Familia Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, o nouă tranzacție imobiliară - cumpără un teren al Romexpo cu aproape 5 milioane de euro

Familia Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, o nouă tranzacție imobiliară - cumpără un teren al Romexpo cu aproape 5 milioane de euro

Terenul care va fi cumpărat de la Romexpo. Sursa:Google Street View

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 22 feb 2018

Romexpo a semnat actele pentru vânzarea unui teren de peste 14.500 metri pătrați din apropierea complexului expozițional către o firmă a fiicei omului de afaceri Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, cu 4,7 milioane euro, tranzacție anunțată de la finele anului trecut de Profit.ro ca fiind pregătită. Familia Alin Niculae este implicată în mai multe proiecte imobiliare, cumpărând în octombrie 2016, cum a anunțat atunci în exclusivitate Profit.ro, un proiect imobiliar nefinalizat din centrul Bucureștiului, de pe strada Eminescu, cu 4,3 milioane euro, respectiv un bloc proiectat să găzduiască 66 de apartamente, 3 penthouse-uri și 6 spații comerciale. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Terenul Romexpo va fi cumpărat prin intermediul unei firme înființate în vara anului trecut și în care fiica omului de afaceri este asociat și administrator cu puteri depline.

Conform actelor semnate de Romexpo, prețul va fi achitat în rate, cu ultima plată până cel târziu la finalul lunii septembrie. La acest moment a fost semnat antecontractul de vânzare, iar actul final va fi semnat odată cu încasarea ultimilor bani.

În septembrie, Romexpo a semnat o altă afacere imobiliară, încheind cu firma Stoneberg, parte a grupului Iulius deținut de omul de afaceri Iulian Dascălu, un contract în baza căruia constructorul din Iași va avea drept de administrare a pavilionului central al complexului expozițional Romexpo din Capitală pe o perioadă de minimum 10 ani, dar va cumpăra și clădiri secundare, pe care le va demola. Firma Stoneberg a fost înregistrată chiar în vara anului trecut, imediat după perfectarea înțelegerii cu Romexpo.

Proiectul nefinalizat cumpărat de proprietarul Oscar Downstream în toamna anului 2016 este blocul rezidențial Edewis World dezvoltat de firma Spadevel, controlată de spaniolii de la Tiraler Inversiones și intrată în faliment. Activul fusese scos la vânzare de către creditorul Banca Românească. Proiectul ar fi urmat să conțină 66 de apartamente, 3 penthouse-uri și 6 spații comerciale.

Tot Profit.ro a anunțat că Alin Niculae a cumpărat cu 5,6 milioane euro un teren de peste 2 hectare situat în cartierul Chitila, din sectorul 1 al Capitalei, de la furnizorul de servicii geologice și geofizice pentru industria petrolieră Prospecțiuni SA, controlat de omul de afaceri Ovidiu Tender și aflat de circa un an în insolvență.

Tranzacție: Compania imobiliară WDP, a uneia dintre cele mai bogate familii belgiene, cumpără în România terenuri de 44 hectare de la producătorul de biscuiți Ro Star, lângă depozitul închiriat recent Decathlon CITEȘTE ȘI Tranzacție: Compania imobiliară WDP, a uneia dintre cele mai bogate familii belgiene, cumpără în România terenuri de 44 hectare de la producătorul de biscuiți Ro Star, lângă depozitul închiriat recent Decathlon

Pe terenul respectiv, situat pe strada Navigației nr. 2A, funcționa o bază de reparații de echipamente a Prospecțiuni SA, activitatea de acolo fiind relocată de către companie.

Terenul era grevat de o ipotecă instituită în favoarea BCR, cu o expunere de circa 93.000 euro, datoria fiind achitată către bancă imediat după vânzarea activului.

De altfel, vânzarea terenului din Chitila, cu un profit de peste 5 milioane lei, a făcut ca Prospecțiuni SA să termine pe plus luna aprilie 2017, cu un rezultat pozitiv de 4,3 milioane lei, care a compensat aproape integral pierderile consemnate în primul trimestru al anului. 

Tranzacție germano-spaniolă în România: Producătorul de pompe Wilo, cu afaceri de peste 1 miliard euro, construiește în Otopeni o clădire de birouri și hale CITEȘTE ȘI Tranzacție germano-spaniolă în România: Producătorul de pompe Wilo, cu afaceri de peste 1 miliard euro, construiește în Otopeni o clădire de birouri și hale

În 2015, Alin Niculae a obținut de la Primăria Sectorului 6 al Capitalei un certificat de urbanism pentru proiectul unui ansamblu rezidențial în Calea Giulești nr. 248, pe un teren care aparținuse Institutului Pasteur.

Oscar Downstream, cel mai mare distribuitor independent de carburanți din România, înființat în 2001, a terminat anul 2016 cu un profit net de 52,29 milioane lei, cu peste 19% mai mare față de cel din 2015, în condițiile în care cifra de afaceri s-a redus cu 3%, la 1,71 miliarde lei. Compania, specializată în distribuție engros și prin stații de incintă, anunța vara trecută că își propune extinderea pe segmentul distribuției retail de carburanți, atât prin dezvoltări greenfield, cât și prin cumpărarea de stații fără brand, neexcluzând nici preluarea unei rețele întregi de benzinării.

Oscar Downstream este controlată de omul de afaceri Alin Niculae prin intermediul firmei înregistrate în Cipru Redspectrum Management Limited, care deține 95% din capitalul distribuitorului de carburanți, restul părților sociale fiind în posesia soției lui Niculae, Costina. 

viewscnt
Afla mai multe despre
prospectiuni sa
ovidiu tender
alin niculae
oscar downstream
chitila
giulesti
institutul pasteur
tranzactie imobiliara
vanzare teren