EXCLUSIV Investitorul imobiliar israelian Shmuely David Hay vinde un proiect autorizat pentru 840 de apartamente în cartierul Titan

EXCLUSIV Investitorul imobiliar israelian Shmuely David Hay vinde un proiect autorizat pentru 840 de apartamente în cartierul Titan

Saturn City Gardens, proiectul scos la vânzare

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 13 sep 2023

Investitorul israelian Shmuely David Hay, care a acumulat înainte de criza imobiliară din 2008 zeci de hectare de terenuri în București și împrejurimi, a scos la vânzare un proiect pentru 840 de apartamente, recent autorizat, din cartierul bucureștean Titan. Omul de afaceri este dispus să intre și într-un parteneriat cu un dezvoltator imobiliar pentru acest proiect, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Shmuely David Hay, în colaborare cu tatăl său, Shmuely Yosefh, a acumulat, în 2006-2007, apartamente și zeci de hectare de teren în București și Ploiești. Prima lor dezvoltare locală a fost ansamblul rezidențial Titan City Gardens, finalizat în 2014 în spatele IKEA Pallady, iar în 2018 au început construcția Otopeni City Gardens, un ansamblu cu 152 de vile, încă în lucru.

Shmuely David Hay și Shmuely Yosefh dețin peste 2 hectare de teren pe aceeași stradă cu complexul Palladium, cu circa 2.500 de apartamente, dezvoltat de familia Negoiță în spatele fostei fabrici Policolor din estul Bucureștiului. Pe acest lot, investitorii israelieni au autorizat un ansamblu cu blocuri de 10 etaje, care are planificate 840 de apartamente.

Proiectul este gândit să fie dezvoltat în calupuri de câte 240 de apartamente, pe faze de execuție, și cuprinde și un spațiu comercial de circa 2.000 de metri pătrați la parterul blocurilor. Investitorul este în curs de negociere cu un retaileri alimentar pentru închirierea spațiului comercial.

EXCLUSIV Concelex a recrutat membri din echipa de conducere a Skanska, după decizia suedezilor de a limita operațiunile diviziei de construcții din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Concelex a recrutat membri din echipa de conducere a Skanska, după decizia suedezilor de a limita operațiunile diviziei de construcții din România

Imediat după obținerea autorizației de construcție, Hay a scos la vânzare proiectul rezidențial, potrivit informațiilor transmise de investitor pentru Profit.ro. Dacă nu găsește cumpărător, el este dispus să înceapă dezvoltarea ansamblului într-un parteneriat de tip joint-venture.

Familia Hay mai deține circa 7 hectare de teren în aceeași zonă, pentru dezvoltări viitoare.

În zona cartierului Titanul Nou s-au construit în ultimii ani mii de apartamente. Peste drum de proiectul lui Hay, familia turcă Dilmac dezvoltă ansamblul Astorium Garden, cu 160 de apartamente, iar zona este dominată de proiectele familie Negoiță, a primarului Sectorului 3.

În paralel cu pregătirea acestui proiect, omul de afaceri israelian a vândut circa 80% din ansamblul Otopeni City Gardens, din care a construit 100 de vile din cele 152 programate. El are în plan să mai construiască un spațiu de retail cu o suprafață de 1.800 de metri pătrați și o grădiniță în proiectul din Otopeni.

EXCLUSIV FOTO Milionarul belgian Christian Dumolin regândește proiectul său rezidențial din România după finalizarea primei faze CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Milionarul belgian Christian Dumolin regândește proiectul său rezidențial din România după finalizarea primei faze

În curs de obținere a autorizației de construire este și proiectul denumit Odăii City Gardens, tot din Otopeni, unde pe un teren de două hectare este planificată construcția a 74 de case. În zona Odăii din Otopeni, omul de afaceri mai are în proprietate alte 6 hectare de teren, pentru care sunt depuse documente de autorizare a unui proiect rezidențial.

Shmuely David Hay mai deține un teren de circa 30 de hectare cu acces la DN1 din vestul Ploieștiului, lângă Auchan și Jumbo, pe care a gândit dezvoltarea unui parc de retail de circa 50.000 de metri pătrați și a unui centru logistic cu o suprafață similară. Dezvoltarea acestui proiect a fost însă suspendată momentan, în așteptarea finalizării lucrărilor de infrastructură din zonă și a noului depozit logistic al H&M învecinat.

Tot din terenurile accumulate în 2007, investitorul mai deține un lot 11.250 de metri pătrați în zona Lacul Morii din București, pe care l-a împărțit în 21 de parcele pentru case, a câte 400 de metri pătrați fiecare, și pe care le-a scos la vânzare la un preț de circa 28.000 de euro.

Investitorul israelian a finalizat recent și consolidarea unei clădiri istorice din centrul Bucureștiului, care este în curs de închiriere. Clădirea Brătianu 12, denumită după adresa imobilului, este structurată pe 8 etaje.

viewscnt
Afla mai multe despre
shmuely david hay
shmuely yosefh
city gardens