Foștii fondatori ai NEPI lansează o nouă companie, care țintește investiții de 500 mil. euro în imobiliare în Europa Centrală și de Est

Foștii fondatori ai NEPI lansează o nouă companie, care țintește investiții de 500 mil. euro în imobiliare în Europa Centrală și de Est
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2016

Martin Slabbert și Victor Semionov, fondatorii și fosta echipă de management a fondului sud-african de investiții NEPI, pornesc o nouă companie privată de investiții și dezvoltare imobiliară, Prima Kapital. Aceasta a strâns la începutul lunii martie capital de peste 260 milioane euro și vizează oportunități pentru investiții și dezvoltări imobiliare pe segmentele de retail, office, industrial și rezidențial în Europa Centrală și de Est.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

"În ultimii 9 ani, am reușit să construim cu succes o afacere de investiții și dezvoltare imobiliară de proporții, axată în special pe segmentul de retail. Există însă oportunități vaste pe întregul spectru al dezvoltărilor și investițiilor imobiliare, astfel că am hotărât împreună cu Victor (Semionov, n.r.) să le dăm curs într-o nouă structură: o companie cu acționariat privat gestionată de o echipă puternică de parteneri", a declarat într-un comunicat Martin Slabbert.

Pe lângă Slabbert și Semionov, din echipa de management Prime Kapital fac parte și alți parteneri executivi.

"Combinația dată de mandatul nostru flexibil, deținerea controlului de către echipa de management, structura privată a acționariatului și capitalul substanțial pe care Prime Kapital îl are la dispoziție, ne permite să luăm deciziile de investiții bazându-ne în special pe perspectiva de a construi valoare pe termen lung. Absența unor obiective pe termen scurt, sub presiunea cărora se află multe companii listate pe bursa, ne deschide opțiuni care nu ne-au fost disponibile în structura anterioară", a adăugat Semionov.

La nivel operațional managementul companiei este susținut de o echipă de analiști cu o vastă experiență, care au rolul de a asista cu identificarea, analizarea și evaluarea oportunităților de investiții, precum și cu implementarea tranzacțțiilor. Având în vedere proximitatea primelor tranzacții și proiecte, compania va recruta în perioada următoare alți specialiști cu experiență în design, project management, leasing precum și alte funcții conexe dezvoltării imobiliare. 

Compania nu exclude oportunitatea de a intra în structuri de tip joint venture cu proprietarii de terenuri sau cu alți dezvoltatori.

Impact platește 5,7 mil.euro unei firme din Brașov să construiască 7 blocuri în complexul Greenfield CITEȘTE ȘI Impact platește 5,7 mil.euro unei firme din Brașov să construiască 7 blocuri în complexul Greenfield

Prime Kapital are deja o listă de oportunități de investiții în analiză și este foarte probabil să anunțe în viitorul apropiat un număr de tranzacții.

Pe termen mediu, luând în calcul capitalul disponibil în prezent, Prime Kapital țintește investiții la un cost de peste 500 milioane euro. Cu toate acestea, compania nu este supusă presiunii de a investi capitalul într-un termen prestabilit și se va concentra pe investiții în proiecte unde poate să contribuie la crearea de valoare.

Martin Slabbert a creat în urmă cu aproximativ opt ani fon­dul de investiții NEPI, de la con­du­cerea căruia și-a dat demisia în vara anului trecut.

Printre proiectele imobiliare aflate în portofoliul NEPI se numără The Lakeview, Floreasca Business Park, CBC Timișoara, City Park Constanța, Ploiești Shopping City, Promenada Mall sau Mega Mall.

viewscnt
Afla mai multe despre
martin slabbert
prime kapital