One United Properties achiziționează teren pentru o nouă dezvoltare rezidențială, One City Club

One United Properties achiziționează teren pentru o nouă dezvoltare rezidențială, One City Club
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iun 2022

One United Properties (BVB: ONE) a achiziționat un teren situat în apropierea cartierului Floreasca și a Lacului Tei din Capitală, cu o suprafață de 10.710 mp. Pe noul teren aflat în vecinătatea dezvoltării One Verdi Park și a Bulevardului Barbu Văcărescu, compania intenționeză să construiască o nouă dezvoltare rezidențială de mică înălțime, care se va numi One City Club.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Noua dezvoltare rezidențială va avea în jur de 200 de apartamente organizate în blocuri de mică înălțime, pe o suprafață totală de aproximativ 37.000 mp, din care 27.000 mp supraterani și 10.000 mp subterani. 

Compania se află în prezent în negocieri avansate pentru zece dezvoltări viitoare, precum și în faze incipiente de discuții sau negocieri pentru alte peste 20 de dezvoltări. Cele zece dezvoltări aflate în prezent în negocieri avansate se concentrează în primul rând pe proprietăți rezidențiale pentru venituri medii și medii-mari.

Dacă vor fi semnate, aproximativ 10.000 de apartamente cu peste 1 milion de metri pătrați suprafață construibilă brută ar urma să fie dezvoltate pe aceste terenuri de către One United Properties în următorii șapte ani. După ce vor fi dezvoltate, acestea ar putea genera o valoare brută de dezvoltare de peste 2,3 miliarde de euro și un potențial profit brut pentru One United Properties de 900 de milioane de euro.

EXCLUSIV PROFIT NEWS TV Primul mare investitor imobiliar care pleacă din România, acuzând haosul urbanistic din Capitală CITEȘTE ȘI EXCLUSIV PROFIT NEWS TV Primul mare investitor imobiliar care pleacă din România, acuzând haosul urbanistic din Capitală

Aproximativ 10% din dezvoltări vor fi spații de birouri și comerciale. Compania se concentrează să investească cu prioritate în București, unde se află cea mai mare parte a portofoliului său.

Listat în vara anului trecut, dezvoltatorul imobiliar One United și-a majorat în primele 3 luni de 3,6 ori câștigul pretaxare EBITDA, la 212,66 milioane lei, de la 59,03 milioane lei în exercițiul financiar precedent.

One United Properties a realizat în primul trimestru venituri din vânzări de proprietăți imobiliare de 197,18 milioane lei, cu 18,88% mai mari decât cele de 165,86 milioane lei din 2020. „120 de apartamente cu o suprafață totală de 9.811 mp, 129 de locuri de parcare și 10 spații comerciale și alte unități au fost vândute și pre-vândute pentru un total de 28,6 milioane de euro în primele trei luni ale anului 2022”, spune compania.

One United Properties achiziționează teren pentru o nouă dezvoltare rezidențială, One City Club

Costul vânzărilor de proprietăți au scăzut cu 8,45%, la 113,36 milioane lei, de la 123,82 milioane lei. Astfel, compania a obținut un profit net de 166,38 milioane lei, de 4 ori mai mare decât cel de 59,03 milioane lei. Pe întreg anul trecut, câștigul net a fost de 506,40 milioane lei.

VIDEO Alerta unui analist financiar american, fost consultant pentru Trezoreria SUA: Occidentul are nevoie de Al Treilea Război Mondial. Nu mai este întoarcere la normalitate. Faceți-vă stocuri de alimente pentru 2 ani! CITEȘTE ȘI VIDEO Alerta unui analist financiar american, fost consultant pentru Trezoreria SUA: Occidentul are nevoie de Al Treilea Război Mondial. Nu mai este întoarcere la normalitate. Faceți-vă stocuri de alimente pentru 2 ani!

„One United Properties este în negocieri pentru zece terenuri unde ar putea fi construite aproximativ 10.000 de apartamente cu o suprafață brută de peste 1 milion mp suprateran, cu o valoare brută de dezvoltare de peste 2,3 miliarde de euro și un profit brut potențial de 900 milioane de euro”, spuine informarea emitentului către Bursă.

La data de 31 martie, One United Properties avea datorii de 1,39 miliarde lei, în creștere cu 20,87% față de cele de 1,15 miliarde lei de la sfârșitul anului trecut. În același interval de raportare, activele totale au crescut cu 18,93%, la 3,33 miliarde lei, de la 2,80 miliarde lei. Este vorba de terenuri cu suprafață însumată de 159.000 metri pătrați în București și Mamaia, dar și de un un stoc de proprietăți din dezvoltări a căror structură detaliată este prezentată în raportul către Bursă.

One United Properties achiziționează teren pentru o nouă dezvoltare rezidențială, One City Club

One United Properties s-a listat la BVB vara trecută după o ofertă publică primară în care a atras de la investitori suma de 260 milioane lei și din luna decembrie acțiunile companiei au intrat în structura indicelui FTSE Global All Cap, mișcare ce a antrenat o tendință de apreciere în piață. 

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
bvb
bursa