NEPI, unul dintre cei mai mari investitori de pe piața românească de real estate, pleacă mai devreme de la Bursa București. Cu ce se duce la Rockcastle: Mega Mall, cea mai valoroasă proprietate

NEPI, unul dintre cei mai mari investitori de pe piața românească de real estate, pleacă mai devreme de la Bursa București. Cu ce se duce la Rockcastle: Mega Mall, cea mai valoroasă proprietate
scris 11 iul 2017

Grupul NEPI, unul dintre cei mai mari investitori de pe piața românească de real estate, se va delista de  la Bursa de Valori București pe 12 iulie, cu aproape o săptămână mai devreme decât termenul stabilit inițial, în contextul fuziunii cu societatea Rockcastle înregistrată în insulele Mauritius, Emitentul rezultat din fuziune, NewCo, se va lista la Euronext Amsterdam și pe bursa de la Johannesburg, dar nu sunt informații că ar mai ajunge și la cota BVB.

Apare un jucător de primă mărime pe piața de real estate din Europa Centrală și de Est, cu active însumate de aproximativ 5,6 miliarde euro, însă acesta nu va fi listat și la Bursa de Valori București, deși multe din proprietățile deținute sunt din România. Grupul sud-african New Europe Property Investments (NEPI), cel care a anunțat în decembrie 2016 fuziunea Rockcastle Global Real Estate, din Mauritius, se va delista atât de pe bursa de la Johannesburg unde se finanța, cât și de pe cea românească, unde era tranzacționat sporadic.

Documentele fuziunii menționau ca dată a delistărilor ziua de 18 iulie, dar pentru BVB a fost decisă acum data de 12 iulie. De atunci, BVB va avea un emitent mai puțin, fondul de tip închis fiind cel mai mare jucător din piața imobiliară prezent pe piața de capital românească.

Topul chiriilor pentru birouri în București. Unde sunt cele mai ieftine spații CITEȘTE ȘI Topul chiriilor pentru birouri în București. Unde sunt cele mai ieftine spații

Ce se întâmplă cu acționarii NEPI

Fiecare dintre aceștia va primi câte o acțiune NewCo la fiecare acțiune NEPI deținută. NEPI va fi delistată cu aprobarea BVB și Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) și ulterior dizolvată, conform datelor principale ale prospectului de fuziune.

Grupul sud-african New Europe Property Investments (NEPI) este unul dintre cei mai mari investitori de pe piața locală de real estate.

NEPI deține și administrează peste 34 de proprietăți generatoare de venituri, 6 proiecte aflate în construcție și 7 proiecte pentru care așteaptă obținerea autorizațiilor de pre-leasing.

Cât costă să închiriezi un spațiu de birouri în Cluj-Napoca. Companiile din IT și servicii medicale ocupă cele mai multe spații CITEȘTE ȘI Cât costă să închiriezi un spațiu de birouri în Cluj-Napoca. Companiile din IT și servicii medicale ocupă cele mai multe spații

La finele lunii noiembrie, portofoliul grupului era evaluat la aproximativ 2,5 miliarde de euro.

În România, portofoliul NEPI cuprinde Mega Mall, Promenada Mall, Vulcan Value Center, Timișoara Shopping City, CityPark Constanța, Ploiești Shopping City, Brăila Mall, Galați Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center și alte centre comerciale în întreaga țară, dar și clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din București, City Business Centre din Timișoara și The Office din Cluj.

De cealalaltă parte, Rockcastle deține acțiuni mobiliare la companii din Marea Britanie, SUA, Australia, Noua Zeelandă, Canada, dar și în Europa, valoarea portofoliului de valori mobiliare listate, depășind, la finele lunii septembrie, 1,83 miliarde de dolari, se arată în comunicat. Portofoliul Rockcastle în proprietăți de investiții include 7 proprietăți de retail generatoare de venituri, 2 proiecte în curs de construcție și 3 proprietăți condiționate de obținerea autorizațiilor de pre-leasing, la o valoare cumulată evaluată la 878,6 milioane de euro.

Cu ce vine NEPI la Rockcastle

Profit.ro a anunțat, de la finele anului trecut, că NEPI, care fuzionează cu rivalul Rockcastle Global Real Estate, tranzacție care va crea cel mai mare jucător pe piața imobiliară din Europa Centrală și de Est (ECE), cu o valoare de piață de circa 5,6 miliarde de euro, deține în România un portofoliu de proprietăți evaluat la aproape 1,6 miliarde de euro, din care cea mai mare pondere este deținută de cele centrele comerciale – 1,26 miliarde de euro.

Cel mai valoros proiect al companiei, atât din portofoliul local, cât și global, este centrul comercial Mega Mall din București, evaluat la 252 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
nepi
imobiliare
real estate
bvb
bursa
rockastle
newco
asf