EXCLUSIV Petre Niculae, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de locuințe din România, pregătește sute de apartamente premium în zona Aeroportului Băneasa, motivat de un plan al primăriei

EXCLUSIV Petre Niculae, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de locuințe din România, pregătește sute de apartamente premium în zona Aeroportului Băneasa, motivat de un plan al primăriei

Petre Niculae (dreapta) și Florin Ababe (stânga) alături de terenul viitorului lor proiect rezidențial din Aviației

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 20 iul 2023

Omul de afaceri Petre Niculae (63 de ani), unul dintre cei mai prolifici și discreți dezvoltatori de locuințe din Sectorul 6 al capitalei, și asociatul său Florin Ababe, proprietarul rețelei de bijuterii și amanet Swiss Gold, au inițiat un nou proiect rezidențial, cu 400 de apartamente premium, în apropierea Aeroportului Băneasa, din nordul Bucureștiului, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Proiectul este gândit pe două terenuri lipite, cu o suprafață cumulată de circa 15.000 de metri pătrați, aflate în proprietatea omului de afaceri Ion Cioflan și evaluate la 9 milioane de euro. Terenurile, pe care se află o platformă betonată și niște hale nefuncționale, sunt amplasate pe strada Salubrității nr. 3-5 și 9-11, între parcul industrial Metav și complexul Sere Pipera.

EXCLUSIV Familia Bîlteanu, a fostului președinte SIF Banat - Crișana, discută vânzarea proprietăților fostului institut de cercetare INTEC, lângă Sun Plaza CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Bîlteanu, a fostului președinte SIF Banat - Crișana, discută vânzarea proprietăților fostului institut de cercetare INTEC, lângă Sun Plaza

La începutul acestui an, Petre Niculae și Florin Ababe au pus bazele dezvoltatorului imobiliar Arqa, ce are în plan construirea a circa 5.000 de apartamente în București în următorii 5 ani, iar noul proiect face parte din acest demers.

„Arqa intenționează să construiască un nou ansamblu rezidențial, de aproximativ 400 de apartamente, pe un teren de 15.000 de metri pătrați. Terenul este lipit de parcul Metav. Până acum a fost primit un certificat de urbanism pentru realizarea unui Plan Urbanistic Zonal. Detalii despre proiect vom furniza într-o etapă ulterioară“, a declarat, pentru Profit.ro, Florin Ababe, CEO și fondator al dezvoltatorului imobiliar Arqa.

EXCLUSIV FOTO Familia Negoiță, a primarului Sector 3 și a fostului proprietar Dinamo, începe un nou proiect major, pe locul unei foste fabrici de cărămidă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Familia Negoiță, a primarului Sector 3 și a fostului proprietar Dinamo, începe un nou proiect major, pe locul unei foste fabrici de cărămidă

Investitorii aveau în vedere aceste terenuri încă din urmă cu 4 ani, însă au inițiat acum proiectul, motivați de intenția Primăriei Capitalei de a lărgi strada Biharia la 4 benzi, cu scopul facilitării accesului în cartierul ANL Henri Coandă.

Consiliul General al Municipiului București a aprobat, anul trecut, exproprierea a circa 12.000 de metri pătrați de teren, în valoare de 27 de milioane de lei, cu scopul lărgirii străzii Biharia la 4 benzi. Costul acestui proiect de infrastructură a fost calculat la circa 66 de milioane de lei.

În urmă cu un an, cum a anunțat în premieră Profit.ro, dezvoltatorul belgian Alinso Group a cumpărat parcul industrial Metav de pe strada Biharia. În locul Metav a fost inițiat, în trecut, un proiect rezidențial major cu peste 1.000 de apartamente.

Petre Niculae și Florin Ababe și-au lansat parteneriatul cu un prim proiect rezidențial denumit Joile Village din zona Iancu Nicolae, o investiție estimată la 21 de milioane de euro în 140 de apartamente premium. Ulterior, au anunțat achiziția unui nou teren, tot în zona Iancu Nicolae, pe care vor să construiască 230 de apartamente în urma unei investiții de circa 50 de milioane de euro.

EXCLUSIV Tino Brașov, cea mai veche fabrică de încălțăminte din România, s-a închis, iar terenul este promis dezvoltatorului imobiliar Speedwell CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tino Brașov, cea mai veche fabrică de încălțăminte din România, s-a închis, iar terenul este promis dezvoltatorului imobiliar Speedwell

Totuși, cel mai mare proiect inițiat de Niculae și Ababe este pe malul Lacului Morii din Sectorul 6, unde pe circa 12 hectare de teren sunt proiectate peste 4.000 de apartamente, proiect anunțat în premieră de Profit.ro.

Petre Niculae este fost acționar al distribuitorului de motorină Oscar Downstream, deținut de Alin Niculae, nepotul său. Prin intermediul firmei sale de construcții Petro Company Constructexim, Petre Niculae a dezvoltat mii de apartamente în Sectorul 6. Compania sa a construit majoritatea proiectelor imobiliare din portofoliul Akcent Development, divizia imobiliară a lui Alin Niculae, iar acum lucrează și la Nusco City, ansamblu aflat în dezvoltarea italienilor de la Nusco.

Florin Ababe deține rețeaua de bijuterii și amanet Swiss Gold cu magazine în București, Constanța și Brăila, magazinul boutique cu ceasuri de lux și diamante Swiss Diamond din centrul Bucureștiului, amanetul de ceasuri de lux Boutique Watches de pe Calea Dorobanților și Cash Your Luxury, ultimele 3 coordonate de soția sa, Silvia Ababe.

ANALIZĂ Vânzările de locuințe ANL pentru tineri, aproape de maximul ultimilor 14 ani. Statul a reînceput să vândă mult peste cât construiește CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Vânzările de locuințe ANL pentru tineri, aproape de maximul ultimilor 14 ani. Statul a reînceput să vândă mult peste cât construiește

Aproximativ 19.000 de case și apartamente ar putea fi livrate în 2023 în București și împrejurimi, potrivit companiei de consultanță imobiliară SVN Romania. Acest rezultat este cu aproximativ 11% mai mic față de cel înregistrat anul trecut, când au fost finalizate 21.328 de locuințe în oraș și împrejurimi. Recordul de livrări a fost stabilit în 2021, cu 22.010 locuințe finalizate.

Alte peste 8.000 de case și apartamente se află în acest moment în diferite faze de dezvoltare și ar urma să fie finalizate în 2024 și 2025, în funcție de respectarea graficelor de construire dar și de ritmul de recepție al unităților rezidențiale finalizate.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
 
viewscnt
Afla mai multe despre
petre niculae
florin ababe
swiss gold
arqa
ion cioflan