EXCLUSIV Omul de afaceri Virgil Călina, proprietarul unui mare distribuitor român de alcool, aduce în București, în premieră, Holiday Inn, unul dintre cele mai mari lanțuri hoteliere din lume

EXCLUSIV Omul de afaceri Virgil Călina, proprietarul unui mare distribuitor român de alcool, aduce în București, în premieră, Holiday Inn, unul dintre cele mai mari lanțuri hoteliere din lume
scris 13 nov 2019

Discretul om de afaceri Virgil Călina, proprietarul hotelului Ramada Nord și al uneia dintre marile companii românești de distribuție de băuturi alcoolice, negociază afilierea fostului hotel Golden Tulip Times din București, pe care l-a preluat în leasing în primăvara acestui an, lanțului internațional Holiday Inn, brand al grupului InterContinental.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Profit.ro a anunțat anterior că Virgil Călina a preluat leasingul de 4,2 milioane de euro al Golden Tulip Times din zona Pieței Muncii din București. Atunci, investitorul anunța că va urma un proces de renovare ce va costa un milion de euro.

Acum, surse din grupul său De Silva au declarat, pentru Profit.ro, că Virgil Călina va semna afilierea hotelului la lanțul InterContinental, pentru brandul Holiday Inn. Acesta ar urma să fie primul hotel sub acest brand deschis în București.

Profit.ro a anunțat în exclusivitate că omul de afaceri Alejandro Poulakis, proprietarul Divertiland Chiajna, va deschide la finalul anului viitor un hotel de trei stele la Chiajna, care va fi afiliat la brandul Holiday Inn Express, primul de acest fel din România.

Google își deschide anul viitor primul centru de cercetare din România în cel mai înalt turn de birouri din centrul Bucureștiului CITEȘTE ȘI Google își deschide anul viitor primul centru de cercetare din România în cel mai înalt turn de birouri din centrul Bucureștiului

Fostul hotel Golden Tulip Times era clasificat la patru stele și avea 70 de camere. După preluarea proprietății, Călina a decis să renunțe la franciza Golden Tulip.

Holiday Inn este un brand american de hoteluri care aparține InterContinental Hotels Group. Înființat ca un lanț de moteluri din SUA, cu aproape șapte decenii în urmă, Holiday Inn a devenit unul dintre cele mai mari lanțuri hoteliere din lume, cu 1.173 de hoteluri active și peste 214.000 de camere.

Locuințe lângă ANL

În paralel cu modernizarea hotelului, Virgil Călina a inițiat dezvoltarea unui complex cu două clădiri, ce vor găzdui aproximativ 100 de apartamente, lângă cartierul ANL Henri Coandă și complexul Sere Pipera, potrivit informațiilor Profit.ro.

EXCLUSIV Daniel Pițurlea vrea să mute sediul Concelex și să facă locuințe, în perspectiva noului spital de urgență și a campusului universitar UMF. „Sunt pățit. Sunt mulți speculanți ai dezvoltărilor imobiliare.\ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Daniel Pițurlea vrea să mute sediul Concelex și să facă locuințe, în perspectiva noului spital de urgență și a campusului universitar UMF. „Sunt pățit. Sunt mulți speculanți ai dezvoltărilor imobiliare."

Omul de afaceri a demarat procesul de obținere a unui Plan Urbanistic Zonal pentru terenul de 2.400 de metri pătrați pe care îl deține firma sa De Silva Intermed. Proiectul gândit de investitor ar urma să aibă patru etaje și o suprafață desfășurată de 6.000 de metri pătrați. Dată fiind poziționarea în nordul Bucureștiului, cel mai probabil vor fi apartamente din categoria de lux.


Virgil Călina, unul dintre cei mai discreți oameni de afaceri români, deține hotelul Ramada Nord din București. Virgil Călina este nașul fostului tenisman Iie Năstase, cu care s-a asociat și în firma Reims Beverage, importator de băuturi, dulciuri și tutun. Societatea Reims Beverage (fosta De Silva Beverage) îi are în acționariat pe soții Călina și pe foștii soți Amalia și Ilie Năstase, fiecare cu câte 25% din capital, potrivit termene.ro. Firma importa și șampania de lux Louis Roederer Cristal, distribuită în peste 70 de țări.

Compania are o experiență de peste 19 ani în domeniul imobiliar atât ca dezvoltator, cât și constructor și deține numeroase proprietăți, printre care mai multe imobile de apartamente la munte, la mare și în București. Societatea se prezenta și ca importator și distribuitor exclusiv în România de produse alimentare, băuturi alcoolice și nealcoolice, printre care Toffifee, Merci, Dom Perignon, Moet & Chandon, Hennessy, Perrier, Vittel, Corny și Schwartau. Astăzi, mărcile Toffifee, Merci, Dom Perignon, Moet & Chandon, Veuve Clicquot, Hennessy, Belvedere, Perrier, Vittel, Corny, Schwartau, Bahlsen sunt în portofoliul firmei De Silva Exclusiv, cu sediul pe aceeași adresă ca și hotelul Ramada și tot cu Virgil Călina ca asociat, firma având în 2018 afaceri de 203,7 milioane lei și un profit net de 23,7 milioane lei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
virgil calina
golden tulip times
holiday inn
intercontinental
de silva