ANAF încearcă din nou să vândă terenuri ale Elenei Udrea. Prețul cerut

ANAF încearcă din nou să vândă terenuri ale Elenei Udrea. Prețul cerut

Inquam Photos

Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mai 2024

ANAF va organiza o a treia licitație pentru a vinde terenuri ale Elenei Udrea. Licitația va avea loc pe 6 iunie, iar prețul de pornire este de 1,1 milioane lei, sumă la care se va adăuga și TVA (adică 19%).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

În luna martie, când a fost a doua licitație, Fiscul a cerut 2,2 milioane lei.

EXCLUSIV Deficitul bugetar a crescut puternic în aprilie, după ce Guvernul a plătit anticipat pensiile CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Deficitul bugetar a crescut puternic în aprilie, după ce Guvernul a plătit anticipat pensiile

Este vorba despre un ansamblu de terenuri situat în Sectorul 1, str. Constantin Godeanu, cu o suprafață de 5.0008 metri pătrați, scrie Hotnews.ro.

În septembrie 2023, Profit.ro a anunțat că ANAF a scos la vânzare un teren de 5.000 de metri pătrați, din București, aparținând fostului politician și ministru Elena Udrea. Terenul este situat în zona lacului Straulesti, iar prețul de pornire a fost stabilit la 7,612 milioane lei fără TVA (9,06 milioane lei cu TVA).

Udrea a fost anchetată penal și ulterior condamnată, în prezent fiind în închisoare pentru a executa o pedeapsă de șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute. A fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu în dosarul Gala Bute, în data de 7 aprilie, ea părăsind țara înainte de pronunțarea sentinței. În aceeași zi, a fost dată în urmărire și prinsă pe teritoriul bulgar, în Vama Kulata, la granița cu Grecia. Ea a stat în Bulgaria în arest preventiv până în 10 iunie, când autoritățile bulgare au decis definitiv extrădarea sa, fiind adusă în țară în 16 iunie.

ANAF scoate la vânzare frecvent bunuri mobile și imobile, atât pentru recuperarea de datorii către stat rezultate din neachitarea de taxe și impozite, precum și pentru recuperarea unor prejudicii în dosare penale.

Procedura Fiscului este ca prețul de pornire al bunurilor care nu se vând la prima licitație să fie redus la a doua cu 25%, iar la a o a treia încercare cu încă 25% din prețul inițial. Ulterior, prețul nu mai scade.

ANAF a vândut anul trecut o mașină Mercedes a Elenei Udrea cu 25.400 lei, precum și un Fiat 500.

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
terenuri
licitație
elena udrea