EXCLUSIV Transilvania Construcții își crește cu circa 40% portofoliul de parcuri logistice prin achiziția a 4 proprietăți ale SIF Banat - Crișana. Una dintre cele mai importante tranzacții imobiliare din sectorul industrial din acest an

EXCLUSIV Transilvania Construcții își crește cu circa 40% portofoliul de parcuri logistice prin achiziția a 4 proprietăți ale SIF Banat - Crișana. Una dintre cele mai importante tranzacții imobiliare din sectorul industrial din acest an

Andrei Timofte, CEO și unul dintre acționarii Transilvania Construcții

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 19 iul 2022

Compania Transilvania Construcții, deținută de Mircea și Andrei Timofte (tată și fiu), a finalizat achiziția a 4 parcuri logistice din Cluj-Napoca și Oradea, în urma unei tranzacții de circa 15 milioane de euro cu SIF Imobiliare PLC, firmă a SIF Banat – Crișana, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

SIF Banat – Crișana, care în 2013 ajunsese acționarul majoritar al Transilvania Construcții, a vândut 24.000 de metri pătrați de depozite cu 3 hectare de teren în Cluj-Napoca și 36.000 de metri pătrați de depozite cu 9 hectare de teren în Oradea.

Transilvania Construcții mai deține 4 parcuri logistice în Cluj, Bacău și Arad, cu o suprafață construită de peste 155.000 de metri pătrați și cu potențial de dublare. Prin tranzacția cu SIF Imobiliare, compania și-a crescut cu 38,5% portofoliul de depozite, până la peste 215.000 de metri pătrați. Lor li se adaugă un parc în lucru lângă Timișoara, care are planificată, în prima etapă, o suprafață de circa 30.000 de metri pătrați.

Valoarea totală a tranzacției este de aproximativ 15 milioane de euro și este una dintre cele mai importante tranzacții imobiliare din sectorul industrial din acest an.

Cele patru proprietăți, închiriate în proporție de peste 90%, vor fi administrate și operate de acum sub sigla TRC Parks. Transilvania Construcții are planuri de dezvoltare și modernizare a acestora, în viitor.

EXCLUSIV Avocatul Cosmin Savu-Cristescu, care tocmai a lansat o companie de investiții imobiliare alături de Dan Șucu, își consolidează poziția în zona Petrom City prin achiziția a două terenuri cu potențial de peste 400 de apartamente CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Avocatul Cosmin Savu-Cristescu, care tocmai a lansat o companie de investiții imobiliare alături de Dan Șucu, își consolidează poziția în zona Petrom City prin achiziția a două terenuri cu potențial de peste 400 de apartamente

„Am adăugat Oradea pe harta parcurilor TRC și vom continua să ne marcăm atent și selectiv poziția în piață, vizând, în viitorul apropiat, extinderea și în alte locații de referință din țară. Tranzacția a fost una complexă sub toate aspectele, inclusiv din perspectiva aspectelor juridice care au necesitat o structurare atentă. Îi mulțumesc avocatei noastre, Andreea Secu, și echipei Secu Legal pentru suportul juridic acordat. Le mulțumesc, de asemenea, echipei TRC și tuturor celor implicați în efortul pregătirii acestei tranzacții”, a declarat, pentru Profit.ro, Andrei Timofte, CEO Transilvania Construcții.

Compania a raporat, anul trecut, o cifră de afaceri de 11,3 milioane de euro, cu peste 40% mai mare decât în 2020 și comparabilă cu cea din anul 2008. Profitul net al Transilvania Construcții a fost de 6,8 milioane de euro în 2021, cel mai mare din istoria companiei.

Consultantul exclusiv al părților în această tranzacție a fost Crosspoint Real Estate, lider în intermedierea tranzacțiilor cu terenuri în România, cu un volum valoric de circa 150 de milioane de euro semnate în 2021.

„Am lucrat la această tranzacție mai bine de 6 luni. Am început în februarie și am înaintat apoi rapid în negocieri și în procesul de due diligence, în ciuda situației incerte la nivel geopolitic”, a menționat Ionuț Stan, Associate Director în cadrul Crosspoint Real Estate.

EXCLUSIV FOTO Hagag a semnat un acord cu proprietarii complexului Therme pentru achiziția unui proiect rezidențial lângă Stejarii lui Țiriac CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Hagag a semnat un acord cu proprietarii complexului Therme pentru achiziția unui proiect rezidențial lângă Stejarii lui Țiriac

„Dacă, în urmă cu 10 ani sau înainte de criza din 2008, o tranzacție de dimensiunea celei de față putea fi realizată doar de grupuri internaționale, acum vedem cum astfel de tranzacții sunt realizate de companii românești care sunt deja mai competitive și care au un ritm de creștere mai accelerat”, adaugă Cătălin Gavrilă, partener al Crosspoint Real Estate.

Transilvania Construcții a fost înființată în anii 1990 și a devenit una dintre cele mai mari companii de construcții din Cluj-Napoca. Compania a fost privatizată în 1999 și listată la Bursa de Valori București în 2007. În 2020, compania s-a retras de la tranzacționarea pe bursă. Pe lângă proprietățile logistice, Transilvania Construcții mai deține clădirea de birouri Novis Plaza și clubul sportiv Transilvania, ambele din Cluj-Napoca.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
transilvania constructii
mircea si andrei timofte
sif banat - crisana