FOTO Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, pregătește un nou ansamblu rezidențial chiar în fața parcării mall-ului Plaza România

FOTO Alin Niculae, proprietarul Oscar Downstream, pregătește un nou ansamblu rezidențial chiar în fața parcării mall-ului Plaza România
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 23 iul 2021

Omul de afaceri Alin Niculae (50 de ani), proprietarul celui mai mare distribuitor independent de motorină din România, pregătește dezvoltarea unui complex rezidențial cu 455 de apartamente chiar la intrare în Pasajul Lujerului din Sectorul 6 al Capitalei, pe un teren cumpărat la licitație de la Primăria Chiajna, relevă documente analizate de Profit.ro.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Niculae a cumpărat în 2018, prin firma Akcent Land Development, un teren în suprafață de 10.200 de metri pătrați de pe strada Lujerului, nr. 19, din Sectorul 6, în cadrul unei licitații organizate de Primăria Comunei Chiajna. Prețul de pornire al licitației a fost de 6,5 milioane de lei, respectiv 642,5 lei/metru pătrat.

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

Acum, pe acest teren a fost proiectat un bloc cu 4 tronsoane structurat pe subsol, parter și 11 etaje în care vor fi amenajate 455 de apartamente și 490 de locuri de parcare (358 subterane). Costul construcției și al manoperei au fost estimate la 61,4 milioane lei.


Contactați de Profit.ro pentru detalii despre acest proiect, reprezentanții Akcent Development nu au răspuns până la publicarea acestui articol.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Terenul pe care urmează a fi ridicat complexul este chiar în fața parcării mall-ului Plaza România și se învecinează cu alte investiții imobiliare majore ale lui Alin Niculae, respectiv ansamblul Exigent Plaza Residence, cu peste 2.000 de apartamente construite, și 21 Residence Politehnica, care cuprinde 1.500 de apartamente.


În 2018, Alin Niculae a ieșit din zona de confort a Sectorului 6, în care și-a dezvoltat majoritatea proiectelor sale rezidențiale, și a realizat complexul Cloud 9 din Pipera, care a presupus construcția a 820 de apartamente și 1.100 de locuri de parcare.

Omul de afaceri mai deține un teren de circa 2 hectare în cartierul Chitila, cumpărat de la firma Prospecțiuni a lui Ovidiu Tender cu 5,6 milioane euro. Aici a fost inițiat un nou complex rezidențial cu 4 blocuri și circa 920 de apartamente, o investiție estimată la 75 milioane de euro.

Familia Niculae mai deține un teren de 15.000 metri pătrați în zona Expoziției cumpărat de la Romexpo cu un preț de 4,7 milioane de euro.

FOTO Andrei Ceaușescu începe construcția unui nou ansamblu rezidențial și pregătește proiectul din locul fabricii Vel Pitar CITEȘTE ȘI FOTO Andrei Ceaușescu începe construcția unui nou ansamblu rezidențial și pregătește proiectul din locul fabricii Vel Pitar

Construcția proiectelor imobiliare demarate de Akcent este asigurată de Pedro Company Constructexim, compania lui Petre Niculae, unchiul lui Alin Niculae.

Akcent Development are un portofoliu de aproximativ 7.500 de apartamente finalizate, dintre care peste 3.000 de apartamente în proiecte precum Cloud 9, 21 Residence sau 20 Residence. Pe segmentul de birouri, compania s-a concentrat pe proiecte boutique, precum Mendeleev Office 5, Eminescu Offices, Rosetti Tower și Oscar One, situate în zona centrală a orașului.

Principala afacere a lui Alin Niculae este Oscar Downstream, cea mai mare companie petrolieră independentă din România, cu afaceri de 2 miliarde de lei în 2020 și un profit de 155 milioane lei.

Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a fost cu 17% mai mare în luna iunie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ajungând la peste 54.000 de contracte, în ciuda faptului că luna corespondentă din 2020 nu a fost deloc afectată de criza sanitară cauzată de pandemie. Aceasta este a 11-a lună consecutivă de creșteri din august încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Primul semestru al anului a cunoscut o evoluție pozitivă de peste 33%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie 2020 cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.

Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în  trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștre, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
alin niculae
oscar downstream
petre niculae
lujerului