Finlanda a blocat achiziții imobiliare ale unor cumpărători ruși, din motive legate de integritatea teritorială

Finlanda a blocat achiziții imobiliare ale unor cumpărători ruși, din motive legate de integritatea teritorială
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 oct 2023

Ministerul finlandez al Apărării a declarat că a blocat trei tranzacții imobiliare planificate, care implicau cumpărători ruși, pe motiv că permiterea achizițiilor ar putea împiedica apărarea teritoriului finlandez, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Achizițiile imobiliare în cauză pot fi considerate că împiedică organizarea apărării naționale sau supravegherea și salvgardarea integrității teritoriale”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Tendințe pe piața imobiliară: Bucureștiul a ajuns să rivalizeze cu Cluj-Napoca la prețuri. Timișoara dispune de unele dintre cele mai accesibile locuințe care pot fi închiriate CITEȘTE ȘI Tendințe pe piața imobiliară: Bucureștiul a ajuns să rivalizeze cu Cluj-Napoca la prețuri. Timișoara dispune de unele dintre cele mai accesibile locuințe care pot fi închiriate

Decizia se referă la două proprietăți din Ruokolahti și una din Kitee, a spus Ministerul Apărării, ambele în apropierea graniței ruse din sudul Finlandei, scrie News.ro.

Finlanda a încercat în ultimele săptămâni să accelereze confiscarea proprietăților imobiliare deținute de ruși, invocând ldificultățile proprietarilor ruși de a-și plăti cheltuielile și taxele după ce Uniunea Europeană a impus sancțiuni Rusiei pentru invadarea Ucrainei.

Guvernul finlandez intenționează să simplifice reglementările privind notificarea proprietarilor ruși, deoarece în prezent este ilegal să îi excludă pe proprietari din cauza facturilor neplătite, dacă nu le poate fi transmisă o notificare oficială.

Finlanda, care s-a alăturat alianței militare NATO în aprilie, ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia, evaluează, de asemenea, cum să preia controlul asupra celei mai mari arene de sport și evenimente din Helsinki, care a fost închisă de anul trecut din cauza sancțiunilor împotriva proprietarilor săi miliardari ruși.

viewscnt
Afla mai multe despre
finlanda
imobiliare
rusia