Finanțare din Polonia. Impact Developer & Contractor, emisiune de obligațiuni de 12 milioane euro

Finanțare din Polonia. Impact Developer & Contractor, emisiune de obligațiuni de 12 milioane euro
Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 11 iul 2017

Compania imobiliară Impact se finanțează prin obligațiuni corporative cu scadența la 4 ani și jumătate și dobândă fixă de 6%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Impact Developer / Contractor a oferit ieri în vederea subscrierii 120 de obligațiuni la purtător de serie A în valoare nominală de 100.000 de euro către 2 fonduri de investiții administrate de Credit Value Investments Sp. z.o.o. Care au acceptat oferta, a anunțat astăzi emitentul după închiderea ședinței de tranzacționare de la Bursa de Valori București.

Aceasta este prima investiție a CVI în România, iar această investiție reprezintă un angajament strategic față de piața din România, potrivit drectorului general al CVI, Ciprian Nicolae.

Prețul de achiziție a fost de 98.400 de euro pe unitate, ceea ce ridică valoarea finală a tranzacției la 11,81 milioane euro. Obligațiunile sunt scadente la la 54 de luni de la data emisiunii, cu condiția ca la 42 de luni de la respectiva dată, societatea să răscumpere în mod obligatoriu 50% din valoarea nominală a titlurilor. Obligațiunile sunt purtătoare de dobândă la o rată fixă de 6,00% pe an, plătibilă de 2 ori pe an.

Dan Șucu, proprietarul grupului Mobexpert, intră pe piața imobiliară cu 36 milioane euro CITEȘTE ȘI Dan Șucu, proprietarul grupului Mobexpert, intră pe piața imobiliară cu 36 milioane euro

Acționarii au aprobat de principiu finanțarea prin obligațiuni a companiei în Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor de la jumătatea lunii trecute. Aprobarea a fost dată pentru emiterea de obligațiuni în valoare totală de 25 milioane de euro, ceea ce înseamnă că actuala emisiune reprezintă aproape 50% din stocul pe care compania îl poate emite.

Cumpărătorul Credit Value Investments este o companie financiară din Polonia care are în administrare, potrivit portalului propriu, active în valoare de aproximativ 1 miliard de euro. Până în prezent fondurile au încheiat aproximativ 500 de tranzacții pentru finanțarea unor companii din Polonia și regiune. Valoarea minimă a unui proiect este de 2-10 milioane de euro, conform polticii societății.

Impact, companie controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu în proporție de 49,48%, este listată la cota BVB, iar prețul de închidere al sesiunii de ieri, de 0,7960 lei/acțiune, conferă acestei societăți o capitalizare de piață de 221,18 milioane lei (48,42 milioane euro).

Impact a avut anul trecut venituri totale de 194,5 milioane lei și un profit net de 29,6 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
impact
obligatiuni
bvb
bursa
credit value investments