FOTO Andrei Ceaușescu începe construcția unui nou ansamblu rezidențial și pregătește proiectul din locul fabricii Vel Pitar

FOTO Andrei Ceaușescu începe construcția unui nou ansamblu rezidențial și pregătește proiectul din locul fabricii Vel Pitar
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 20 iul 2021

Omul de afaceri Andrei Ceaușescu, dezvoltatorul a peste 1.000 de apartamente sub brandul Sun Park în sectoarele 3 și 4 ale Capitalei, a demarat construcția unui nou ansamblu rezidențial, cu 300 de apartamente, în cartierul bucureștean Titan, zonă în care se concentrează majoritatea investițiilor sale. Investitorul a curățat terenul, parte din fosta fabrică de pâine Vel Pitar din Berceni, și urmează să înceapă și aici un proiect de dimensiuni similare, potrivit informațiilor transmise Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale CITEȘTE ȘI Evoluția Artesana: de la business de familie la unul dintre cei mai mari jucători independenți de pe piața lactatelor artizanale

Dezvoltatorul imobiliar deține un teren de circa 6.000 de metri pătrați mărginit de Lidl Brățării, ansamblul rezidențial Răsărit de Soare și complexul comercial Auchan Titan.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Pe acest lot a fost autorizat să ridice un bloc cu două subsoluri, parter și 11 etaje, compus din două scări. Imobilul va avea o suprafață construită de circa 30.000 de metri pătrați.


Andrei Ceaușescu a declarat, pentru Profit.ro, că lucrările au început și că proiectul, denumit Titan Sun Park Residences, va avea în jur de 300 de apartamente, o investiție estimată la 18-20 de milioane de euro.

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?


La începutul acestui an, Ceaușescu a cumpărat și o bucată de 7.200 de metri pătrați din fosta fabrică de pâine Vel Pitar, după ce aceasta s-a mutat în Chitila. El spune că acum lucrează la curățarea terenului și urmează să înceapă construcția unui complex cu circa 350 de apartamente. Lângă acest proiect vor fi un nou Kaufland și Lidl, care au cumpărat restul de teren al fostei fabrici de pâine.

Andrei Ceaușescu mai deține un teren de 8 hectare în Balotești, localizat pe malul lacului, lângă complexul turistic Laguna Verde. După obținerea Planului Urbanistic Zonal și a avizelor necesare, omul de afaceri vrea să construiască aici un ansamblu cu 350 de vile.

De asemenea, el se află în proces de acumulare de terenuri în planul doi al șoselei Fabrica de Glucoză, care prelungește autostrada A3 până în zona de afaceri Pipera din București, unde vrea să dezvolte câteva sute de apartamente premium. Proiectul va fi situat în spatele Belvedere Residences, dezvoltat de Gabriel Popoviciu, și de un viitor Kaufland.

Andrei Ceaușescu mai dezvoltă, alături de un partener, și ansamblul Olimp Sea View din stațiunea Olimp, în cadrul căruia va finaliza la sfârșitul acestui an 160 de apartamente, iar ulterior va continua cu o nouă etapă care va include alte câteva sute de unități, potrivit acestuia.

EXCLUSIV Dezvoltatorul imobiliar Eden Capital pregătește un ansamblu cu 400 de apartamente premium pe un teren din Pipera cumpărat de la Bogdan Savin, proprietarul Ager CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dezvoltatorul imobiliar Eden Capital pregătește un ansamblu cu 400 de apartamente premium pe un teren din Pipera cumpărat de la Bogdan Savin, proprietarul Ager

Printre cele mai noi ansambluri rezidențiale finalizate de Ceaușescu este Berceni Sun Park, cu 320 de apartamente, care face parte din aceeași categorie cu celelalte proiecte ale sale Titan Sun Park 1, 3, 4 și 7, din spatele fostei platforme Policolor, care cuprind un total de 19 blocuri cu 931 de apartamente.

Familia lui Andrei Ceaușescu deține și restaurantul cu specific italian Gallo Nero.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Numărul tranzacțiilor imobiliare din România a fost cu 17% mai mare în luna iunie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ajungând la peste 54.000 de contracte, în ciuda faptului că luna corespondentă din 2020 nu a fost deloc afectată de criza sanitară cauzată de pandemie. Aceasta este a 11-a lună consecutivă de creșteri din august încoace, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Primul semestru al anului a cunoscut o evoluție pozitivă de peste 33%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020. Explozia de tranzacții din ultimele luni a culminat în octombrie 2020 cu cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.

Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în  trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștre, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
andrei ceausescu
sun park
vel pitar
kaufland
lidl