EXCLUSIV Producătorul american de software Allyis, partener strategic al Microsoft, a intrat în România și recrutează masiv. Cea mai mare tranzacție de închiriere cu o companie nou-intrată pe piață din S1

EXCLUSIV Producătorul american de software Allyis, partener strategic al Microsoft, a intrat în România și recrutează masiv. Cea mai mare tranzacție de închiriere cu o companie nou-intrată pe piață din S1

Noul sediu al Allyis

scris 2 aug 2021

Producătorul american de software Allyis, partener strategic al Microsoft, a intrat pe piața din România și vrea să ajungă rapid la 150 de angajați, pentru care a închiriat deja un sediu de 1.500 de metri pătrați la un etaj superior al AFI Park 4&5, cea mai mare tranzacție de închiriere cu o companie nou-intrată pe piață din primul semestru al acestui an, potrivit surselor Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania, cu sediul central lângă Seattle, mai are birouri în India și Costa Rica, cel din România fiind al 4-lea.

Biroul din România este situat la un etaj superior al complexului de birouri AFI Park 4&5, de lângă mall-ul bucureștean AFI Cotroceni, fiind ales și pentru că este la circa 500 de metri distanță de noul sediu central al Microsoft România, din cadrul complexului Campus 6.

A murit Fathi Taher, unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri din România postcomunistă CITEȘTE ȘI A murit Fathi Taher, unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri din România postcomunistă

Înființată în 1996, Allyis a devenit partener strategic al Microsoft, însă are clienți și companii precum Adobe, Starbucks, Apple, Disney sau Walmart. Compania de software este condusă de Rakesh Garg, Sarada Bharadwaj și Manish Samadarshi.

Tranzacția de închiriere a sediului Allyis a fost gestionată și semnată 100% de la distanță, iar toate deciziile au fost discutate și semnate online. Compania de consultanță imobiliară care a intermediat tranzacția este Griffes.

Rohlik, cel mai mare supermarket online din Cehia, își pregătește intrarea în România - CTP îi construiește un depozit CITEȘTE ȘI Rohlik, cel mai mare supermarket online din Cehia, își pregătește intrarea în România - CTP îi construiește un depozit

Allyis a angajat deja 100 de specialiști IT din România și vrea să ajungă rapid la 150 de salariați, potrivit surselor Profit.ro. Pozițiile pentru care compania americană caută angajați sunt: support engineer, training program coordinator, java developer, content manager, CRM support engineer, project manager, area project manager și trainer/facilitator.

Intrarea Allyis pe piața românească este o veste bună pentru sectorul închirierilor de birouri, pentru care mutările dintr-un sediu într-altul reprezintă cea mai mare pondere în totalul cererii, respectiv 34%, urmate de reînnoirile și renegocierile de contracte, cu 25%, conform datelor de pe primul trimestru al acestui an.

FOTO Tranzacție inedită - Facultatea de Drept a Universității Babes-Bolyai și-a cumpărat hotel de 5 stele, primul hotel de lux lansat în Cluj-Napoca. Cea mai mare tranzacție încheiată în Cluj anul acesta CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție inedită - Facultatea de Drept a Universității Babes-Bolyai și-a cumpărat hotel de 5 stele, primul hotel de lux lansat în Cluj-Napoca. Cea mai mare tranzacție încheiată în Cluj anul acesta

AFI Park este ocupat, cu precădere, de companii din zona IT și inginerie, precum Electronic Arts, Schlumberger, Veeam, Fotonation, SII Romania, ORTEC Central & Eastern Europe, Microchip Technologies și Telus International.

Dezvoltat de AFI Europe între 2012 și 2016, complexul AFI Park este format din 5 clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă totală de circa 70.000 de metri pătrați.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
allyis
microsoft
afi park