EXCLUSIV Familia turcă Dilmac, care vinde haine și pantofi în Dragonul Roșu, intră puternic pe piața imobiliară printr-un proiect cu 550 de apartamente lângă ansamblul familiei primarului Robert Negoiță

EXCLUSIV Familia turcă Dilmac, care vinde haine și pantofi în Dragonul Roșu, intră puternic pe piața imobiliară printr-un proiect cu 550 de apartamente lângă ansamblul familiei primarului Robert Negoiță

SURSA FOTO: Facebook Andoch Construct Investment

scris 7 oct 2020

Ulas și Cengiz Dilmac, antreprenori de origine turcă cu afaceri în comerțul cu articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, au demarat construcția unui ansamblu rezidențial cu 550 de apartamente în spatele fostei platforme industriale Policolor, pe aceeași stradă cu ansamblul Palladium Residence, dezvoltat în ultimii ani de familia primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Noile apartamente vor fi grupate într-un imobil alcătuit din două corpuri cu 11 etaje, lipite printr-un volum central cu 5 etaje, iar în subsolul comun vor fi locurile de parcare. Construcția proiectului, denumit Astorium My Home, a început recent pe un teren de peste 3 hectare, iar acum a depășit cota zero. Valoarea construcției declarată la Primăria Sectorului 3 în momentul eliberării autorizației de construire este de circa 10 milioane de euro.

Anul trecut, familia Dilmac a finalizat primul său proiect rezidențial, denumit Astorium Residence, amplasat în apropiere de noua dezvoltare. Acesta este format din 5 blocuri cu 160 de apartamente.


Până anul trecut, când a fost radiată, Ulas Dilmac avea, alături de Nihat Dilmac, firma Emir Advance, specializată în comerțul cu îmbrăcăminte și încălțăminte. În 2016, Ulas Dilmac a fost obligat la plata sumei de 2.000 de euro, reprezentând daune morale, firmelor Louis Vuitton, Levi Strauss și Dsquared2 pentru comercializarea unor produse cu marcă identică sau similară cu marca înregistrată a celor trei branduri celebre. Ulas Dilmac a atacat cu apel decizia Judecătoriei Cornetu.

EXCLUSIV Familia secretarului Primăriei Sectorului 3 pregătește construcția unui bloc cu peste 100 de apartamente, după ce a încasat circa un milion de euro din vânzarea unui teren CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia secretarului Primăriei Sectorului 3 pregătește construcția unui bloc cu peste 100 de apartamente, după ce a încasat circa un milion de euro din vânzarea unui teren

Partenerul său în proiectul Astorium My Home, Cengiz Dilmac deține firma Melek Fuat, tot specializată pe comerțul cu produse textile, cu punct de lucru în Dragonul Roșu. Rudele lor, Diana și Fuat Dilmac împart firmele Melisa Business și Young Concept, cu activitate în comerțul și fabricarea de textile, cu puncte de lucru în Dragonul Roșu. Cele două mai au și firma Ando Textil, cu activități în construcții.

Noul proiect al familiei  Dilmac se construiește pe aceeași stradă cu Palladium Residence, adică Drumul Gura Arieșului, fost Drumul Gura Caliței. Complexul de apartamente, dezvoltat de familia primarului Robert Negoiță, a început să fie ridicat încă din 2014 în spatele fostei fabrici Policolor. Prima jumătate a acestui ansamblu este definitivată, având peste 800 de apartamente predate, potrivit site-ului de prezentare al proiectului, iar până la final se vor construi 8 imobile cu 2.500 de apartamente.


Evoluția tranzacțiilor imobiliare din ultimele luni sfidează pronosticurile negative avansate de unii investitori imobiliari, care preconizau o scădere continuă a volumului de vânzări pe fondul epidemiei de coronavirus. În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a continuat să crească, în luna septembrie, cu 2,4%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la circa 48.000 de tranzacții, după ce luna anterioră a reintrat pe creștere, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Aceasta este a treia lună de creștere de la începutul pandemiei, după ce în iunie s-a înregistrat un salt surprinzător de 16,4%.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
ulas dilmac
cengiz dilmac
astorium my home
astorium residence