EXCLUSIV Ionuț Dumitrescu a preluat proiectul logistic inițiat de One United la Ploiești, compania a decis să renunțe la extinderea pe acest sector imobiliar

EXCLUSIV Ionuț Dumitrescu a preluat proiectul logistic inițiat de One United la Ploiești, compania a decis să renunțe la extinderea pe acest sector imobiliar
scris 6 iul 2020

Omul de afaceri Ionuț Dumitrescu, cunoscut pentru activitatea sa de antrepriză în consultanță și dezvoltări imobiliare, a cumpărat un teren de circa 49 de hectare lângă Ploiești de la fondatorii One United Properties, Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, și de la foștii lor parteneri din casa de investiții Capital Partners, Doru Lionăchescu și Vlad Bușilă, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Proiectul inițiat de One United Properties anul trecut reprezenta intrarea dezvoltatorului pe sectorul industrial-logistic, pe care viza să devină un jucător important. Ulterior, investitorul a decis să se retragă de pe acest segment de piață și să rămână concentrat  pe dezvoltări mixte: rezidențial, birouri și retail.

Recent, Element Industrial, firma lui Ionuț Dumitrescu, a finalizat achiziția proiectului Ploiești Logistic Park, al cărui nume va deveni Eli Park 7. Trebuie menționat că aceasta a fost o tranzacție între parteneri, întrucât Ionuț Dumitrescu coordonează dezvoltarea portofoliului de birouri al One United Properties.

„Tranzacția intră în strategia noastră de a ne dezvolta în toate orașele importante din România“, a declarat, pentru Profit.ro, Ionuț Dumitrescu. El estimează începerea lucrărilor de construcție până la finalul acestui an, pe fondul creșterii cererii pentru spații logistice.

Dedeman finalizează achiziția The Bridge, cea mai mare tranzacție din istoria pieței imobiliare românești CITEȘTE ȘI Dedeman finalizează achiziția The Bridge, cea mai mare tranzacție din istoria pieței imobiliare românești

Antreprenorul va păstra planul inițial de dezvoltare, care urmărea construcția de spații de depozitare în suprafață de 220.000 de metri pătrați și spații pentru birouri de circa 20.000 de metri pătrați. Terenul este amplasat peste drum de Centrul Logistic Kaufland, lângă Centura Ploiești, și a fost cumpărat de cei patru parteneri înainte de 2007.

Ionuț Dumitrescu se extinde rapid pe sectorul industrial. Profit.ro a anunțat în exclusivitate că a încheiat un nou parteneriat cu Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, pentru construcția unui parc logistic de circa 65.000 de metri pătrați în Bacău, o continuare a relației lor de afaceri începută anul trecut prin proiectul Eli Park 1 din zona Chitila-Buftea.

Ionuț Dumitrescu mai deține două terenuri, în Craiova (aproape de fabrica Ford) și Târgoviște (aproape de fabrica Arctic din Ulmi), și și-a asigurat opțiunea de achiziție a alte trei terenuri: unul în Timișoara (centura de Nord spre Sânandrei) și două peste drum de Eli Park 1.

EXCLUSIV Fabrica Romprim din Berceni se mută în chirie și lasă locul unui cartier cu peste 1.000 de apartamente. Radu Lucianu este în proces de vânzare a terenului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fabrica Romprim din Berceni se mută în chirie și lasă locul unui cartier cu peste 1.000 de apartamente. Radu Lucianu este în proces de vânzare a terenului

Investiția medie totală în cele cinci terenuri din Craiova, Târgoviște, Timișoara și București a fost estimată de reprezentanții Element Industrial la circa 12 milioane de euro, asigurată din capital propriu, fiecare având suprafețe de 10-11 hectare.

Antreprenorul Ionuț Dumitrescu și-a făcut un renume din afacerile imobiliare pe care le-a creat și vândut de-a lungul timpului. El a vândut în 2008 compania Eurisko, pe care a fondat-o alături de Gabriel Marchievici, grupului american CBRE, pentru circa 35 milioane de dolari. Ulterior s-a concentrat pe intermedierea vânzărilor de terenuri pentru marii retaileri internaționali și pe dezvoltare imobiliară. El a construit în 2009 clădirea de birouri HQ Victoriei, în suprafață de 9.000 metri pătrați, care în 2012 a fost vândută fondului grec de investiții Zeus Capital pentru circa 12 milioane de euro. În 2015, a cumpărat de la producătorul de bere Heineken România terenul pe care a funcționat până în 2005 fabrica de bere Grivița din București, tranzacție evaluată la circa 15 milioane de euro. La un an diferență acesta a fost vândut dezvoltatorului lituanian Hanner. Noul proprietar vrea să facă aici un proiect mixt cu spații de birouri și locuințe.

La începutul anului trecut, Ionuț Dumitrescu s-a retras din asocierea Forte Partners, care a dezvoltat complexul de birouri The Bridge, și s-a alăturat companiei One United, unde coordonează o divizie de birouri. Alături de omul de afaceri turc Omer Susli, a cumpărat cu 17,5 milioane de euro fostul sediu central al firmei de asigurări Generali, tranzacție prezentată în exclusivitate de Profit.ro. În plus mai administrează clădirea North Gate din Pipera și are în construcție One Tower, într-o zonă centrală a orașului.

În portofoliul de birouri al One United a intrat și One Herăstrău Office, o clădire construită de Conarg, tranzacționată la un preț de circa 15 milioane de euro. În construcție se află și complexul One Verdi Park, care va cuprinde un turn de birouri și unul de locuințe, iar pe terenul fostei fabrici Ventilatorul, compania vrea să ridice 80.000 de metri pătrați de birouri, o investiție de 130 milioane de euro.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
ionut dumitrescu
element industrial
one united properties
ploiesti logistic park