EXCLUSIV FOTO Grupul german Liebherr, unul dintre cei mai mari producători de utilaje pentru construcții din lume, pregătește noi investiții în România

EXCLUSIV FOTO Grupul german Liebherr, unul dintre cei mai mari producători de utilaje pentru construcții din lume, pregătește noi investiții în România
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 31 mar 2022

Grupul german Liebherr, unul dintre cei mai mari producători de utilaje pentru construcții din lume, pregătește construcția unui nou sediu și a unui service pentru utilaje, cu depozit de piese și subansamble, pe Șoseaua de Centură a Bucureștiului, în localitatea Tunari, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Planul grupului prevede construcția unui imobil format din două corpuri cu funcțiuni diferite. Un corp va avea destinația de spații pentru birouri, cu o suprafață de circa 1.700 de metri pătrați, iar celălat este o hală cu trei niveluri și o suprafață totală de circa 2.000 de metri pătrați, unde vor fi amenajate zone pentru reparație și întreținere a macaralelor mobile, echipamente terasiere, instalații de foraj și dragline și utilaje de construcții, o zonă de depozitare și una pentru spălatul utilajelor, cu acces destinat utilajelor de mari dimensiuni. Documentele tehnice evaluează investiția Liebherr la 3 milioane de euro, iar construcția va fi realizată pe un teren al companiei în suprafață de 17.000 de metri pătrați, amplasat lângă o benzinărie Socar.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri

Viitoarea construcției este la circa 3 kilometri distanță de actualul sediu al companiei, tot pe Șoseaua de Centura, dar în Otopeni, de unde sunt gestionate divizia de utilaje pentru construcții și cea de răcire și congelare. Grupul german mai are puncte de lucru pentru divizia de utilaje în Constanța, Piatra Neamț, Cluj-Napoca și Timișoara.

„Grupul Liebherr plănuiește să mai facă investiții în România. Acestea sunt, în prezent, în faza de planificare. Liebherr va furniza informații detaliate cu privire la natura și amploarea investițiilor planificate la momentul potrivit“, au transmis pentru Profit.ro reprezentanții companiei.


Liebherr România a raportat anul trecut o cifră de afaceri de 20,1 milioane de euro, în scădere cu circa 5% comparativ cu anul anterior. Afacerile la nivel de grup sunt de peste 10 miliarde de euro și angrenează 48.000 de angajați.

Raportul Pareto, primul studiu dedicat celui mai important segment din populație pentru business, devine disponibil public pe www.paretoreport.ro CITEȘTE ȘI Raportul Pareto, primul studiu dedicat celui mai important segment din populație pentru business, devine disponibil public pe www.paretoreport.ro

Grupul Liebherr are ca acționari a doua și a treia generație a familiei fondatorului, Hans Liebherr. Pe de o parte sunt frații Willi și Isolde Liebherr, iar de cealaltă parte Jan Liebherr, Stéfanie Wohlfarth, Sophie Albrecht, Patricia Rüf, Johanna Platt și Philipp Liebherr, ca reprezentanți ai celei de-a treia generații.

viewscnt
Afla mai multe despre
liebherr
romania