Familia Niculae, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din București, demolează celebrul club Piranha din Regie și construiește în loc un bloc cu 10 etaje

Familia Niculae, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din București, demolează celebrul club Piranha din Regie și construiește în loc un bloc cu 10 etaje
scris 8 sep 2020

Familia Niculae, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din București, a obținut autorizația de demolare a clădirilor care au găzduit celebrul club Piranha din Regie și, concomitent, pe cea de construire a unui bloc cu circa 100 de apartamente, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

La începutul acestui an, omul de afaceri Cătălin Coman a vândut terenul de circa 2.000 de metri pătrați, pe care a funcționat timp de 25 de ani, până în februarie anul acesta, clubul Piranha, firmei Zen Living Apartments, deținută de Petre și Marinela Niculae.

Petre Niculae (60 de ani) este fost acționar al Oscar Downstream și este unul dintre cei mai prolifici investitori în locuințe din Sectorul 6, prin intermediul firmei sale Pedro Company Constructexim. Petre Niculae este unchiul lui Alin Niculae, proprietarul de drept al Oscar Downstream.

În luna august, familia Niculae a primit autorizația de demolare și de construire a unui bloc cu 10 etaje. Cu un Procent de Ocupare a Terenului de 70% și un Coeficient de Utilizare a Terenului de 4,5, blocul ar putea cuprinde peste 100 de apartamente, potrivit calculelor Profit.ro.

Imobilul se construiește într-o zonă dens populată cu blocuri noi. El se va învecina pe o latură cu ansamblul rezidențial Exigent One, dezvoltat în 2015 tot de către familia Niculae, pe o altă latură este complexul Novum Invest Politehnică, al antreprenorilor Ionuț Cosmin Fleancu și Dan George Dobre, iar pe o altă parte este viitorul hotel Ibis, cu 160 de camere, dezvoltat tot de Novum Invest, și care urmează a se lansa în această toamnă.Portofoliul imobiliar al familiei Niculae cuprinde ansambluri rezidențiale cu mii de apartamente, în special în Sectorul 6, printre cele mai reprezentative proiecte ale sale numărându-se 21 Residence Politehnica și Exigent Plaza Residence. În 2018, Alin Niculae a ieșit din zona de confort a Sectorului 6 și a lansat complexul Cloud 9 din Pipera, unde s-au construit 820 de apartamente și 1.100 de locuri de parcare.

La începutul lui 2018, Romexpo a vândut fiicei lui Alin Niculae un teren de 15.000 metri pătrați în zona Expoziției la un preț de 4,7 milioane de euro. Omul de afaceri a mai plătit 5,6 milioane euro pentru un teren de peste două hectare din cartierul Chitila de la Prospecțiuni SA, firma în insolvență a lui Ovidiu Tender. Toate proiectele omului de afaceri sunt construite de firma Pedro Company Constructexim.

EXCLUSIV Turcii de la Synergy, constructorii centrului medical Enayati, intră pe piața imobiliară cu un parc de retail și locuințe premium, alături de omul care gestionează al doilea mare mall din Turcia CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Turcii de la Synergy, constructorii centrului medical Enayati, intră pe piața imobiliară cu un parc de retail și locuințe premium, alături de omul care gestionează al doilea mare mall din Turcia

Evoluția tranzacțiilor imobiliare din ultimele luni sfidează pronosticurile negative avansate de unii investitori imobiliari, care preconizau o scădere continuă a volumului de vânzări pe fondul epidemiei de coronavirus. În București sunt în pregătire zeci de ansambluri rezidențiale medii și mari, o dovadă a revenirii încrederii în piață.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a reintrat pe creștere, în luna august, cu 1,5%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, până la circa 43.000 de tranzacții, după scăderea ușoară din luna anterioară, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Aceasta este a doua lună de creștere de la începutul pandemiei, după ce în iunie s-a înregistrat un salt surprinzător de 16,4%.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
alin niculae
oscar downstream
petre niculae
club piranha