EXCLUSIV FOTO Nicolae Dumitru, proprietarul Niro, se alătură milionarilor din zona Expoziției cu un hotel de 45 milioane euro. Primele detalii despre investiție

EXCLUSIV FOTO Nicolae Dumitru, proprietarul Niro, se alătură milionarilor din zona Expoziției cu un hotel de 45 milioane euro. Primele detalii despre investiție

Nicolae Dumitru (în dreapta)

scris 4 feb 2019

Niro Investment, companie controlată de omul de afaceri Nicolae Dumitru, este în etapa finală de selecție a operatorului internațional care va administra un hotel de cinci stele pe care îl pregătește, Niro Tower, a cărui construcție a ajuns deja la fundație. Investitorul este și în ultima fază de selectare a băncii care va finanța dezvoltarea.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Hotelul va fi ridicat în zona Expoziției din Capitală.

Zona Expoziției din cartierul Grivița a atras, ca un magnet, o serie de milionari români precum Ion Țiriac, Iulian Dascălu, George Copos, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Dan Șucu sau Valentin Vișoiu, care și-au anunțat intenția sau chiar au început să construiască aici sute de apartamente și clădiri de birouri. Lor li s-au adăugat investitori străini precum Portland Trust, GTC, Atenor și Cordia, care au deschis zona pentru noi dezvoltări imobiliare.

Nicolae Dumitru deține de mai bine de zece ani un teren de circa 4.000 de metri pătrați între Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) și Romexpo, chiar pe Bulevardul Expoziției. Anul trecut, compania sa a inițiat lucrările la hotelul Niro Tower.

„Investiția în Niro Tower depășește 45 milioane euro. În perioada post-criză am așteptat să se liniștească lucrurile și să se maturizeze piața hotelieră din România. Autorizația de construire o avem obținută din cursul anului trecut. Încă de la început aveam în plan ca măcar o parte din proiect să fie hotel și, până la urmă, am făcut doar hotel. Sesizăm acum o creștere stabilă a pieței, an de an“, spune pentru Profit.ro Florin Suicescu, directorul general al Niro Investment. 

Turnul este proiectat să aibă o înălțime de 85 de metri, distribuită pe 23 de etaje, plus trei niveluri subterane. Suprafața construită a proiectului va fi de 30.000 de metri pătrați și va fi împărțită în 204 camere și 17 apartamente de lux, două restaurante, săli de conferințe, birouri, plus locuri de parcare. Planul investitorului este să finalizeze lucrările în ultimul trimestru din 2020, pentru a lansa hotelul pe piață în 2021.

Primul Courtyard by Marriott din România recrutează director cu experiență la Crowne, Hilton și Radisson Blu și pregătește deschiderea în premieră a unui hotel în aeroportul Henri Coandă CITEȘTE ȘI Primul Courtyard by Marriott din România recrutează director cu experiență la Crowne, Hilton și Radisson Blu și pregătește deschiderea în premieră a unui hotel în aeroportul Henri Coandă

„Suntem în faza finală de selecție a operatorului hotelier, care va fi un brand internațional. Va fi un hotel de business și probabil că va fi de cinci stele. În prima jumătate a acestui an sperăm să alegem operatorul“, a explicat Florin Suicescu. Potrivit acestuia, finanțarea proiectului va fi asigurată de una dintre cele mai mari bănci din România, contractul urmând să fie semnat.

Niro Tower

Niro Tower

Directorul Niro este de părere că zona Expoziției va beneficia de cea mai mare dezvoltare imobiliară din București pentru că are o infrastructură bine dezvoltată. „Există un proiect aprobat, în funcție de care ne-am făcut planurile toți din zonă, în sensul modernizării și lărgirii Bulevardului Expoziției. Într-un final, probabil va fi și linia de metrou spre aeroport. În plus, sunt multe proiecte de birouri care se dezvoltă, plus dezvoltarea constantă a Romexpo, care va deveni în câțiva ani cel mai mare centru expozițional din centrul și estul Europei, depășind Praga. Se creează o sinergie între toate aceste proiecte“, spune Suicescu.

Niro Investment lucrează și la partea de instalații și amenajare a Grand Hotel du Bulevard din centrul Bucureștiului, care urmează să fie deschis în acest an sub brandul Corinthia. Grupul are un portofoliu de proiecte dezvoltate care totalizează o suprafață de 500.000 de metri pătrați construiți, cu o valoare de peste 400 milioane de euro, potrivit datelor făcute public. „Întotdeauna avem în evaluare alte câteva proiecte imobiliare, dar rămâne de văzut cât de fezabile sunt și cum ne dozăm eforturile și resursele umane și materiale“, mai spune directorul Niro.

EXCLUSIV Controversatul afacerist american Peter Braun revine pe piața imobiliară cu un proiect în cea mai râvnită zonă a țării CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Controversatul afacerist american Peter Braun revine pe piața imobiliară cu un proiect în cea mai râvnită zonă a țării

Printre cele mai cunoscute proiecte dezvoltate de Nicolae Dumitru se numără Dragonul Roșu, Complexul Agroalimentar Crângași sau Central Residential Park, de lângă stadionul Dinamo. Compania a cumpărat anul trecut 50% din acțiunile Ritter Broker de Asigurare, care asigură toate imobilele Niro, informație apărută în exclusivitate pe Profit.ro.

Nicolae Dumitru are o avere estimată la 240-260 milioane de euro, ceea ce îl plasează pe locul 15 în topul celor mai bogați români realizat de revista Capital. La finalul anului 2017, omul de afaceri a fost eliberat din închisoare după ce a executat o parte din pedeapsa de doi ani și patru luni primită pentru trafic de influență în dosarul „Microsoft“.

Bucureștiul este depășit de Constanța în ceea ce privește numărul de camere și capacitatea hotelieră, Capitala având la dispoziție circa 10.500 de camere, în timp ce orașul de la mare depășește 11.300 de camere. Totuși, ca urmare a duratei scurte, de aproximativ trei luni, a sezonului estival, în hotelurile din București se cazează de aproape patru ori mai mulți turiști decât în Constanța, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Piața hotelieră din București este dominată de hoteluri de patru și cinci stele, care reprezintă peste 70% din capacitatea totală, în timp ce hotelurile de una și două stele au o pondere de doar 10%. Totodată, aproape 47% din camerele hotelurilor din București sunt operate sub sigla lanțurilor internaționale, față de o medie de doar 7,5% la nivel național.

Click pe poză pentru dimensiunea mărită

EXCLUSIV FOTO Nicolae Dumitru, proprietarul Niro, se alătură milionarilor din zona Expoziției cu un hotel de 45 milioane euro. Primele detalii despre investiție

viewscnt
Afla mai multe despre
niro investment
nicolae dumitru
niro tower
hotel
expozitiei