EXCLUSIV Irakianul Tomah Kahled, proprietarul complexului Sir, construiește un nou proiect, cu circa 100 de apartamente, peste drum de hotelul Sir Colentina

EXCLUSIV Irakianul Tomah Kahled, proprietarul complexului Sir, construiește un nou proiect, cu circa 100 de apartamente, peste drum de hotelul Sir Colentina
scris 11 dec 2020

Omul de afaceri irakian Tomah Kahled (58 de ani), proprietarul complexului comercial Sir din București, va începe anul viitor construcția unui nou bloc, cu circa 100 de apartamente, peste drum de hotelul Sir Colentina, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro. El are în diverse faze de dezvoltare alte patru proiecte cu peste 900 de apartamente.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Investitorul deține un teren de circa 1.500 de metri pătrați vis-a-vis de hotelul Sir Colentina, unde a funcționat un service auto. Anul viitor, el vrea să construiască pe acest amplasament un bloc cu două subsoluri, 8 etaje și etajul 9 retras, ce va avea 8.000 de metri pătrați construiți, potrivit informațiilor transmise de investitor către Profit.ro.

Dezvoltatorul încă lucrează la compartimentare și analizează variantele de apartamente pe care să le promoveze, însă vor rezulta în jur de 100 de unități locative. Lângă acest proiect, Kahled a mai construit, recent, două blocuri cu 4 etaje.

Grupul Sir, înființat de Kahled în 1998, are în portofoliu complexul comercial Sir din zona pasajului Lujerul și patru hoteluri de una și două stele în zonele Lujerul, Gara de Nord, Colentina și Orhideea. În 2010, omul de afaceri a decis să își investească capitalul câștigat în retail și sectorul hotelier în imobiliare și a dezvoltat până în 2018 cinci proiect mici de vile și apartamente.

EXCLUSIV Unul dintre cei mai bogați unguri, alături de moștenitorii unui imperiu american, pregătește investiții imobiliare uriașe în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Unul dintre cei mai bogați unguri, alături de moștenitorii unui imperiu american, pregătește investiții imobiliare uriașe în România

În vara anului 2018 a demarat construcția primului său proiect rezidențial de anvergură, lângă complexul de birouri Timpuri Noi Square, dezvoltat de divizia imobiliară a IKEA. Ansamblul, denumit Roka Residence, cuprinde 223 de apartamente a căror finalizare a fost împinsă în martie 2021.


Kahled mai deține trei terenuri pentru noi dezvoltări. Unul este amplasat pe Strada Cremenița, nr. 98, la 500 de metri de hotelul Sir Colentina, unde este pe cale să obțină autorizația de construire a circa 200 de apartamente în două etape, lucrările urmând să înceapă anul viitor . În curs de avizare mai are un proiect pe Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești, pentru construcția a peste 300 de apartamente, și altul lângă Parcul Carol, pentru care sunt planificate peste 200 de apartamente.

În plus, investitorul este în etapa de reproiectare a celor 5.000 de metri pătrați de spații de birouri pe care îi are în cadrul Fundeni Tower și care vor fi transformați în apartamente. Proiectul, cu 13 etaje, a fost construit în 2018 vizavi de Spitalul Fundeni și oferă spre închiriere 66 de apartamente de 2,3 și 4 camere, 35 de camere în sistem hotelier, la etajele 12 și 13 ale clădirii, 5.000 de metri pătrați de spații de birouri și 1.000 de metri pătrați de spații comerciale la parter (unde sunt chiriași Carrefour Express, un laborator de analize Regina Maria, o farmacie Help Net și una Elexa). Transformarea birourilor în apartamente ar putea aduce un plus de aproximativ 50 de unități locative, potrivit calculelor Profit.ro.

EXCLUSIV Silviu Talpău, unul dintre acționarii Fratelli, pregătește construcția unui magazin Lidl CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Silviu Talpău, unul dintre acționarii Fratelli, pregătește construcția unui magazin Lidl

Evoluția tranzacțiilor imobiliare din ultimele luni sfidează pronosticurile negative avansate de unii investitori imobiliari, care preconizau o scădere continuă a volumului de vânzări pe fondul epidemiei de coronavirus. În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a explodat în luna octombrie, cu o creștere de peste 43% comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la peste 83.000 de tranzacții, un record al ultimilor trei ani, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Aceasta este a patra lună de creștere de la începutul pandemiei, după ce și în iunie s-a înregistrat un salt surprinzător de 16,4%.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
tomah kahled
sir