EXCLUSIV FOTO Cel mai mare reseller de sneakerși în ediție limitată din regiune intră în România și deschide cel mai mare magazin al său

EXCLUSIV FOTO Cel mai mare reseller de sneakerși în ediție limitată din regiune intră în România și deschide cel mai mare magazin al său

Echipa True to Sole cu Atilla Potor în centru

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 24 nov 2023

Magazinul True to Sole, lansat în Budapesta în pandemie și specializat pe revânzarea de sneakerși în ediție limitată, a intrat în România și deschide, în Centrul Vechi al Bucureștiului, cel mai mare magazin al său, în clădirea istorică Brătianu 12, care urmează să fie transformată în aparthotel, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Piața de sneakerși din România este evaluată în acest an la 128,8 milioane de dolari, în timp ce veniturile generate de segmentul de sneakerși la nivel global depășesc suma impresionantă de 75 de miliarde de dolari, potrivit unui raport Statista.

EXCLUSIV FOTO Fabrica Fabiol din Drumul Taberei - închisă pentru a face loc unui proiect rezidențial amplu. Utilaje preluate de Hyllan Pharma, cel mai mare client al fabricii, care deschide o unitate în Otopeni CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Fabrica Fabiol din Drumul Taberei - închisă pentru a face loc unui proiect rezidențial amplu. Utilaje preluate de Hyllan Pharma, cel mai mare client al fabricii, care deschide o unitate în Otopeni

Povestea Tru to Sole a început în 2017, când Atilla Potor lucra într-un restaurant din Londra și urma să fie lansată perechea de Jordan 1 Retro High Royal Blue. A stat o noapte întreagă în fața magazinului pentru a cumpăra pantofii, iar 10 ore mai târziu Attila vindea perechea cuiva din Ungaria, pe o sumă considerabilă.

Attila s-a mutat înapoi în Ungaria și a făcut resell cu perechi luate din Londra și din întreaga Europă, iar apoi le vindea în Ungaria. Când cultura sneakerșilor a crescut în popularitate, Atilla a început să se extindă, fiind primul din Ungaria ce a inițiat resell-ul.

EXCLUSIV Proprietarul celui mai mare distribuitor independent de motorină pregătește demolarea unuia dintre cele mai vechi supermarketuri din București, pentru un ansamblu rezidențial de amploare CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Proprietarul celui mai mare distribuitor independent de motorină pregătește demolarea unuia dintre cele mai vechi supermarketuri din București, pentru un ansamblu rezidențial de amploare

A început cu un magazin modest, de doar 16 metri pătrați. După doar o lună de la deschidere, a lansat și magazinul online. În mijlocul pandemiei, în 2020, Atilla a deschis un magazin mai mare, în centrul Budapestei, și a devenit principala sursă de sneakerși din Ungaria.

În 2021 a intrat pe piața românească prin magazinul online, iar anul acesta a deschis cel de-al doilea magazin True to Sole Pop-up Outlet și a mutat depozitul și sediul într-un spațiu mai mare din Budapesta.

Anul se încheie acum cu deschiderea la București a celui mai mare magazin al rețelei, care ocupă 200 de metri pătrați întinși pe 3 etaje (demisol, parter și mezanin) în clădirea istorică, recent consolidată, Brătianu 12 din Centrul Vechi, despre care Profit.ro a scris că urmează să fie transformată într-un aparthotel de către grupul Rina Hotels.

EXCLUSIV FOTO Universitatea Politehnica pregătește unul dintre cele mai mari parcuri tehnologice din România, inclusiv cu magazine și piscină CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Universitatea Politehnica pregătește unul dintre cele mai mari parcuri tehnologice din România, inclusiv cu magazine și piscină

Printre brandurile populare de sneakerși în București se numără Nike, Adidas, Jordan și Converse, alături de alte branduri care câștigă tot mai mult teren. Un astfel de brand este New Balance, care în ultimul timp a crescut în popularitate semnificativ cu modele noi lansate: New Balance 9060, New Balance 550 și New Balance 1906D.

Modelele clasice, precum Air Force 1 sau Air Jordan 1, sunt preferate, transmit reprezentanții True to Sole, iar, în ultima vreme, se observă o creștere semnificativă a interesului pentru Jordan 4.

Cel mai scump model la vânzare în magazinul nou deschis în București este Louis Vuitton Nike Air Force 1 Low By Virgil Abloh care are un preț de 38.431 de lei, echivalentul a circa 7.700 de euro.

Pe lângă sneakersi, Atilla Potor a extins și selecția de streetwear cu branduri precum Travis Scott Merch, Drake Merch, F.O.G Essentials, Sp5der, VLONE, Kaws și Drew.

viewscnt
Afla mai multe despre
true to sole
atilla potor
sneakersi