Explozie a prețurilor caselor de lux în Dubai

Explozie a prețurilor caselor de lux în Dubai
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 aug 2023

Tendința este de scumpire a rezidențialului de lux este în Asia, unde Dubai este o veritabilă campioană, în timp ce în multe metropole ale lumii occidentale, cotațiile sunt în scădere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețurile caselor de lux din Dubai au crescut cu aproape 50% în anul încheiat în iunie, menținându-se pe primul loc în lume pentru al optulea trimestru consecutiv, potrivit unui nou raport realizat de firma de consultanță imobiliară Knight Frank, transmite CNBC, preluiată de News.ro. Potrivit datelor publicate miercuri de firma de consultanță, prețurile din Dubai au crescut vertiginos, cu 225%, de când au atins un minim pandemic în trimestrul al treilea din 2020.

Emiratul și-a păstrat coroana în clasament pentru al optulea trimestru consecutiv. Locurile doi și trei au fost ocupate de Tokyo, care a înregistrat o creștere anuală de 26,2%, și Manila, care a urcat cu 19,9%. Alte creșteri demne de remarcat au fost cea din Shanghai, China, de 6,7%, și Singapore, de 4,2%. ”Afluxul de expatriați în Singapore, atras de sectorul înfloritor al serviciilor financiare și profesionale, a afectat piața de închiriere mai mult decât piața de vânzări”, observă raportul, menționând că discrepanța este determinată parțial de impozitarea achizițiilor de către cumpărători străini.

CONFIRMARE FOTO Proprietarul Zara aduce în România, în premieră pentru regiune, un brand care vinde la preț redus CITEȘTE ȘI CONFIRMARE FOTO Proprietarul Zara aduce în România, în premieră pentru regiune, un brand care vinde la preț redus

Încă de la sfârșitul lunii aprilie, străinii care achiziționează proprietăți rezidențiale în Singapore trebuie să plătească 60% taxă de timbru suplimentară a cumpărătorului, dublu față de procentul anterior de 30%. Prețurile din Hong Kong au scăzut cu 1,5% în ultimul an, ca urmare a creșterii stocurilor nevândute din proiectele nou dezvoltate.

Într-un efort de a stimula cererea, guvernul din Hong Kong și-a crescut raportul credit ipotecar/valoare la 70% pentru proprietățile rezidențiale evaluate la 15 milioane de dolari Hong Kong (1,9 milioane de dolari) sau mai puțin. Cu toate acestea, analiștii Knight Frank au spus că, deși este probabil că schimbarea va fi salutată de cumpărători, capacitatea măsurii de ”a impulsiona semnificativ” creșterea este încă incertă.

EXCLUSIV FOTO Fostul ministru Radu Berceanu pregătește construcția unei noi fabrici de avioane. Vrea să facă și drone. \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Fostul ministru Radu Berceanu pregătește construcția unei noi fabrici de avioane. Vrea să facă și drone. "Dacă îmi cere cineva acum un avion..."

Alte scăderi includ New York, care a coborât cu 3,9%, și San Francisco, care a înregistrat o scădere de 11,1% a prețurilor. Orașul german Frankfurt este în partea de jos a listei, cu o scădere de 15,1%. În general, prețurile medii anuale au crescut cu 1,5% pe cele 46 de piețe în conformitate cu Knight Frank Prime Global Cities Index. Piețele globale de locuințe sunt încă sub presiune din cauza trecerii la rate mai mari ale dobânzilor”, a spus directorul de cercetare global al Knight Frank, Liam Bailey.

Cu toate acestea, el a remarcat că rezultatele indicelui sunt o afirmație că prețurile sunt susținute de cererea subadiacentă puternică, de oferta slabă ca urmare a perturbării proiectelor de construcții noi în timpul pandemiei, precum și de întoarcerea lucrătorilor în orașe. ”Deoarece incertitudinea cu privire la direcția inflației pare să se fi redus în ultimele luni - ajustările prețurilor pe multe piețe sunt probabil să fie mai puțin pronunțate decât era așteptat chiar și acum trei luni”, a adăugat Bailey.

viewscnt
Afla mai multe despre
dubai; singapore
hong kong
new york
frankfurt
tokyo