EXCLUSIV FOTO Reputatul manager Eliaz Poleg, implicat în gestionarea mai multor giganți internaționali din industria textilă, planifică primul său proiect rezidențial din România

EXCLUSIV FOTO Reputatul manager Eliaz Poleg, implicat în gestionarea mai multor giganți internaționali din industria textilă, planifică primul său proiect rezidențial din România

Eliaz Poleg, alături de terenul de pe strada Salubrității (marcat cu galben) pe hartă.

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 18 dec 2023

Reputatul manager din industria textilă Eliaz Poleg, implicat în consiliul director al gigantului srilankez MAS Holdings, cel mai mare furnizor de îmbrăcăminte pentru multe dintre marile branduri ale lumii, planifică realizarea unui proiect rezidențial în nordul Bucureștiului, prima sa inițiativă de acest fel pe piața imobiliară românească, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Eliaz Poleg (72 de ani), cetățean francez și israelian, planifică dezvoltarea unui bloc cu locuințe structurat pe subsol, parter și 4 etaje. Ținând cont de indicatorii urbanistici din zonă, blocul ar putea cuprinde peste 60 de apartamente.

EXCLUSIV Gigantul farmaceutic Qualicaps, recent cumpărat de familia miliardarului Edouard Roquette, planifică extinderea fabricii din București CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Gigantul farmaceutic Qualicaps, recent cumpărat de familia miliardarului Edouard Roquette, planifică extinderea fabricii din București

Proiectul ar urma să fie realizat pe un teren cu o suprafață de circa 2.400 de metri pătrați amplasat în zona complexului Sere Pipera, din Sectorul 1, după demolarea construcțiilor existente pe teren.


În zonă se pregătesc o serie de proiecte rezidențiale. Spre exemplu, proprietatea se învecinează cu un bloc cu 8 apartamente, parte a proiectului Nord Residence, început în 2017 de un grup de antreprenori români, și cu un teren ce aparține omului de afaceri Virgil Călina, proprietarul hotelului Ramada Nord, care și-a propus să dezvolte aici un complex cu două clădiri și aproximativ 100 de apartamente, pentru care are inițiat tot un PUZ.

FOTO Producătorul german de manometre și termometre Afriso planifică o nouă fabrică în România CITEȘTE ȘI FOTO Producătorul german de manometre și termometre Afriso planifică o nouă fabrică în România

Motivați de intenția Primăriei Capitalei de a lărgi strada Biharia la 4 benzi, cu scopul facilitării accesului în cartierul ANL Henri Coandă, investitorii imobiliari Petre Niculae și Florin Ababe vor să dezvolte pe aceeași stradă cu proiectul lui Eliaz Poleg un complex cu 400 de apartamente premium.

Anul trecut, cum a anunțat în premieră Profit.ro, dezvoltatorul belgian Alinso Group a cumpărat parcul industrial Metav de pe strada Biharia. În locul Metav a fost inițiat, în trecut, un proiect rezidențial major cu peste 1.000 de apartamente.

EXCLUSIV FOTO Lucian Butnaru, fondatorul SelfPay, intră pe piața închirierilor de locuințe premium cu două proiecte proprii CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Lucian Butnaru, fondatorul SelfPay, intră pe piața închirierilor de locuințe premium cu două proiecte proprii

Cu o carieră de peste 38 de ani în producția de articole de îmbrăcăminte, managementul lanțurilor de aprovizionare și retail în peste 40 de țări, Eliaz Poleg este în prezent director non-executiv al MAS Holding, fondat de frații srilankezi Amalean și care gestionează 57 de fabrici în 17 țări.

MAS Holding produce îmbrăcăminte pentru branduri precum Victoria’s Secret, PINK, NIKE, Calvin Klein, Gap, Marks & Spencer, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, New Balance, Patagonia, Walmart, Target sau Lacoste.

Eliaz Poleg este și consilier al directorilor și proprietarilor Penti, cel mai mare producător de lenjerie din Turcia și țările învecinate, prezent și în România, în acționariatul căruia se regăsește și Carlyle Group, unul dintre cele mai mari fonduri de investiții din lume.

El și-a început cariera în industria textilă la Delta Galil, producător de îmbrăcăminte, deținut de milionarul israelian Isaac Debah, cu vânzări anuale de peste 1,5 miliarde de dolari.

EXCLUSIV Puma își mută birourile din clădirea lui Dorin Mateiu din Pipera în Oregon Park, printr-un contract pe aproape 8 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Puma își mută birourile din clădirea lui Dorin Mateiu din Pipera în Oregon Park, printr-un contract pe aproape 8 ani

Poleg a fost și CEO al DB Apparel din Franța, printre liderii producătorilor de lenjerie intimă din Europa, cumpărat în 2014 de HanesBrands pentru 400 de milioane de euro.

Piața rezidențială din București și împrejurimi și-a revenit ușor în cel de al treilea trimestru din 2023, când au fost vândute în regiune cu doar 3,8% mai puține locuințe comparativ cu trimestrul III din 2022, un an în care s-au stabilit recorduri absolute de vânzări de locuințe, potrivit companiei de consultanță imobiliară SVN Romania.

Vânzările de unități rezidențiale înregistrate în București și împrejurimi în primele zece luni din 2023 s-au redus cu 17,5% față de perioada similară din 2022, procentul fiind semnificativ mai mic comparativ cu scăderea de 26,6% înregistrată după primele șase luni din acest an.

Dacă dinamica actuală de vânzări se va menține, calculele SVN arată că 2023 s-ar putea încheia cu un rezultat de tranzacții cu locuințe care va fi cu circa un sfert mai bun față de cel înregistrat în 2020, când s-a înregistrat de asemenea un record de vânzări de case și apartamente, în ciuda pandemiei Covid-19.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
eliaz poleg
mas holding