EXCLUSIV FOTO Familia Bîlteanu, a fostului președinte SIF Banat - Crișana, pregătește un ansamblu rezidențial cu 650 de apartamente. Plan de 400 milioane euro pentru 4.500 de apartamente în 4 ani

EXCLUSIV FOTO Familia Bîlteanu, a fostului președinte SIF Banat - Crișana, pregătește un ansamblu rezidențial cu 650 de apartamente. Plan de 400 milioane euro pentru 4.500 de apartamente în 4 ani

Dragoș Bîlteanu este acționar minoritar al H4L Development

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 28 iul 2021

Familia omului de afaceri Dragoș Bîlteanu, fost președinte al SIF Banat - Crișana, a cumpărat un teren în zona Politehnica din București de la compania de proiectare și consultanță Metroul SA și pregătește pentru acest lot dezvoltarea unui ansamblu rezidențial cu circa 650 de apartamente, parte a unui plan al său de a investi 400 de milioane de euro în 4.500 de apartamente în următorii 4 ani, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Terenul recent tranzacționat are o suprafață de 16.500 de metri pătrați și este localizat pe strada Fabricii nr. 26, peste drum de depoul Ciurel și lângă imobilele rezidențiale Quadra 2, realizat de Conarg, și Exigent Two, realizat de Alin Niculae.

„West Garden Politehnica va fi realizat pe strada Fabricii, nr. 26, un fost activ al Metroul SA, liber de construcții, în suprafață de 16.500 de metri pătrați. Vor fi în jur de 650 de apartamente. O să facem un Plan Urbanistic de Detaliu și sperăm să începem proiectul în primăvara anului viitor“, a declarat, pentru Profit.ro, Liviu Ioneanu, Co-CEO al H4L Development, companie prin care familia Bîlteanu își desfășoară activitățile imobiliare. H4L Development are îl ca acționar majoritar pe Gheorghe Bilteanu, tatăl lui Dragoș Bîlteanu, care figurează și el ca acționari minoritar.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Noul proiect face parte din strategia dezvoltatorului de a investi 400 de milioane de euro în 4.500 de apartamente în următorii 4 ani. Investițiile preconizate vor fi împărțite în 5 ansambluri rezidențiale din București și două din Brașov. Obiectivul H4L este ca până în 2035 să construiască 50.000 de apartamente.


Compania lui Bîlteanu a început deja construcția unui prim proiect, din cele 7 preconizate, peste drum de mallul Băneasa Shopping City, o investiție realizată în asociere cu Vladimir Cohn, fost acționar al Dinamo București. Aici au început lucrările la piloții forați și vor fi la final 265 de apartamente.

Cel mai mare din cele 7 proiecte anunțate va cuprinde 900 de apartamente și va fi construit pe un teren de circa 22.000 de metri pătrați ce a aparținut fabricii Alumil din cartierul bucureștean Rahova. Acest proiect este în curs de autorizare.

EXCLUSIV Argeșenii Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea, proprietarii complexului de creștere a porcilor Macro Suin, intră pe piața rezidențială din București CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Argeșenii Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea, proprietarii complexului de creștere a porcilor Macro Suin, intră pe piața rezidențială din București

În Pipera, Dragoș Bîlteanu a cumpărat de la fondul arab de investiții Emirates International Investment Company (EIIC) un teren de 4,5 hectare pentru a construi un cartier cu 718 apartamente, informație prezentată exclusiv de Profit.ro.

Investitorul mai deține două proprietăți și în Brașov. A cumpărat terenul fostei fabrici Vinalcool din centrul Brașovului, pe care vrea să construiască un bloc cu 60 de apartamente. Tot în Brașov, în apropierea Institutului de Cercetare Dezvoltare al Universității Transilvania din vestul orașului, el plănuiește dezvoltarea unui ansamblu rezidențial cu 800 de apartamente.

Bîlteanu a preluat, în vara trecută, controlul constructorului de rețele electrice Electromontaj și a anunțat, prin intermediul Profit.ro, că vrea să construiască proiecte imobiliare industrial-logistice pe terenurile firmei. 

El a mai vândut, recent, omului de afaceri Liviu Tudor terenul fostei fabrici de saltele Victoria din cartierul Militari. Bîlteanu voia să construiască aici un cartier rezidențial, iar Liviu Tudor o va folosi pentru extinderea parcului său de afaceri West Gate.

Bîlteanu este cunoscut pe piața imobiliară, în principal, prin afacerile realizate alături de investitorul grec Ioannis Papalekas. El a contribuit la achiziția și dezvoltarea proiectului Upground Estate din Pipera și a Tower Center International din centrul Bucureștiului.

FOTO Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, pregătește un nou ansamblu rezidențial chiar în fața parcării mall-ului Plaza România CITEȘTE ȘI FOTO Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, pregătește un nou ansamblu rezidențial chiar în fața parcării mall-ului Plaza România

Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a fost cu 17% mai mare în luna iunie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ajungând la peste 54.000 de contracte, în ciuda faptului că luna corespondentă din 2020 nu a fost deloc afectată de criza sanitară cauzată de pandemie. Aceasta este a 11-a lună consecutivă de creșteri din august încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Primul semestru al anului a cunoscut o evoluție pozitivă de peste 33%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie 2020 cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.

Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în  trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștere, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
dragos bilteanu
metroul sa
h4l development
sif banat-crisana