EXCLUSIV Fondatorul Animax - prima investiție de amploare cu banii din vânzarea lanțului de petshop

EXCLUSIV Fondatorul Animax - prima investiție de amploare cu banii din vânzarea lanțului de petshop

Amplasamentul terenului deținut de Cristian Ludovic Pop

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 26 ian 2023

Antreprenorul Cristian Ludovic Pop, fondatorul lanțului de magazine petshop Animax, pregătește construcția unei clădiri de birouri pe un teren amplasat peste drum de mall-ul Băneasa Shopping City din București, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Omul de afaceri a cumpărat 6 terenuri în Băneasa la câteva luni după ce și-a vândut lanțul de petshopuri Animax, pe care l-a înființat în 2001, companiei The Rohatyn Group, într-o tranzacție evaluată la crica 20 de milioane de euro, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Între timp, cum a anunțat în premieră Profit.ro, lanțul Animax a fost preluat de fondul A&M Capital Europe, cu active de peste 33 miliarde euro.

EXCLUSIV Fondul britanic de investiții First Property Group renunță surprinzător, pe ultima sută de metri, la EXIT-ul din România. Acum chiar vrea să cumpere. „Nu am văzut niciodată așa ceva, s-a schimbat peste noapte.” CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fondul britanic de investiții First Property Group renunță surprinzător, pe ultima sută de metri, la EXIT-ul din România. Acum chiar vrea să cumpere. „Nu am văzut niciodată așa ceva, s-a schimbat peste noapte.”

Acum, fondatorul Animax vrea să alipească aceste terenuri, cu o suprafață totală de aproximativ 7.000 de metri pătrați, cu scopul construirii unui imobil de birouri cu comerț și alimentație publică la parter și mezanin. Clădirea va fi structurată pe subsol, parter, mezanin și 4 etaje.

Acesta ar fi primul proiect imobiliar realizat de Pop.

Terenurile se învecinează cu noul complex de birouri Miro, dezvoltat de Speedwell și cumpărat de Hili Properties. Cu un Coeficient de Utilizare a Terenului (CUT) de 2,5, specific zonei, pe proprietatea lui Pop s-ar putea construi un imobil cu o suprafață desfășurată de circa 16.000 de metri pătrați, conform calculelor Profit.ro.

Valoarea unui astfel de imobil poate fi estimată la circa 40 de milioane de euro, ținând cont de prețul cu care s-a vândut Miro.

„Am un teren și am început procesul de autorizare, pentru a vedea ce putem face acolo. Sigur nu o să fiu eu dezvoltatorul, pentru că nu sunt specialist. O să găsesc un partener cu care să lucrez. Până atunci, însă, vrem să vedem cu ce venim la masă. Nu avem un orizont de timp cu privire la începerea lucrărilor. Va fi în funcție de primirea autorizației. Nu am alte proiecte imobiliare în lucru“, a declarat, pentru Profit.ro, Cristian Ludovic Pop.  

FOTO Costin Gache, unul dintre cei mai cunoscuți barmani din România, și fratele său Cristian, proprietari ai Interbelic și fii ai celebrului antrenor de la Farul, intră pe piața rezidențială, alături de antreprenori din construcții CITEȘTE ȘI FOTO Costin Gache, unul dintre cei mai cunoscuți barmani din România, și fratele său Cristian, proprietari ai Interbelic și fii ai celebrului antrenor de la Farul, intră pe piața rezidențială, alături de antreprenori din construcții

Lângă terenul lui Cristian Ludovic Pop au mai fost generate două PUZ-uri. Unul comandat de grupul Somet, al omului de afaceri Marian Stanciu, pentru un hotel cu 4 etaje, și altul realizat de producătorul fructelor uscate Orlando`s, al omului de afaceri Gheorghe Zamfir, pentru o benzinărie cu spălătorie auto.

Proprietatea lui Cristian Ludovic Pop a mai trecut printr-un proces de obținere a PUZ-ului în 2009, când beneficiar al planurilor era Andrei Diamandi, cercetător în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie. Aceste terenuri sunt în apropierea Stației Meteorologice Băneasa.
Hagag lansează din România expansiunea pe piața imobiliară italiană printr-o tranzacție majoră CITEȘTE ȘI Hagag lansează din România expansiunea pe piața imobiliară italiană printr-o tranzacție majoră

Pop a început să investească banii încasați din vânzarea afacerii Animax în plasamente în platforma Roca Investments, în Holde Agri Invest și în compania de software Ringhel. Totodată, el continuă să dezvolte rețeaua de magazine cu produse naturiste Esența Plant.

De asemenea, Pop s-a asociat cu familia Călin și Alina Dobra, activă pe piața dezvoltărilor imobiliare din Cluj și București, pentru o nouă afacere de dezvoltare imobiliară. Pop spune că în acest proiect, el va juca un rol de „silent partner“, activitatea de dezvoltare fiind coordonată de familia Dobra.

O serie de antreprenori români au început să facă plasamente imobiliare pe piața din București, în ultimii ani, ca o formă de diversificare a afacerilor pe care le desfășoară. Printre ei se numără frații Dragoș și Adrian Pavăl din Bacău, Dorin Mateiu din Alba, Ovidiu Buluc din București, Vasile Armenean din Suceava, Gheorghe Buzdugan din Cluj,  Dobrin Mitriță, Spiru Mantu și Mihai Humă, toți din Galați, Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea din Argeș, Iulian Iuga din Cluj.

Pe parcursul anului 2022, volumul tranzacțiilor cu proprietăți comerciale a totalizat aproximativ 1,25 miliarde de euro, cu 40% mai mult față de 2021, din care aproape 600 milioane de euro reprezintă volumul tranzacționat numai în trimestrul 4, potrivit datelor companiei de consultanță imobiliară JLL România. Un puternic factor de influență au fost achizițiile grupului Pavăl Holding, care au reprezentat aproape 37% din totalul anual.

În lipsa unor tranzacții cu portofolii și sub influența tendințelor globale și regionale care, deși cu întârziere, se manifestă și în România, pentru 2023 brokerii JLL se așteaptă la un volum ce nu va depăși media ultimilor ani, de aproximativ 8-900 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
cristian ludovic pop
animax