EXCLUSIV Dezvoltatorul ansamblurilor New World Residence Militari și Delta Văcărești a atras noi asociați și pregătește sute de apartamente în spatele târgului Autovit

EXCLUSIV Dezvoltatorul ansamblurilor New World Residence Militari și Delta Văcărești a atras noi asociați și pregătește sute de apartamente în spatele târgului Autovit

Mahmut Tuysuz SURSA FOTO: Facebook

scris 4 iul 2022

Dezvoltatorul cu capital turc Kosan Investment Construction, care a realizat ansamblurile New World Residence Militari și Delta Văcărești, planifică realizarea unui nou proiect, cu circa 350 de apartamente, în spatele târgului de mașini Autovit de pe Splaiul Unirii din Sectorul 4 al capitalei, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Pentru noul proiect, Ahmet și Mahmut Tuysuz, care gestionează afacerea Kosan Invesment Construction, s-au asociat cu turcul Adnan Demirkol, proprietarul Gozelek Construction, și cu siriana Neda Bazoun, proprietara Nard Urban Development, potrivit datelor extrase din termene.ro.

Investitorii dețin, în spatele Autovit și a centrului comercial Vitantis, două loturi de teren cu o suprafață cumulată de circa 12.000 de metri pătrați, pe care au proiectat construcția a două blocuri cu 10 etaje și aproximativ 170 de apartamente, fiecare, plus spații comerciale la parter.

„Proiectul depinde de fondul de investiții. După ce vom autoriza lucrările, vom face un desfășurător. Acum este prematur să estimăm un timp pentru începerea și finalizarea lucrărilor“, a declarat, pentru Profit.ro, Mahmut Tuysuz.

EXCLUSIV PROFIT NEWS TV Primul mare investitor imobiliar care pleacă din România, acuzând haosul urbanistic din Capitală CITEȘTE ȘI EXCLUSIV PROFIT NEWS TV Primul mare investitor imobiliar care pleacă din România, acuzând haosul urbanistic din Capitală

Pe un teren învecinat cu acest proiect, Primăria Sectorului 4 a autorizat deja construirea unei școli primare și a unei școli gimnaziale și liceu.

Ahmet Tuysuz a mai dezvoltat, până acum, ansamblul New World Residence Delta Văcărești, format din 2 blocuri cu 222 de apartamente, și are în curs de finalizare complexul New World Residence Militari, format din 3 blocuri cu circa 150 de apartamente, care se învecinează cu ansamblul Rotar Residence Park 2, construit de familia turcă Eskiocak.


EXCLUSIV Dezvoltatorul ansamblurilor New World Residence Militari și Delta Văcărești a atras noi asociați și pregătește sute de apartamente în spatele târgului Autovit

Activitate intensă

Numărul tranzacțiilor imobiliare a marcat o creștere explozivă de 35% în luna mai, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la circa 64.000 de tranzacții, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Aceasta este cea mai mare creștere din august 2021 încoace și vine după un prim trimestru cu o evoluție pozitivă de peste 5%.

Volumul tranzacțiilor a reintrat pe creștere în luna februarie, după patru luni consecutive de scădere, după care, în aprilie, a marcat o nouă scădere ușoară. Trebuie menționat că volumul include și tranzacții cu terenuri și spații comerciale, nu doar cu locuințe.

În ciuda scăderilor din ultimul trimestru din 2021, volumul anual a marcat al doilea an consecutiv de creșteri, după ce în 2020 au fost cu circa 12% mai multe contracte de vânzare față de 2019. Anterior, în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

EXCLUSIV Locul din România vizat de gigantul Varta pentru investiția strategică de un miliard euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Locul din România vizat de gigantul Varta pentru investiția strategică de un miliard euro

Peste 27.000 de locuințe noi se află în acest moment în construcție doar în București și împrejurimi, potrivit unui raport de piață întocmit de compania de consultanță imobiliară SVN Romania. Acesta este cel mai mare număr de locuințe aflate în construcție din istoria modernă a pieței rezidențiale bucureștene.

Dintre acestea, aproximativ 21.000 de unități ar putea fi livrate în acest an, rezultat care ar fi similar cu cel înregistrat în 2021, când a fost stabilit un nou record de livrari în București-Ilfov: 22.010 locuințe, potrivit Institutului Național de Statistică.

Numărul caselor și apartamentelor vândute doar în București-Ilfov în primele trei luni ale acestui an a crescut cu 16% comparativ cu trimestrul întâi din 2021, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Dacă 2022 a debutat cu o ușoară scădere anuală, februarie și martie au adus majorări de peste 20% comparativ cu lunile similare din 2021.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
new world residence
kosan investment construction
mahmut tuysuz
ahmet tuysuz