Bani pentru Luxuria Residence. Impact alocă pentru 16,75 milioane euro un contract de antrepriză către constructorul Das

Bani pentru Luxuria Residence. Impact alocă pentru 16,75 milioane euro un contract de antrepriză către constructorul Das
scris 7 iun 2018

Impact Developer & Contractor a contractat cu Das SRL lucrările de antrepriză pentru “livrarea la cheie” a 3 clădiri în proiectul rezidențial Luxuria Domenii Residence, situat în apropiere de complexul Romexpo din București. La sfârșitul lunii trecute, societatea mai semnase un contract  de 6,23 milioane euro cu Debvon SRL în vederea construirii a 6 imobile din cartierul rezidențial Greenfield.

Un nou șantier va fi deschis între Piața 1 Mai și Parcul Herăstrău. Compania Bergamot Developments, deținută în proporție de 99% de societatea Impact Developer & Contractor (IMP), a încheiat cu societatea Das SRL contractul de antrepriză în valoare de 16,76 milioane euro ce are ca obiect executarea de către antreprenor a tuturor lucrărilor în vederea finalizării și livrării „la cheie” a Proiectului Luxuria Domenii Residence faza A2, respectiv clădirile S1, T1 și DS.

Durata lucrărilor va fi de 16 luni calculată de la ordinul de începere a lucrărilor dat de Bergamot Developments Term. Proiectul Luxuria Residence a fost anunțat în toamna anului trecut, când Impact indica și o valoare totală a investiției de 68 milioane lei. Complexul rezidențial cu 9 blocuri având 630 de apartamente este situat în apropiere de Romexpo, așa cum se vede pe graficul atașat.

Bani pentru Luxuria Residence. Impact alocă pentru 16,75 milioane euro un contract de antrepriză către constructorul Das

La sfârșitul lunii trecute, Impact a anunțat încredințarea unui alt contract de antrepriză, în valoare de 6,23 milioane euro, către firma Debvon SRL, pentru construcția a 6 imobile în regim de înălțime P+E și 5E în cartierul Greenfield din Băneasa.

Date Profit.ro: Kaufland a lansat, discret, planul pentru construcția unui nou hypermarket, în apropierea Bucureștiului. Contract semnat cu firma Comnord CITEȘTE ȘI Date Profit.ro: Kaufland a lansat, discret, planul pentru construcția unui nou hypermarket, în apropierea Bucureștiului. Contract semnat cu firma Comnord

Pe anul 2017, Impact Developer & Contractor a raportat un profit net mai relevant, de 55,00 milioane lei, doar printr-o ajustare contabilă favorabilă cu 53 milioane lei a rezultatului net, prin reevaluarea imobilelor deținute. Dinamica negativă s-a păstrat și la primul trimestru din 2018. Compania a raportat un declin de 16,21%, la 15,03 milioane lei, a vânzărilor de stocuri de proprietăți rezidențiale și a trecut pe pierdere cu un rezultat negativ de aproximativ 351.000 de lei, față de profitul net de 1,76 milioane lei de la T1 2017.

Poveste din Băneasa

Compania încearcă inclusiv prin proiectul Luxuria o relansare a activității de vânzare, afectată de reticența cumpărătorilor de a realiza achiziții în proiectul Greenfield unde accesul este greoi la orele de vârf după ce unul dintre drumuri a fost închis în urma unui litigiu inițiat de o organizație ecologistă.

Este un impediment în curs de remediere. Impact a obținut un vot favorabil în Consiliul General al Municipiului București toamna trecută pentru reamenajarea Șoselei Vadul Moldovei, care traversează Pădurea Băneasa și pentru care, precondiție în legislație, Impact a donat 3 către autoritpățile locale 3 terenuri destinate fondului forestier.

În urma închiderii Șoselei Vadul Moldovei – funcțională între anii 1979 și 2017 – singura cale acces către cartierul rezidențial este Aleea Teișani. Traficul îngreunat a ajuns “de poveste” și de aceea potențialii client își amână achizițiile în cartier, până la rezolvarea problemei. Fluxul masiv de mașini a determinat și autoritățile să reamenajeze și sensul giratoriu de la subtraversarea Șoselei de Centură față de Șoseaua București – Ploiești.

Bani pentru Luxuria Residence. Impact alocă pentru 16,75 milioane euro un contract de antrepriză către constructorul Das

Pentru expansiunea business-ului, Impact a plasat anul trecut instrumente obligatare denominate în moneda unică europeană în valoare de 24,52 milioane euro, listate la BVB, accesând și un credit de 32,73 milioane lei de la Piraeus Bank. La 31 martie, însă, datoriile totale ale companiei se diminuaseră la 196,47 milioane lei, de la 199,53 milioane lei. Activele totale ale companiei erau, potrivit ultimului bilanț trimestrial, de 627,98 milioane lei.

Impact, companie controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu în proporție de 49,48%, este listată la cota Bursei de Valori București, iar prețul de închidere al sesiunii de ieri, de 0,9120 lei/acțiune, conferă acestei societăți o capitalizare de piață de 253,41 milioane lei (54,48 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
impact developer & contractor
bvb
bursa
greenfield
luxuria
piraues bank