Prețurile apartamentelor din București au cunoscut un ușor declin. Maratonul Imobiliar cu cei mai importanți jucători, la PROFIT NEWS TV

Prețurile apartamentelor din București au cunoscut un ușor declin. Maratonul Imobiliar cu cei mai importanți jucători, la PROFIT NEWS TV
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2023

La fel ca în cele două luni anterioare, prețurile apartamentelor noi și vechi, scoase la vânzare în România, s-au menținut pe un curs ușor ascendent și în iunie 2023.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai mică marjă de creștere a fost consemnată în Craiova, iar cea mai mare, în Constanța, arată Adevărul.

Profit News TV va organiza, pe 11 iulie, Maratonul Imobiliar, ediția a II-a, la care vor fi prezenți cei mai importanți jucători de pe piața din România, reprezentanți ai autorităților, dezvoltatori, constructori, arhitecți, consultanți, finanțatori, furnizori de utilități, specialiști în dezvoltarea urbană, responsabili din administrația locală, centrală, brokeri, retaileri, evaluatori, experți financiari, arhitecți, operatori logistici.

Evenimentul va fi organizat cu sprijinul 123Credit.ro, Nordis, PAID România și Bucharest Real Estate Club (BREC).

București

Pe tot parcursul lunii iunie, prețul apartamentelor disponibile spre vânzare în cel mai mare oraș al țării a cunoscut un ușor declin în valoare de 0,5%, de la o medie de 1.498 de euro pe metru pătrat util, până la 1.491 de euro pe metru pătrat, conform imobiliare.ro.

Locuințele din blocurile vechi s-au depreciat cu 0,1%, de la 1.507 de euro pe metru pătrat la 1.506 de euro pe metru pătrat, în vreme ce media de preț a unităților locative nou-construite a ajuns la 1.420 de euro pe metru pătrat.

Brașov

Pentru Brașov este o ușoară depreciere în luna iunie, mai exact -0,4%, de la 1.596 la 1.590 euro pe metru pătrat util.

Apartamentele vechi s-au depreciat, în acest răstimp, cu -0,3%, de la 1.526 la 1.522 de euro pe metru pătrat util. Pe de altă parte, locuințele nou-construite din Brașov s-au depreciat cu -1,9%, de la 1.857 la 1.821 de euro pe metru pătrat.

Cluj-Napoca

Și Cluj-Napoca a fost caracterizat, luna trecută, de o evoluție descendentă a prețurilor apartamentelor: pretențiile vânzătorilor au înregistrat o depreciere de -1,2%, ajungând la o medie de 2.416 de euro pe metru pătrat util (față de 2.446 euro pe metru pătrat la finele lunii mai).

Piața imobiliară din Europa: În ce țări s-au scumpit locuințele și unde s-au ieftinit. Maratonul Imobiliar cu cei mai importanți jucători, la PROFIT NEWS TV CITEȘTE ȘI Piața imobiliară din Europa: În ce țări s-au scumpit locuințele și unde s-au ieftinit. Maratonul Imobiliar cu cei mai importanți jucători, la PROFIT NEWS TV

Valoarea medie a locuințelor din blocurile vechi a ajuns la 2.400 de euro pe metru pătrat (de la 2.425 de euro pe metru pătrat, reprezentând un minus de 1%), în vreme ce pe piața rezidențială nouă a avut loc un declin de -1,1% (de la 2.547 la 2.518 de euro pe metru pătrat).

Constanța

Similar tendinței din luna mai, când prețurile apartamentelor disponibile spre vânzare au crescut, în luna iunie prețurile au continuat trendul ascendent (cu un plus de 2,7%), de la 1.470 la 1.509 de euro pe metru pătrat util.

Pe cele două segmente de piață analizate au fost consemnate evoluții diferite: apartamentele vechi s-au scumpit cu 2,5% (de la 1.452 la 1.488 de euro pe metru pătrat), în vreme ce unitățile locative nou-construite au consemnat o creștere a prețului mediu în valoare de 4,7%, ajungând să coste 1.719 de euro pe metru pătrat.

Iași

În Iași a fost o evoluție ușor negativă în luna iunie: este vorba despre un minus de 0,2%, de la o medie de 1.375 de euro pe metru pătrat util la 1.372 de euro pe metru pătrat.

FOTO InterContinental intră în România cu un nou brand hotelier exclusivist, pe un monument istoric inaugurat în 1902 și care a intrat în proprietatea unei companii ungare, statul român nedorind să își exercite dreptul de preempțiune CITEȘTE ȘI FOTO InterContinental intră în România cu un nou brand hotelier exclusivist, pe un monument istoric inaugurat în 1902 și care a intrat în proprietatea unei companii ungare, statul român nedorind să își exercite dreptul de preempțiune

În ultimele 30 de zile, locuințele din blocurile vechi ale Iașiului au consemnat o ușoară creștere, de doar 0,1%, de la 1.375 la 1.377 de euro pe metru pătrat. Apartamentele nou-construite, pe de altă parte, s-au depreciat în acest interval cu 1,3%, de la 1.369 la 1.351 de euro pe metru pătrat.

Timișoara

Și Timișoara se numără printre centrele regionale în care prețurile apartamentelor s-au depreciat în luna iunie: aici a avut loc, per ansamblu, un declin de 0,8% comparativ cu luna anterioară, de la o medie de 1.472 de euro pe metru pătrat util, la 1.460 de euro pe metru pătrat.

Cele două segmente de piață analizate au fost caracterizate, și aici, de evoluții diferite: locuințele vechi s-au depreciat cu circa -0,3% (de la 1.452 la 1.447 de euro pe metru pătrat), în vreme ce unitățile locative nou-construite au înregistrat o scădere de 2,8%, de la 1.562 la 1.519 de euro pe metru pătrat.

Sibiu, Oradea, Craiova, Ploiești

În luna iunie, așteptările vânzătorilor de apartamente din Sibiu au ajuns la o medie de 1.435 de euro pe metru pătrat util, ceea ce reprezintă o stagnare a prețului mediu față de finele lui mai.

Comparativ cu luna iunie 2022, apartamentele din acest centru regional se situează la o diferență de 2,1% (față de o valoare de 1.406 euro pe metru pătrat util).

Piața imobiliară din China scade din nou CITEȘTE ȘI Piața imobiliară din China scade din nou

În iunie 2023, comparativ cu luna anterioară, Indicele Imobiliare.ro a înregistrat în Oradea o creștere a prețurilor apartamentelor, în valoare de 1.3%, prețurile ajungând la o medie de 1.363 de euro pe metru pătrat. În ceea ce privește marja de creștere anuală a prețurilor, acest centru regional a înregistrat un avans de 6,1%.

Pe de altă parte, în Craiova, suma medie solicitată pentru un apartament a crescut ușor cu 0,1% pe parcursul lunii iunie (de la 1.475 la 1.477 de euro pe metru pătrat util).

În cele din urmă, în Ploiești, apartamentele au atins o medie de 1.062 de euro pe metru pătrat în iunie 2023, în scădere cu -0,6% față de luna mai (de la 1.068 de euro pe metru pătrat) și respectiv, în creștere cu 3,8% față de iunie 2022 (când se situau la 1.023 de euro pe metru pătrat).

viewscnt
Afla mai multe despre
apartamente
locuinte
preturi