Victoria Shopping Center din Onești.

EXCLUSIV Grupul hotelier francez Accor aduce în România două branduri noi, dintre care unul abia lansat la nivel internațional CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul hotelier francez Accor aduce în România două branduri noi, dintre care unul abia lansat la nivel internațional

Principala afacere din grupul antreprenorului rămâne producția de bere Albrau din Onești, cu afaceri de 7,5 milioane de euro. La fabrica lui Vasile Ciobanu se produc mărcile Albrau și Zimbru, dar și branduri proprii de bere pentru lanțurile de magazine Mega Image, Profi, Kaufland, Metro și Penny. Albrau Prod ocupă locul cinci în topul marilor producători de bere din România, după Ursus Breweries, Heineken, Bergenbier și United Breweries Bereprod (subsidiară a Carlsberg Breweries), dar este cel mai mare producător cu acționariat român.

Vasile Ciobanu a fost inclus mai mulți ani în topul Forbes 500 de miliardari.

În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață, sentiment care se reflectă și în volumul de vânzări de proprietăți. Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Anul trecut au fost încheiate circa 540.000 de tranzacții, cu 4,1% mai puține decât în 2018.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
vasile ciobanu
albrau prod