EXCLUSIV FOTO Gheorghe Buzdugan, supranumit „Regele Betoanelor“, intră pe piața locuințelor de lux din București, după ce a cumpărat clădirea de birouri dezvoltată de Edi Iordănescu

EXCLUSIV FOTO Gheorghe Buzdugan, supranumit „Regele Betoanelor“, intră pe piața locuințelor de lux din București, după ce a cumpărat clădirea de birouri dezvoltată de Edi Iordănescu

Terenul lui Buzdugan (cu roz) se învecinează cu un teren al R.U. Shalit și cu un bloc dezvoltat de un apropiat al lui Mircea Lucescu

scris 29 ian 2021

Omul de afaceri clujean Gheorghe Buzdugan, supranumit de presă „Regele Betoanelor“, are în plan să demareze anul acesta construcția unui ansamblu rezidențial cu circa 80 de apartamente de lux lângă parcul Verdi din nordul Bucureștiului, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. El este și proprietarul clădirii de birouri dezvoltată în Pipera de fiul fostului selecționer Anghel Iordănescu, afacere executată de bancă în 2016.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

De 8 ani, Gheorghe „Gicu“ Buzdugan locuiește atât în Cluj, cât și în Satul Francez din nordul Bucureștiului, motiv pentru care a decis să își extindă afacerile începute în Cluj-Napoca și în Capitală. A început cu un bloc cu apartamente lângă Parcul Cișmigiu și a continuat, în 2018, cu achiziția creanței de 8,1 milioane de euro pe care OTP Bank o avea asupra clădirii de birouri Two Towers, dezvoltată de Edi Iordănescu și partenerii săi în Pipera.

INTERVIU Aurel Nețin, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Aurel Nețin, despre premium în business

În paralel, Gicu Buzdugan a cumpărat la licitație și terenul de 3.600 de metri pătrați deținut de insolventa Contas (fostul Trust de Lucrări Hidrotehnice Speciale București) lângă Parcul Verdi. Tranzacția a implicat și achiziția unei părți indivize deținută de OTP Bank. În total achiziția a depășit 2,4 milioane de euro, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Acum, investitorul pregătește dezvoltarea, pe acest teren, a unui ansamblu rezidențial format din 2 corpuri cu înălțime de 4 etaje, plus etajul 5 retras.

De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online CITEȘTE ȘI De la afaceri de 50.000 la 4 milioane de euro, prin vânzarea online

„Proiectul este în curs de autorizare și sperăm să începem lucrările anul acesta. Vor fi circa 10.000 de metri pătrați utili, echivalentul a circa 80 de apartamente. Investiția este estimată între 15 și 20 de milioane de euro, inclusiv terenul “, a declarat, pentru Profit.ro, Gheorghe Buzdugan.


Proiectul acestuia se învecinează cu terenul dezvoltatorului imobiliar R.U. Shalit, despre care Profit.ro a scris în exclusivitate că este în proces de avizare pentru construcția unui bloc cu apartamente de lux. De asemenea, se învecinează cu proiectul rezidențial de lux Rahmaninov 38, dezvoltat de un apropiat al antrenorului de fotbal Mircea Lucescu.

Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid CITEȘTE ȘI Soluțiile inteligente de video colaborare: o nouă dimensiune pentru creșterea productivității în mediul de lucru hibrid

Omul de afaceri Gheorghe Buzdugan a construit în Cluj aproape 1.000 de apartamente. Cel mai mare proiect este Luminia, format din 7 blocuri cu circa 450 de apartamente, din care acum se construiește ultima clădire; și River Side Residence cu 279 de apartamente și o clădire de birouri, terminate anul trecut pe malul Someșului Mic. Buzdugan spune că mai are în construcție un hotel lângă aeroportul din Cluj și că mai deține încă o clădire de birouri în oraș.

Buzdugan este și un pasionat al mașinilor de lux, fiind proprietarul unui automobil Bentley.


Numărul tranzacțiilor imobiliare a explodat în luna decembrie, cu o creștere de peste 53% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la peste 77.000 de tranzacții, o creștere depășită doar în ianuarie 2018, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Aceasta este a șasea lună de creștere de la începutul pandemiei, iar în octombrie s-a înregistrat cel mai mare volum lunar de tranzacții imobiliare din ultimii 3 ani.

Volumul de tranzacții din întregul an 2020 este cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în  trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștre, așa cum anticipa Profit.ro, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
gheorghe buzdugan
edi iordanescu
apartamente lux