Tranzacție - Romcim preia afacerea din România a Bauelemente

Tranzacție - Romcim preia afacerea din România a Bauelemente
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2023

Romcim, companie aparținând grupului irlandez CRH, cel mai mare producător de materiale de construcții din lume, preia afacerea din România a producătorului de prefabricate din beton Bauelemente, parte a grupului Baupartner, controlat de omul de afaceri german Michael Dietrich.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția a fost avizată de Consiliul Concurenței.

Topul tranzacțiilor cu terenuri agricole. Borcea – Nețoiu, familia lui Paul Stănescu, președintele CJ Mehedinți și \ CITEȘTE ȘI Topul tranzacțiilor cu terenuri agricole. Borcea – Nețoiu, familia lui Paul Stănescu, președintele CJ Mehedinți și "baronul agriculturii" din Olt au rulat sute de mii de euro. Unul dintre cele mai scumpe terenuri vândute în ultimii ani în România

În vara anului trecut, Romcim a preluat și compania Simbeton, subsidiara din România a grupului german Xella, cel mai mare producător de BCA de pe piața locală.

Pe piața din România, Romcim este unul din cei mai mari furnizori de ciment, agregate și betoane pentru sectorul local de construcții, deținând fabricile de ciment din Medgidia și Hoghiz, o stație de măcinare în Tg. Jiu, 2 terminale de ciment, 18 stații de betoane, 9 cariere, 5 balastiere și un depozit de agregate.

În plus față de Romcim, Grupul CRH mai deține în România companiile Elpreco, specializată în producția de BCA, pavele și elemente prefabricate, și Ferrobeton, specializată în construcția de elemente structurale prefabricate.

Grupul Baupartner, înființat în 2006, cuprinde 15 companii care activează pe piața din România în diverse domenii de la proiectare, construcții, producție de elemente prefabricate din beton, producție de țevi sudate, producție de energie regenerabilă din biogaz, imobiliare și agricultură. 

viewscnt
Afla mai multe despre
romcim
xella
prefabricate