Familia Tănăsoiu construiește o nouă clădire de birouri, în parteneriat cu brokerul imobiliar Griffes

Familia Tănăsoiu construiește o nouă clădire de birouri, în parteneriat cu brokerul imobiliar Griffes
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 14 dec 2021

Oamenii de afaceri Emil și Daniel Tănăsoiu (tată și fiu), care au încasat 100 de milioane de euro de la Immofinanz pentru centrul de afaceri S-Park, lucrează la construcția unei noi clădiri de birouri de tip boutique în zona Fântânii Miorița din București, în parteneriat cu brokerul imobiliar Griffes, aflat la prima experiență ca investitor, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investiția totală în clădirea denumită Muse va depăși 16 milioane de euro, iar clădirea de clasa A este programată a fi livrată în 2023.

Lucrările de construcție sunt coordonate de ACMS General Contractor, compania de antrepriză generală parte a grupului Primavera Development, sub care familia își dezvoltă proiectele imobiliare. Griffes coordonează comercializarea și închirierea clădirii, în calitate de agent exclusiv al proiectului.

Muse este o clădire de birouri ce va avea 7.500 metri pătrați închiriabili, dispuși pe 6 etaje supraterane. Clădirea va avea 3 niveluri subterane ce vor găzdui peste 150 de locuri de parcare, spații tehnice și de depozitare.

Conceptul clădirii este inspirat din colaborarea cu Uniunea Artiștilor Plastici din România, care își are sediul actual adiacent proiectului, și care va beneficia, o dată cu edificarea clădirii, de un sediu nou, ce va funcționa în simbioză cu clădirea de birouri, aceasta din urmă punând la dispoziție un lobby de acces comun celor două unități.

Construcția proiectului a fost demarată în luna noiembrie a acestui an și a încheiat deja etapa pereților mulați, urmând a trece în etapa realizării infrastructurii subterane.

Prima Development Group începe lucrările pentru Green Residence, cu o investiție totală de aproximativ 40 milioane euro CITEȘTE ȘI Prima Development Group începe lucrările pentru Green Residence, cu o investiție totală de aproximativ 40 milioane euro

În perioada 2020-2021, în arealul Piața Presei – Fântana Miorița – Charles de Gaulle au fost prelungite contracte pentru o suprafață de peste 40.000 metri pătrați, reprezentand aproximativ un sfert din totalul suprafețelor reînnoite în clădiri de birouri din București.  

„Ne concentrăm pe atragerea chiriașului ancoră și țintim, în continuare, firme cu reputație și prestigiu. După pandemie, vedem o schimbare a modului de lucru în majoritatea companiilor, in general un model hibrid de muncă de la birou/de acasă. Această schimbare atrage necesitatea unui nou concept pentru spațiul de birouri”, au declarat reprezentanții Primavera.

Profit.ro a mai anunțat și un alt proiect în care este implicată familia Tănăsoiu. Investitorii vor să să demoleze cartierului lor de vile La Mesteceni din zona Satului Francez, construit în anul 2000, cu planul să dezvolte în loc un complex cu hotel și apartamente cu servicii hoteliere.

Familia Tănăsoiu a vândut anul acesta grupului Nordis un teren de 18.800 de metri pătrați din Mamaia, pe care Kaufland obișnuia să deschidă un magazin estival amenajat într-un cort. În 2018, familia a vândut proiectul de mall Festival din Sibiu către NEPI Rockcastle pentru 21 milioane de euro. Anterior, a mai vândut către Mega Image terenul pe care belgienii și-au construit supermarketul din Piața Sudului.

Totuși, cea mai importantă tranzacție în care a fost implicat Emil și Daniel Tănăsoiu este vânzarea complexului de birouri S-Park, cel mai mare proiect dezvoltat de familie, într-o tranzacție, realizată în plin boom imobiliar, cu grupul austriac Immofinanz la un preț uriaș de 100 de milioane de euro, una dintre cele mai importante tranzacții din acea perioadă.

Primavera Development a mai realizat și sediul Danone din Colentina, vândut, în 2014, fondului cipriot Secure Property Development & Investment (SPDI) cu 5,85 milioane de euro. Una dintre lucrările reprezentative ale investitorilor este și Liceul Francez din nordul Bucureștiului, realizat în 2013.

Consultantul imobiliar Griffes a avut cea mai mare marjă de profit din domeniu, în 2020, când brokerul a intermediat închirierea a 25.000 de metri pătrați în București, Timișoara, Sibiu și Cluj-Napoca. Compania a realizat o marjă de profit de 84,3%, după afaceri de circa 1,2 milioane euro.

„Muse este primul nostru proiect din rolul de investitor direct, în care ne implicăm dintr-o perspectivă mai extinsă decât cea de agenție – promotor, și unde contribuim prin cunoștințele noastre asupra pieței”, a declarat Andreea Păun, fondatoarea Griffes.

Conform unui studiu recent Griffes, în perioada 2023-2024, pe fondul proceselor de autorizare blocate, vor fi livrați sub 50.000 metri pătrați de spații de birouri.

viewscnt
Afla mai multe despre
tanasoiu
griffes
muse