Tranzacție: ADM Capital vinde Brikston Construction Solutions, liderul producției de cărămidă din România, austriecilor de la Wienerberger

Tranzacție: ADM Capital vinde Brikston Construction Solutions, liderul producției de cărămidă din România, austriecilor de la Wienerberger
scris 17 oct 2017

Fondul internațional de investiții ADM Capital a anunțat că a încheiat un acord de vânzare a pachetul integral de acțiuni (98%) pe care le deține la Brikston Construction Solutions către Wienerberger Austria.

Tranzacția se înscrie într-o serie recentă de exituri ale fondului de investiții ADM CEECAT Recovery Fund, în perspectiva lansării unui nou fond, CCL CEECAT Fund II, la începutul anului viitor.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Înființată în 1967, compania Brikston este lider în producția de cărămidă din România și deservește industria de construcții cu un portofoliul de produse include mai mult de 40 de formate diferite de blocuri ceramice pentru zidărie de pereți exteriori și interiori, precum și produse pentru aplicații speciale, de grădină și în exteriorul casei.

Cu sediul în Iași și având peste 200 de angajați, compania a realizat vânzări de aproximativ 16 milioane de euro în 2016. Produsele Brikston sunt distribuite pe aproape întreg teritoriul  României, dar sunt destinate și exportului către Republica Moldova și Ucraina.

"Intenția de a achiziționa Brikston este o excelentă oportunitate pentru extinderea activității noastre la nivel local, mai ales ținând cont de faptul că Brikston este activă într-o regiune a țării unde noi nu eram încă prezenți cu o unitate de producție. Brikston are o gamă largă de produse, un brand puternic și o cultură organizațională modernă. Compania poate fi integrată rapid în rețeaua existentă de fabrici și completează foarte bine prezența geografică în România, precum și susținerea activității noastre la nivel local.", a declarat Heimo Scheuch, CEO Wienerberger AG.

ADM Capital și-a îmbunătățit profitul operațional cu peste 60%, pe parcursul celor trei ani de la achiziția companiei Brikston în iulie 2014.

Romarta, printre cei mai mari proprietari de spații stradale, controlată de fondul de investiții Broadhurst, scoate la vânzare complexul Super Copou din Iași, centru comercial de referință al orașului CITEȘTE ȘI Romarta, printre cei mai mari proprietari de spații stradale, controlată de fondul de investiții Broadhurst, scoate la vânzare complexul Super Copou din Iași, centru comercial de referință al orașului

Finalizarea tranzacției este supusă aprobării Autorității de supraveghere, iar, în așteptarea acestei aprobări, cele două societăți vor continua să își desfășoare afacerile separat. 

Grupul austriac Wienerberger a achiziționat în aprilie 2016 afacerea cu cărămidă de la Buzău a companiei Search Chemicals, deținută de omul de afaceri Ömer Süsli.

Wienerberger este cel mai mare producător de cărămizi la nivel mondial (Porotherm, Terca) și liderul de piață în Europa pentru învelitori ceramice (Koramic, Tondach), precum și în pavaje de beton (Semmelrock) în Europa de Est. În domeniul sistemelor de țevi (Steinzeug-Keramo țevi ceramice și Pipelife țevi de plastic), compania este unul dintre producătorii importanți din Europa. Cu un număr total de aproximativ 200 unități de producție, grupul Wienerberger a înregistrat venituri de 2,974 millioane euro și EBITDA de 404 millioane euro  în 2016.

Fondat în 1998, ADM Capital are peste 20 de ani de experiență în investiții pe piețele emergente din 20 de țări. Cu o echipă de peste 50 de persoane în birourile locale din Almaty, Istanbul, Londra, Moscova, Kiev și Hong Kong, activele administrate ale ADM Capital depășesc acum 1,3 miliarde USD.

viewscnt
Afla mai multe despre
adm capital
brikston construction solutions
wienerberger ag