EXCLUSIV FOTO Frații Pavăl pregătesc demolarea Vămii Chitila pentru un nou magazin Dedeman

EXCLUSIV FOTO Frații Pavăl pregătesc demolarea Vămii Chitila pentru un nou magazin Dedeman
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 25 ian 2023

Antreprenorii Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, pregătesc demolarea depozitelor cumpărate de la DB Schenker, divizia de logistică a gigantului german Deutsche Bahn, pentru a face loc unui nou magazin Dedeman, al doilea din Sectorul 1 și al optulea din București. Până la avizarea demolării, depozitele rămân închiriate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Frații Pavăl au cumpărat, în aprilie 2021, terenul de 7,1 hectare cu depozite ale logisticeanului DB Schenker, unde funcționează și Biroul Vamal de Interior Ilfov, cunoscut drept Vama Chitila. Tranzacția este estimată la un preț de peste 200 de euro/metru pătrat, echivalentul a peste 15 milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară.

Pe terenul amplasat în apropierea mall-ului Colosseum sunt 31 de construcții propuse spre demolare. O parte dintre constructii nu au mai fost utilizate și se află în stare de degradare.

„Beneficiarul (Dedeman, n.red.) dorește eliberarea terenului de construcții prin demolarea tuturor clădirilor de pe teren în vederea construirii în viitor a unui magazin pentru materiale de construcții, drumuri interioare și accese, platforme, parcaje, branșamente, rețele și lucrări tehnico-edilitare, panouri direcționale și publicitare, amenajare spații verzi și împrejmuire“, se arată în documentele analizate de Profit.ro.


Așa arată acum Vama Chitila

Așa arată acum Vama Chitila

După cumpărarea proprietății, reprezentanții companiei au pentru Profit.ro transmis că analizează mai multe variante pentru destinația terenului, iar acum spun că, pe termen mediu, vor continua să închirieze depozitele.

„Pe termen mediu nu vom da o altă destinație terenului respectiv întrucât clădirile sunt închiriate și, bineînțeles, vom respecta termenii contractelor. Procesul de autorizare a demolării este unul de lungă durată, prin urmare este firesc să-l începem din timp“, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții Dedeman.

Compania a și promovat un Plan Urbanistic de Detaliu pentru construcția, în acest loc, a unui magazin cu două etaje.

Acesta va fi al doilea magazin Dedeman din Sectorul 1 și al optulea din București.

EXCLUSIV Tranzacție - Global Vision cumpără Nova Building. Negocieri pentru noi achiziții CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție - Global Vision cumpără Nova Building. Negocieri pentru noi achiziții

Ultimul magazin Dedeman a fost inaugurat în București în 2020, operațiune anunțată în premieră de Profit.ro. Acesta a fost cel de-al șaptelea magazin din Capitală, în cartierul Ghencea, și cel mai mare al rețelei, cu o suprafață construită de 18.000 de metri pătrați, realizat în urma unei investiții de 29 de milioane de euro.

Dragoș Pavăl a declarat cu acea ocazie că și-a propus să deschidă în București un număr suficient de magazine, astfel încât oricine să poată ajunge la unul în maximum 20 de minute.

Rețeaua Dedeman numără 59 de magazine răspândite în toate județele țării cu excepția Teleorman și Giurgiu. Anul trecut au fost inaugurate doar două magazine: unul la Brașov și altul la Bârlad. Rețeaua de bricolaj mai beneficiază de 5 centre logistice, un parc auto propriu și are peste 12.800 de angajați.

Dedeman a atins în 2021 o cifră de afaceri de puțin peste 10 miliarde lei, de la circa 9 miliarde lei în anul precedent, având un profit net de 1,6 miliarde lei (1,4 miliarde lei în 2020).

Frații Pavăl au mai dezvoltat, recent, și un nou centru logistic pentru Dedeman în localitatea Pantelimon.

EXCLUSIV Tranzacție - Omar Akili iese din afacerile cu grupul imobiliar Forte Partners și rămâne cu turnul de birouri Millo CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție - Omar Akili iese din afacerile cu grupul imobiliar Forte Partners și rămâne cu turnul de birouri Millo

După ce au făcut din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, frații Pavăl au început să își diversifice investițiile. Până acum, spre sectorul imobiliar au direcționat cele mai mari sume, un total de peste 800 de milioane de euro.

Au încheiat, recent, cea mai mare tranzacție a anului trecut și cea mai mare tranzacție imobiliară realizată vreodată în România prin achiziția portofoliului de birouri al CA Immo, contra unei sume de 377 de milioane de euro; au plătit circa 200 de milioane de euro pe complexul de birouri The Bridge, alte peste 120 de milioane de euro pe complexul The Office din Cluj-Napoca, circa 90 de milioane de euro pe prima clădire de birouri din cadrul complexului U Center din București și 50 de milioane de euro pe complexul de birouri Dacia One din București.

Toate aceste achiziții îi poziționează pe locul 2 în clasamentul celor mai mari proprietari de spații pentru birouri din România, după Globalworth.

În plus, frații Pavăl au încheiat un parteneriat cu omul de afaceri Ionuț Dumitrescu și firma acestuia, Element Industrial, prin care dezvoltă și vând parcuri industrial-logistice lângă orașe mari din țară.

Pe lângă investițiile imobiliare, frații Pavăl și-au extins plasamentele și în construcții (Cemacon și Promateris), în industrie (Alro), viticultură (Purcari Wineries), restructurare companii (ROCA Investments), pe piața colectării de deșeuri (Ecorep Group), a panourilor fotovoltaice (Simtel), în transport fluvial (Transport Trade Services), farmacii (Farmacia Tei și Bebe Tei) și agricultură (Agri Concept, Moldova Farming).

BNR: Ca să-ți iei un apartament de două camere la Cluj muncești cam tot atât cât ai munci pentru unul similar în Viena. Orașele în care prețurile sunt supraevaluate CITEȘTE ȘI BNR: Ca să-ți iei un apartament de două camere la Cluj muncești cam tot atât cât ai munci pentru unul similar în Viena. Orașele în care prețurile sunt supraevaluate

Frații Pavăl au mai cumpărat un teren de 64 de hectare, în comuna Ștefăneștii de Jos (județul Ilfov), de la compania spaniolă Martinsa Fadesa. Terenul ar putea fi utilizat pentru dezvoltări de depozite, potrivit surselor Profit.ro.

Proprietarii Dedeman lucrează și la primul lor ansamblu rezidențial, ce va fi construit pe un teren agricol din cartierul băcăuan Șerbănești. În același cartier din Bacău, pe un teren de circa 7 hectare amplasat pe malul lacului Bistrița, se pregătește și construcția proiectului mixt Dedeman Campus, care va include un centru comercial.

De asemenea, aceștia au consolidat și restaurat casa negustorului Nicolae Hlebnikian din centrul Bucureștiului, cumpărată cu circa 5 milioane de euro, despre care au anunțat că o vor transforma în sediu pentru companiile holdingului Pavăl.

viewscnt
Afla mai multe despre
fratii paval
dedeman
db schenker
vama chitila