EXCLUSIV Leroy Merlin și Lidl, primele nume vehiculate pentru ocuparea Helitube

EXCLUSIV Leroy Merlin și Lidl, primele nume vehiculate pentru ocuparea Helitube
scris 31 ian 2020

Retailerul de bricolaj Leroy Merlin și discounterul german Lidl sunt vehiculați în piața imobiliară ca posibili ocupanți ai terenului de aproape 9 hectare ce a aparținut fostei fabrici Helitube din cartierul bucureștean Colentina, care urmează să fie scos din nou la licitație la un preț de pornire de 18,5 milioane de euro, potrivit informațiilor Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Un motiv al prezenței celor doi retaileri pe lista de viitori chiriași este dat de lipsa lor din acea zonă. Leroy Merlin acoperă zona de sud a Bucureștiului prin magazinul din Sun Plaza, vestul orașului este deservit din unitatea din Bragadiru, cea de nord din Colosseum, iar în sud-est urmează să se inaugureze, în aprilie, magazinul din zona Policolor. Zona Sectorului 2 rămâne neacoperită de retailerul de bricolaj, care are 17 magazine la nivel național.

Pe de altă parte, familia Tănăsoiu lucrează la avizarea construcției unui supermarket Lidl lângă sediul și fabrica Danone din cartierul Fundeni, aproape de fosta platformă Helitube, însă deocamdată retailerul nu acoperă zona. Rețeaua Lidl, aflată în topul retailerilor din România cu cele mai mari vânzări, are 261 de magazine la nivel național, dintre care 32 în București, pentru care lucrează peste 6.500 de angajați.

Rămâne de văzut cine își va adjudeca la licitație proprietatea din Colentina, însă brokerii imobiliari spun că este foarte posibil ca cea mai bună variantă de valorificare a terenului să fie realizarea unui proiect mixt care să îmbine comerțul cu locuințele. Deocamdată, au fost trimise scrisori potențialilor investitori interesați de imobil.


În vara anului 2018, la un deceniu distanță de momentul în care dezvoltatorul belgian Bel Rom plănuia să construiască pe terenul de aproape 9 hectare al fabricii Helitube un mall și clădiri de birouri în valoare de 100 de milioane de euro, un alt grup belgian, Mitiska, își adjudeca la licitație proprietatea la un preț de trei ori și jumătate sub cel plătit în 2008 de Bel Rom.

Proprietatea a fost vândută către Bel Rom de o firmă a omului de afaceri Corneliu Găvăneanu la un preț estimat la 60 milioane de euro.

EXCLUSIV Alin Niculae, proprietarul unuia dintre cei mai mari distribuitori independenți de motorină din România, a cumpărat o parte din parcul Grozăvești la preț derizoriu și pregătește lovitura CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Alin Niculae, proprietarul unuia dintre cei mai mari distribuitori independenți de motorină din România, a cumpărat o parte din parcul Grozăvești la preț derizoriu și pregătește lovitura

Fondul belgian de investiții Mitiska, care deține 21 parcuri de retail în România, a cumpărat terenul de la firma Bel Rom Nouă, aflată în faliment din 2016. Creditorul majoritar al firmei falimentare, o companie deținută de SIF Banat Crișana – care dorește să cumpere proprietatea, a contestat licitația și a obținut anularea tranzacției. Ulterior, creditorul majoritar a obținut și amânarea inițierii procedurilor de revânzare a terenului până după data de 15 iunie 2019.

Înlocuirea vechii fabrici Helitube cu blocuri și magazine este procesul prin care au trecut aproape toate marile platforme industriale din București. Cele mai celebre exemple sunt AFI Cotroceni și AFI Park, care au luat locul fostei fabrici UMEB, proiectele Campus 6 și The Light care se ridică în locul fostei platforme Pumac, The Bridge și Orhideea Towers, în locul fostei fabrici de pâine Spicul, Rose Garden de pe Suveica (zona Obor), Vivenda care a luat locul fabricii de pâine Titan, Doamna Ghica Plaza în locul Romfelt sau Timișoara 58 peste Frigocom în Militari. Foste fabrici care se pregătesc să lase locul blocurilor cu apartamente și magazinelor sunt: Laromet, Rocar sau Ventilatorul.

viewscnt
Afla mai multe despre
leroy merlin
lidl
helitube
bel rom noua