EXCLUSIV FOTO Familia Negoiță, a primarului Sector 3 și a fostului proprietar Dinamo, începe un nou proiect major, pe locul unei foste fabrici de cărămidă

EXCLUSIV FOTO Familia Negoiță, a primarului Sector 3 și a fostului proprietar Dinamo, începe un nou proiect major, pe locul unei foste fabrici de cărămidă
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 18 iul 2023

Familia Negoiță, a primarului Sectorului 3 al Capitalei, a început construcția unui nou proiect rezidențial major, în zona Policolor din estul Bucureștiului, în care se concentrează majoritatea investițiilor sale imobiliare. Înainte de 1989, pe acest teren a funcționat o fabrică de cărămidă, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Marile proiecte ale familiei Negoiță sunt amplasate în jurul zonei comerciale Pallady, care cuprinde magazinele Leroy Merlin, Kaufland, Metro, Auchan, Jumbo, XXXL Lutz și IKEA, o zonă cu care familia Negoiță s-a familiarizat în ultimii 8 ani și unde a dezvoltat peste 4.500 de apartamente din cele 6.500 câte a livrat în total pe piața bucureșteană.

Urmărește-ne și pe Google News
FOTO Grand Development, condusă de un fost fondator Meta Estate Trust și SVN România, investește peste 12 milioane euro într-un ansamblu imobiliar lângă Brașov. Maratonul Imobiliar cu cei mai importanți jucători, la PROFIT NEWS TV CITEȘTE ȘI FOTO Grand Development, condusă de un fost fondator Meta Estate Trust și SVN România, investește peste 12 milioane euro într-un ansamblu imobiliar lângă Brașov. Maratonul Imobiliar cu cei mai importanți jucători, la PROFIT NEWS TV
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania

Noul proiect, denumit Hils Pallady 45, este amplasat între fabrica de sticlă Stirom, parte a grupului portughez BA Glass, și platforma constructorului Apolodor din estul Bucureștiului. Investiția se desfășoară pe un teren cu o suprafață de circa 28.000 de metri pătrați, cumpărat în urmă cu 3-4 ani de la un fost director al unei fabrici de cărămidă care a funcționat aici înainte de 1989.

„Proiectul este autorizat și au început lucrările. Am turnat deja o bucată de radier. Terenul e împărțit în trei loturi. Un lot va avea trei blocuri cu 10 etaje și celelalte două câte două blocuri. Sunt module cu câte două subsoluri de parcaje și demisol. Vor fi, în total, 1.200 de apartamente. Primele trei blocuri din etapa întâi de dezvoltare vor fi livrate în vara lui 2025. După care vin celelalte, în cascadă. În 2026 ar trebui să fie gata tot ansamblul“, a declarat, pentru Profit.ro, Ionuț Negoiță.

EXCLUSIV Tino Brașov, cea mai veche fabrică de încălțăminte din România, s-a închis, iar terenul este promis dezvoltatorului imobiliar Speedwell CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tino Brașov, cea mai veche fabrică de încălțăminte din România, s-a închis, iar terenul este promis dezvoltatorului imobiliar Speedwell

Valoarea de dezvoltare a acestui proiect este estimată la 60-65 de milioane de euro, potrivit calculelor investitorului.

Familia Negoiță are în curs de finalizare trei proiecte rezidențiale, toate în zona Policolor. Hils Brauner este format din 8 blocuri cu 1.336 de apartamente; Hils Pallady, finalizat în totalitate, care are în componență 12 blocuri cu 1.908 apartamente (din care mai sunt la vânzare 230 de unități) și circa 4.000 de metri pătrați de spații comerciale și de birouri, în care funcționează și clinica Medicali a soției lui Ionuț Negoiță; iar Hils Splai este un singur bloc cu 111 apartamente.



 

În această zonă, investitorii au dezvoltat complexul Palladium Residence și Palladium Residence 2, cu circa 2.500 de locuințe.

În paralel, familia Negoiță a început să construiască și primele două blocuri cu 380 de apartamente, parte dintr-un nou ansamblu imobiliar ce va lua locul fostei fabrici de țevi Tubinox tot din estul Capitalei. Acesta este cel mai mare proiect rezidențial demarat până acum de investitorul imobiliar, fiind programate aici 4-5.000 de locuințe, o dezvoltare ce se ridică la peste 200 de milioane de euro.

EXCLUSIV OMV Petrom închiriază unei școli private turnul din Petrom City, cel mai mare sediu al unei companii din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV OMV Petrom închiriază unei școli private turnul din Petrom City, cel mai mare sediu al unei companii din România

Tot pe bulevardul Pallady, familia Negoiță urmează să finalizeze, până în vara anului viitor, achiziția fostei platforme chimice Chimopar, care cuprinde circa 25 de hectare de teren. Valoarea acestei tranzacții este de 25,6 milioane euro.



 

Înainte de criza imobiliară din 2008, Ionuț Negoiță și fratele său Robert Negoiță, care s-a retras din afaceri după ce a devenit primarul Sectorului 3, au dezvoltat trei ansambluri rezidențiale cu peste 3.000 de unități locative pe care le-au vândut complet. A urmat o pauză de câțiva ani în care cei doi s-au oprit din activitatea imobiliară, însă au revenit, indirect, în 2014 cu proiectul Palladium Residence.

După intrarea în politică a lui Robert Negoiță, fratele mai mic a cumpărat clubul de fotbal Dinamo, la care a renunțat ulterior. Printre afacerile care îi mai aduc venituri lui Ionuț Negoiță se numără cele două hoteluri din grupul RIN, care totalizează 365 de camere, parcul acvatic Water Park din Otopeni, un centru de întreținere corporală și relaxare și o tipografie.

ANALIZĂ Vânzările de locuințe ANL pentru tineri, aproape de maximul ultimilor 14 ani. Statul a reînceput să vândă mult peste cât construiește CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Vânzările de locuințe ANL pentru tineri, aproape de maximul ultimilor 14 ani. Statul a reînceput să vândă mult peste cât construiește

Aproximativ 19.000 de case și apartamente ar putea fi livrate în 2023 în București și împrejurimi, potrivit companiei de consultanță imobiliară SVN Romania. Acest rezultat este cu aproximativ 11% mai mic față de cel înregistrat anul trecut, când au fost finalizate 21.328 de locuințe în oraș și împrejurimi. Recordul de livrări a fost stabilit în 2021, cu 22.010 locuințe finalizate.

Alte peste 8.000 de case și apartamente se află în acest moment în diferite faze de dezvoltare și ar urma să fie finalizate în 2024 și 2025, în funcție de respectarea graficelor de construire dar și de ritmul de recepție al unităților rezidențiale finalizate.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
 
viewscnt
Afla mai multe despre
negoita
dinamo
policolor