Piața imobiliară, cea mai sigură zonă de investiții și în 2022

Piața imobiliară, cea mai sigură zonă de investiții și în 2022
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 13 dec 2021

Finalul de an este un moment bun de bilanț și de planificare a investițiilor pentru noul an. Piața imobiliară rămâne în continuare una dintre cele mai bune soluții de plasament al capitalului, dacă analizăm trendul pieței din ultimii ani, dar și estimările experților pentru 2022. Comparativ cu alte soluții de investiții, cele din imobiliare mențin un raport bun între câștig și risc. Mai mult, pe lângă faptul că valoarea investiției crește în timp, o locuință poate genera prin închiriere un randament anual de până la 5%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Locuințele din România, printre cele mai ieftine din Europa

Un studiu Deloitte arată că prețurile locuințelor din România sunt printre cele mai scăzute din Europa. Astfel, în ordinea crescătoare a prețurilor, România se află pe locul 4 ȋntre cele 24 de țări analizate. La polul opus, se află țări precum Austria și Franța – spre exemplu, la Paris, prețul mediu pe mp pentru un apartament nou se apropie de 13.000 de euro. De asemenea, prețurile pentru locuințele din România se mențin în general stabile, fără fluctuații majore. În ultimii 5 ani, prețurile pe segmentul rezidențial au crescut cu 18%.

Foarte mulți români au devenit proprietari anul aceasta, chiar dacă ne-am confruntat cu pandemia și existau voci care susțineau că ne îndreptăm spre o nouă criză. Peste 150.000 de unități au fost vândute în 2021 în întreaga țară, un record absolut. În 2021 s-au vândut cu 65% mai multe locuințe decât în anul anterior”, a declarat Claudiu Trandafir, expert Kiwi Finance.

5 criterii importante pentru alegerea unui apartament pentru investiție

Investițiile în sectorul imobiliar pot aduce profituri semnificative dacă sunt respectate câteva criterii importante. Alegerea proprietății presupune un proces amănunțit de documentare, pentru a identifica cele mai bune opțiuni din piață. Specialiștii recomandă să aveți în vedere acele aspecte care contează în vederea închirierii, precum și cele care cresc valoarea imobilului în timp.

  1. Pontențialul de dezvoltare a zonei – poziționarea este factorul care influențează cel mai mult prețul de achiziție, dar și de închiriere a apartamentului. Alegeți acele cartiere din București care, prin proiectele publice sau private, au un potențial real de dezvoltare în următorii ani. Astfel, valoarea apartamentului, dar și a chiriei vor crește în timp, pe măsură ce zona se dezvoltă.

  2. Facilitățile complexului – proiectele rezidențiale moderne oferă o gamă largă de servicii și facilități, precum grădiniță, spații de co-working, centru SPA, restaurante, centre comerciale și multe altele. Aceste facilități cresc valoarea unei proprietăți și a prețului de închiriere, datorită nivelului de confort pe care îl oferă.

  3. Prețul – ofertele din piață variază, de aceea e bine să vă documentați temeinic cu privire la prețurile ansamburilor rezidențiale care vă interesează. Urmăriți cu atenție ofertele din partea dezvoltatorilor, discounturile pot ajunge la câteva mii de euro.

  4. Stadiul proiectului – unul dintre avantajele proiectelor aflate în construcție este că prețurile sunt mai mici comparativ cu cele deja finalizate. În funcție de stadiul lucrărilor puteți beneficia de reduceri de preț semnificative.

  5. Autorizațiile de construire – situația suspendării PUZ-urilor de sector, precum și procesul din ce în ce mai complicat de obținere a autorizațiilor de construire vor avea ca efect reducerea oportunităților de investiție pentru următorii 5 ani. Asigurați-vă că alegeți proiectele imobiliare care dispun de autorizațiile de construire, pentru a evita investițiile riscante.

Dacă ar trebui să recomand un proiect celor interesați de zona de investiții, acela ar fi Aqua City. Un ansamblu rezidențial construit la cele mai înalte standarde de calitate, aflat pe malul Lacului Morii, cu 6 blocuri și aproape 2000 de apartamente. Este un proiect care va schimba în bine cartierul Giulești, datorită spațiilor verzi ample, a construcției și arhitecturii moderne, precum și a facilităților oferite, care vor deservi întreaga zonă, precum grădiniță, centru SPA sau spațiile comerciale. Proiectul Aqua City are, printre altele, două mari avantaje: este autorizat pe toate fazele de construire și se află într-o zonă în care autoritățile locale deja au început investițiile pentru realizarea unor lucrări ample de modernizare. Mă refer la Lacul Morii, care în următorii ani va fi în mod real o destinație de relaxare și promenadă pentru bucureșteni”, a declarat Adrian Rus, expert imobiliar și owner RE/MAX Action.

Piața imobiliară, cea mai sigură zonă de investiții și în 2022

Din ianuarie 2022, Aqua City introduce plata în criptomonede

Dezvoltatorii imobiliari înțeleg nevoile investitorilor români și se adaptează cerințelor acestora. Un exemplu în acest sens este proiectul Aqua City care a anunțat că din 2022, va efectua tranzacții ale apartamentelor cu criptomonede.

În România, comunitatea utilizatorilor de criptomonede este în plină expansiune, astfel că apar tot mai des cerințe din partea clienților noștri care îți doresc să achiziționeze apartamente în Aqua City cu monede virtuale. Din 2022, dăm startul acestei etape interesante din viața proiectului Aqua City, alături de un partener specializat în tranzacții de acest tip. Îi invităm pe toți cei interesați de proiect să ne viziteze în showroomul din Intrarea Rocilor 12-16”, a declarat Adrian Rus.

Un material Investing in Property

viewscnt
Afla mai multe despre
piața imobiliară
închiriere