EXCLUSIV FOTO Ovidiu Budeanu începe extinderea Arena Mall Bacău. Lansează și construcția hotelului Mercure și a primelor apartamente. Concurență dinspre un teren cumpărat de la Dedeman

EXCLUSIV FOTO Ovidiu Budeanu începe extinderea Arena Mall Bacău. Lansează și construcția hotelului Mercure și a primelor apartamente. Concurență dinspre un teren cumpărat de la Dedeman

Planul de extindere al Arena Mall din Bacău

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 9 apr 2024

Antreprenorul băcăuan Ovidiu Budeanu a primit autorizația de construire pentru extinderea cu circa 70% a suprafeței centrului comercial Arena Mall din Bacău și așteaptă, în cel mai scurt timp, autorizația pentru hotelul de 4 stele Mercure și primul bloc din cadrul complexului rezidențial alăturat, pentru a începe simultan construcția în această vară, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Mall-ul lui Ovidiu Budeanu va avea concurență pe piața din Bacău. Investitorul sud-african Prime Kapital are semnată o promisiune de vânzare-cumpărare cu Dedeman pentru terenul fostei fabrici Letea din Bacău, unde vrea să construiască un centru comercial cu o suprafață de 51.200 de metri pătrați.

Budeanu este însă de părere că Bacăul, un oraș cu 136.000 de locuitori, nu poate susține două mall-uri de asemenea mărime.

EXCLUSIV Cel mai important investitor imobiliar din România discută cu AFI Europe vânzarea clădirii Bancorex, prima clădire modernă din București CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cel mai important investitor imobiliar din România discută cu AFI Europe vânzarea clădirii Bancorex, prima clădire modernă din București

„Suprafața Arena Mall urmează a fi extinsă de la 24.600 de metri pătrați până la aproximativ 42.000 metri pătrați. Extinderea mall-ului va fi de 14.600 de metri pătrați, plus încă 2.400 de metri pătrați, o zonă de strip mall de la parterul hotelului. La acestea se mai adaugă 10.000 de metri pătrați de teresare, restaurante și un parc tematic. La etajul întâi vom avea o terasă de 7.000 de metri pătrați, care va avea și un parc tematic exterior pentru copii, și la parter, în fața mallului, încă 3.000 de metri pătrați de terase.

Obiectivul nostru este să realizăm un centru comercial dominant în zona Moldovei. Ne bazăm mult pe zona de agrement. Doar parcul tematic costă în jur de 1 milion de euro“, a declarat, pentru Profit.ro, Ovidiu Budeanu.

FOTO Ofertă în insolvență - Apartamente de vacanță Vogh Olimp, scoase la vânzare CITEȘTE ȘI FOTO Ofertă în insolvență - Apartamente de vacanță Vogh Olimp, scoase la vânzare

Costul extinderii mall-ului este calculat la 45 de milioane de euro, realizarea hotelului necesită încă 10 milioane de euro, iar primul bloc cu 90 de apartamente, alte aproximativ 10 milioane de euro. Construcția va fi asigurată de compania SSAB din Bacău.

„Începem lucrările din banii noștri și ulterior o să accesăm credite bancare. Vom începe simultan lucrările la toate cele 3 investiții. Estimăm să demarăm în această vară și să finalizăm în noiembrie 2025 sau primăvara lui 2026, în funcție de ferestre, deoarece marii retaileri nu deschid decât cu colecția toamnă-iarnă sau primăvară-vară“, a explicat antreprenorul.

EXCLUSIV Grupul american Tenneco, unul dintre cei mai mari furnizori de piese de schimb din lume, vinde către WDP hala în care funcționează cele două fabrici din Ploiești, cu scopul închirierii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul american Tenneco, unul dintre cei mai mari furnizori de piese de schimb din lume, vinde către WDP hala în care funcționează cele două fabrici din Ploiești, cu scopul închirierii

Arena Mall este construit pe o parte din terenul ocupat de fabrica de încălțăminte Cotidian Bacău (fosta Partizanul), vândută în 2006 de familia Budeanu italienilor de la Kolan. Complexul a fost inaugurat în 2007 cu o suprafață de 19.000 de metri pătrați, după care a trecut printr-o primă extindere și a ajuns la 24.600 de metri pătrați, cât are acum.

Noua extindere a mallului se va realiza pe un teren suplimentar cumpărat de Budeanu de la Fadesa, pe care a funcționat fabrica Diana Forest. Investitorul are deja agreate înțelegeri cu retailerii Lefties (brand al grupului Inditex), Peek & Cloppenburg, C&A, JD Sports, Musette, Enzo Bertini, Obsentum, Starbucks și Tucano Caffee.

FOTO Investiție în prima clădire din București cu izolație din lână de oaie CITEȘTE ȘI FOTO Investiție în prima clădire din București cu izolație din lână de oaie

„Mare parte din contracte sunt deja semnate. Cinema City, care operează cinematograful mall-ului, va remodela o sală pentru proiecții 4DX, la care vom contrubui și noi cu o sumă de bani“, adaugă Budeanu.

Arhitecții au definitivat și designul interior al hotelului de 4 stele Mercure, care va avea 80 de camere. Budeanu a semnat cu grupul hotelier francez Accor un acord de franciză pentru brandul Mercure încă din decembrie 2022, tranzacție prezentată în premieră de Profit.ro.


Proiectul cuprinde și un ansamblu rezidențial cu un total de 245 de apartamente, ce va fi realizat etapizat lângă magazinul Lidl din complex.



Arena Mall a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de circa 7,8 milioane de euro, în creștere cu 19,3% față de anul anterior, și un profit net de circa 2,3 milioane de euro, potrivit datelor comunicate Ministerului Finanțelor Publice. Acestea sunt cele mai bune rezultatele obținute de mall de la inaugurarea sa și până acum.

EXCLUSIV Cel mai important investitor imobiliar din România discută cu AFI Europe vânzarea clădirii Bancorex, prima clădire modernă din București CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Cel mai important investitor imobiliar din România discută cu AFI Europe vânzarea clădirii Bancorex, prima clădire modernă din București

Firma prin care funcționează Arena Mall era deținută, în părți egale, de Bogdan și Iana Budeanu, copiii antreprenorului, însă Ovidiu Budeanu a intra în firmă cu un procent de circa 2% pentru a putea conduce consiliul de administrație.

Arena Mall are chiriași precum Zara, Adidas, Deichmann, DM, H&M, Intersport, LC Waikiki, New Yorker, operatori de restaurante precum KFC, McDondald’s, Pizza Hut, Mesopotomia, Casa Românească sau Burger Planet, precum și un cinematograf Cinema City cu opt săli, numărul de vizitatori fiind de peste 3 milioane pe an.

viewscnt
Afla mai multe despre
ovidiu budeanu
arena mall
mercure
accor