EXCLUSIV FOTO Investitorul imobiliar israelian Shmuely David Hay - prima fază a unui parc de retail major. Ia în calcul și vânzarea proiectului

EXCLUSIV FOTO Investitorul imobiliar israelian Shmuely David Hay - prima fază a unui parc de retail major. Ia în calcul și vânzarea proiectului
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 28 mar 2022

Investitorul israelian Shmuely David Hay, care dezvoltă o rețea de ansambluri rezidențiale în Otopeni și București, pregătește prima etapă de dezvoltare a unui parc de retail major, amplasat pe DN1, lângă Ploiești, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. Omul de afaceri ar putea dezvolta singur proiectul, dar analizează variantele parteneriatului și chiar vânzării proiectului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Shmuely David Hay, în parteneriat cu tatăl său, Shmuely Yosefh, dețin, de mai mulți ani, un teren de circa 30 de hectare cu acces la DN1 din vestul Ploieștiului, lângă Auchan și Jumbo și la 2 kilometri de centrul comercial Ploiești Shopping City, al NEPI Rockcastle.

Investitorul a fost autorizat, recent, să construiască, pe o parcelă de circa 2 hectare din acest teren, un restaurant drive-thru de 700 de metri pătrați, o benzinărie mobilă și o parcare cu 120 de locuri, inclusiv pentru tiruri.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Chiar dacă dobânzile ar crește cu 1%, bursele pot să reziste. Teama principală nu provine din dobânzi CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Chiar dacă dobânzile ar crește cu 1%, bursele pot să reziste. Teama principală nu provine din dobânzi

„Până la finalul lunii iulie planificăm deschiderea primelor facilități din cadrul parcului de retail, ce va fi denumit Stop Point. Ulterior, vrem să dezvoltăm, pe circa 15 hectare din teren, un parc de tip strip mall cu o suprafață totală de circa 50.000 de metri pătrați. Anul acesta vom începe preînchirierea proiectului și vrem să atragem un prim chiriaș ancoră, major. Putem dezvolta proiectul singuri, dar nu excludem variantele parteneriatului sau vânzării proiectului“, a declarat, pentru Profit.ro, Marius Kiriță, reprezentantul investitorului. Pentru închirierea spațiilor, dezvoltatorul va colabora cu Colliers International.


Pe cealaltă jumătate de teren, din planul secund, Shmuely David Hay vrea să dezvolte un centru logistic cu o suprafață de circa 50.000 de metri pătrați. La un kilometru distanță se află și centrul logistic Kaufland. Și în cazul acestei etape investitorul ia în considerare opțiunea dezvoltării sau vânzării proiectului.


Shmuely David Hay și tatăl său au acumulat, în 2006-2007, apartamente și zeci de hectare de teren în București și Ploiești. Prima lor dezvoltare locală a fost ansamblul rezidențial Titan City Gardens, finalizat în 2014 în spatele IKEA Pallady din București, iar în 2018 au început construcția Otopeni City Gardens, un ansamblu cu 151 de vile, încă în lucru. Dezvoltatorul pregătește și proiectul Odăi City Gardens cu 74 de vile, pe un teren de 2 hectare tot în Otopeni, și așteaptă autorizarea unui nou proiect în cartierul bucureștean Titan, tot pe un teren de circa 2 hectare.

Investitorii israelieni au în curs de consolidare și o clădire istorică din centrul Bucureștiului pe care o transformă în spații pentru birouri. Clădirea Brătianu 12, denumită după adresa imobilului, este structurată pe 8 etaje.


viewscnt
Afla mai multe despre
shmuely david hay
shmuely yosefh
city gardens